Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Višňovský sa stal prvou hviezdou zápasu

V stredu sa v piatich nočných zápasoch predstavili piati Slováci, pričom traja z nich v Edmontone, kde Oilers aj vďaka Ľubomírovi Višňovskému zdolali Colorado 6:4. Päť gólov inkasoval Peter Budaj.

Peter Budaj sa predstavil v bráne Colorada v súboji proti divíznemu rivalovi, tímu Edmonton Oilers. Vo svojom druhom stretnutí, v ktorom dostal v bráne príležitosť od začiatku, čelil 32 strelám, z ktorých inkasoval päť gólov. Ryan Potulny a Patrick O'Sullivan strelili v tretej tretine góly, ktoré rozhodli o víťazstve Oilers 6:4, ktoré je len tretím víťazstvom v posledných 13 zápasoch. Strelecky sa presadili aj Shawn Horcoff, Gilbert Brule, Sam Gagner a do prázdnej brány Aleš Hemský. Prvou hviezdou zápasu sa stal slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal dve asistencie a v akcii strávil 22 minút, počas ktorých zaznamenal aj tri plusové body a dve strely na bránu. Druhou hviezdou zápasu sa stal Milan Hejduk, ktorý strelil dva góly Colorada. O ďalšie dva sa postarali David Jones a Kyle Cumiskey. Marek Svatoš odohral 12 minút a na svoje konto si pripísal mínusový bod a štyri strely, s ktorými bol najaktívnejším strelcom Avalanche. Tím z Denveru prehral štvrtý zápas z posledných piatich.

Český hokejisti pomohli Floride k víťazstvu 6:2 nad Buffalom. Michael Frolík strelil dva góly, Rostislav Olesz strelil gól (do prázdnej brány) a pridal asistenciu, a Tomáš Vokoun zaknihoval 26 zákrokov. Z gólu a asistencie sa tešil aj Dominic Moore, kým obranca Keith Ballard nazbieral tri asistencie. Strelecky sa z hráčov Panthers presadili aj Stephen Weiss a Cory Stillman. Florida vyhrala šiesty z posledných deviatich zápasov a nebodovala len v dvoch. Buffalo sa snažilo o štvrté víťazstvo v rade, no góly Drew Stafforda, Clarka MacArthura na to nestačili. Ryan Miller zaznamenal 18 zákrokov. Obranca Andrej Sekera odohral rovných 20 minút a zaznamenal jeden strelecký pokus a jednu strelu súpera zblokoval.

Slovenský center Michal Handzuš sa strelecky nepresadil ani v siedmom zápase v rade a v stredu sa netešil ani z víťazstva. Los Angeles na domácom ľade privítalo Philadelphiu, ktorá zvíťazila tesne 3:2. Víťazný gól strelil James van Riemsdyk a strelecky sa za víťazný tím presadili aj Mika Pyorala, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL, a Mike Richards. Braydon Coburn zaknihoval dve asistencie. Los Angeles bolo aktívnejšie, no Briana Bouchera prekonali z 39 pokusov len Jarret Stoll a Drew Doughty. Handzuš ho ohrozil dvoma strelami. V stretnutí odohral 19 minút a zaznamenal dva mínusové body. Kings prehrali druhý domáci zápas v rade. Flyers získali siedme víťazstvo v posledných ôsmich stretnutiach.

Článok pokračuje pod reklamou

„Odohrali sme náš najlepší zápas, od začiatku až po koniec,“ povedal Alex Auld, ktorý 31 zákrokmi pomohol Dallasu zdolať Detroit 3:1. Mike Ribeiro, Matt Niskanen a Louis Eriksson sa presadili strelecky, pričom Stars na strelenie gólu využili dve presilovky a ubránili sa všetkým štyrom oslabeniam. Jediný gól Red Wings strelil Henrik Zetterberg. Detroit ukončil svoju víťaznú sériu, ktorá sa zastavila na čísle tri.

Scottie Upshall strelil víťazný gól zápasu, v ktorom Coyotes zdolali v St. Paul miestny tím Wild 3:2. Radim Vrbata zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadil aj Jim Vandermeer a Iľja Bryzgalov zaznamenal 24 zákrokov. Phoenix vyhral zápas v Minnesote po prvýkrát po siedmich prehraných dueloch. Góly Wild dosiahli Andrew Brunette a Antti Miettinen.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 27/32 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 12:05 0 0 0 -1 4 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 22:01 0 2 2 +3 2 0
Andrej Sekera (BUF) 20:00 0 0 0 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 19:08 0 0 0 -2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaJe rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies