Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Gáborík strelil ďalšie dva góly, Rangers prehrali

Päť slovenských hokejistov sa premávalo po ľadoch arén NHL v noci z pondelka na utorok. Dvaja dokázali bodovať. Andrej Sekera zaznamenal asistenciu a Marián Gáborík svoje gólové konto rozšíril o ďalšie dva presné zásahy.

Už sme si zvykli na to, že Marián Gáborík môže strieľať góly, žiariť, ale Rangers i tak prehrajú. Najlepší strelec NHL si vylepšil svoje štatistiky o dva góly, ale „jazdci“ opäť prehrali. Tentokrát tretí zápas v rade, keď v pondelok nestačili v odvete na Pittsburgh. Tomu k víťazstvu pomohol hetrikom Mike Rupp a dvoma gólmi Sidney Crosby. Rupp, ktorý nikdy predtým v jednej sezóne nestrelil viac ako šesť gólov, dosiahol svoj prvý hetrik v kariére. Penguins i vďaka tomu vyhrali 5:2. „Je to dobrý pocit, keď to príde vo víťaznom zápase. Nič nie je horšie ako, keď hráč dostane možnosť streliť hetrik a tím prehrá,“ povedal Rupp, ktorý má na svojom konte v tejto sezóne už 8 gólov. Pittsburgh vyhral tretí vzájomný zápas proti Rangers v tejto sezóne. Marián Gáborík, jediný úspešný strelec newyorského tímu, sa stal druhou hviezdou zápasu. „Je to veľmi frustrujúce. Myslím, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Nedali sme im toho veľa. Tento zápas sa nedá porovnávať s tým, ktorý sme odohrali tam,“ povedal Gáborík, ktorý v akcii strávil 22 a pol minúty a so siedmimi strelami bol najaktívnejším strelcom zápasu.

Do kanadského bodovania sa v pondelok z našich hokejistov zapísal aj obranca Andrej Sekera, ktorý nahrával na úvodný gól Sabres v stretnutí proti Torontu. Strelil ho Tim Kennedy a nakoniec bol aj víťazným presným zásahom, keďže Ryan Miller zastavil všetkých 38 striel Maple Leafs a vychytal svoj tretí shutout v sezóne. Buffalo vyhralo pomerom 3:0, keď sa strelecky presadili aj Henrik Tallinder a Jochen Hecht. Sekera v zápase odohral takmer 20 minút a do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod. Buffalo vyhralo tretí zápas v rade, Toronto po prvýkrát v sezóne nestrelilo v zápase gól. Prvou hviezdou stretnutia bol, samozrejme, Ryan Miller.

Vo vzájomnom súboji na seba narazili Andrej Meszároš a Marek Svatoš. Z víťazstva sa tešil slovenský útočník, ktorý odohral 11 a pol minúty v zápase, ktorého kľúčovými osobnosťami boli autor dvoch gólov Matt Duchene a brankár Craig Anderson, ktorý zaknihoval svoje tretie čisté konto v sezóne, keď dokázal zastaviť všetkých 33 striel Tampy Bay. Strelecky sa presadil aj Wojtek Wolski, ktorý svoj gól dosiahol strelou do prázdnej brány. Andrej Meszároš ohrozil Andersona šiestimi strelami, s ktorými bol najaktívnejším strelcom zápasu. V akcii odohral 25 minút a 38 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden mínusový bod a dve minúty strávil aj na trestnej lavici.

Článok pokračuje pod reklamou

V akcii sa zo Slovákov predstavil ešte aj obranca Milan Jurčina, ktorý zo svojim tímom cestoval na zápas do Raleigh. Carolina bola pred domácimi fanúšikmi aktívnejším mužstvom, ale z víťazstva 3:2 sa tešili napokon hráči Washingtonu. Víťazný gól strelil Nicklas Backstrom, ktorý v stretnutí strelil dva góly a na jeden aj prihrával. Eric Fehr sa tiež zapísal do listiny strelcov a Jose Theodore zastavil 38 striel Hurricanes. Prekonali ho len Joe Corvo a Matt Cullen. Jurčina odohral v zápase 16 minút a 16 sekúnd. Do štatistík si pripísal mínusový bod a dve strel na bránu. Radosť z víťazstva obmedzovala skutočnosť, že zápas pre zranenie kolena nedohral Alexander Ovečkin, ktorý sa v prvej tretine zrazil s domácim obrancom Timom Gleasonom.

Maxim Afinogenov rozhodol šesť sekúnd pred koncom 60. minúty o výhre Atlanty nad Floridou pomerom 4:3. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili aj Popovič, Kovaľčuk a Thorburn. V drese „panterov“ sa do streleckej listiny postupne zapísali Weiss, Olesz a Frolík. Tomáš Vokoun, brankár Floridy, musel byť odnesený na nosidlách po tom, ako ho nešťastne jeho spoluhráč Keith Ballard trafil hokejkou do masky počas úvodnej tretiny. 

R.J. Umberger z Columbusu zaknihoval proti St. Louis svoj druhý hetrik v kariére a výraznou mierou dopomohol Blue Jackets k výhre 5:2, ktorá ukončila päťzápasovú sériu prehier. Ďalšie dva góly vsietili Kris Russell a Antoine Vermette. Za Blues skórovali Erik Johnson a Paul Kariya.

Skúsený útočník Red Wings Todd Bertuzzi nazbieral proti Dallasu dva kanadské body, keď strelil gól a zaznamenal aj asistenciu na víťaznom góle, ktorý strelil Darren Helm. Detroit porazil Dallas pomerom 4:1. Autormi ďalších dvoch gólov Detroitu boli Drew Miller a Danny Cleary. Za Stars sa dokázal presadiť iba Brenden Morrow. Brankár Red Wings Jimmy Howard zaznamenal 29 úspešných zákrokov.

Calgary sa na aktuálnom turné darí. Flames vyhrali tretí zápas vonku v rade a štvrtý celkovo. V druhom zápase po sebe udržal Miikka Kiprusoff čisté konto. Proti Nashvillu zastavil 22 striel a pomohol tímu k víťazstvu 5:0, ktoré gólmi zabezpečili David Moss, Nigel Dawes, Adam Pardy, Curtis Glencross a Jarome Iginla.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 22:23 2 0 2 0 7 0
Andrej Sekera (BUF) 19:42 0 1 1 +1 0 0
Milan Jurčina (WAS) 16:16 0 0 0 -1 2 0
Marek Svatoš (COL) 11:26 0 0 0 +1 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 25:38 0 0 0 -1 6 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies