Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Slováci v NHL

Ružička zažíva ťažké obdobie. Pomôže mu trápenie Flames?

Slovenský útočník v službách tímu Calgary Flames, Adam Ružička, písal skôr počas tejto sezóny rozprávkový príbeh. Vydarené obdobie však skončilo a zmenilo sa na obdobie frustrácie.

Ružička čakal dlho, kým sa dočkal novej zmluvy s Flames. Následne musel dlhšie čakať aj na svoju prvú šancu v základnej zostave. Dočkal sa jej v ôsmom zápase sezóny, no odohral len päť a pol minúty a na ďalšie tri zápasy sa vrátil na tribúnu.

Okolnosti však následne spôsobili, že sa bratislavský rodák dočkal zlatej šance. V novembri sa dostal do elitného útoku a ukázal svoje ofenzívne schopnosti. Strhol na seba pozornosť celej ligy, keď v 24 zápasoch vyprodukoval 20 bodov za šesť gólov a 14 asistencií.

Hráč číslo 63 však klesal v zostave a klesala aj jeho produktivita. Od 27. decembra ťahá sériu 16 zápasov bez bodu a aktuálne je pre neho obdobie o to ťažšie, že skoro vôbec nedostáva dôveru od trénera Darryla Suttera.

Článok pokračuje pod reklamou

V sobotu bol Ružička zdravým náhradníkom v šiestom zápase po sebe a v posledných 17 zápasoch sa až dvanásťkrát musel zmieriť s pobytom na tribúne. Jeho miesto v štvrtom útoku si osvojil Walker Duehr. Vo vyšších formáciách zase dostáva príležitosť Jakob Pelletier.

Posledné obdobie je ťažké aj pre organizáciu z Alberty. Tá totiž z posledných desiatich zápasov vyhrala len dva a aktuálne ťahá sériu piatich prehier po sebe. Niekomu by teda napadla otázka, či by tréner nemohol urobiť niečo so zostavou a či by nemohol Ružička dostať ďalšiu príležitosť.

Flames budú v akcii znova v pondelok, keď sa predstavia na ľade Dallasu. Keďže v nedeľu netrénovali, nie je známe, či Sutter na dnešný duel nachystá nejaké zmeny. A je otázne, či by Ružičkovi pomohlo k zlomu, ak by opäť dostal šancu len po boku Milana Lucica a Trevora Lewisa.

Nateraz sa nezdá, že by sa pre Slováka črtala príležitosť v hornej šestke útoku, v ktorej sa mu darilo najlepšie. Sutter je svojrázny tréner a vie prekvapiť, no momentálne sa zdá, že Ružička je odsúdený pri najlepšom na pozíciu v spodnej šestke útoku, v ktorej to nebude mať ľahké, aby sa vyhol ďalšiemu pobytu na tribúne. Na nej v tejto sezóne strávil takmer 35 percent zápasov tímu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies