Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Dvojbodový Hossa druhou hviezdou zápasu

V utorok sa v zámorskej NHL odohrali štyri stretnutia, v ktorých sa predstavili aj traja slovenskí hokejisti. Marián Hossa zažil svoj domáci debut, pri ktorom dvakrát bodoval a stal sa hviezdou zápasu, ktorý Blackhawks vyhrali po nájazdoch.

Brent Seabrook premenil svoj samostatný nájazd v 11. sérii a Chicago porazilo Columbus 4:3. Z 500. víťazstva v kariére sa tešil tréner Joel Quenneville. Marián Hossa, ktorý odohral svoj prvý zápas v United Center, premenil nájazd v druhej sérii samostatných nájazdov. Jakub Voráček potom vyrovnal a až do nájazdu Seabrooka obaja brankári neinkasovali. Quenneville je 14. trénerom, ktorý dosiahol v NHL 500 víťazstiev. V normálnom hracom čase sa za Blackhawks presadili Kris Versteeg, Patrick Sharp a Jonathan Toews. Hossa zaznamenal dve asistencie. Kris Russell, Antoine Vermette a Samuel Pahlsson strelili góly Blue Jackets. Hossa v zápase odohral takmer 21 minút a okrem dvoch asistencií zaznamenal štyri strely na bránu. V akcii nechýbal ani Tomáš Kopecký, ktorý počas 65 minút pobudol na ľade len necelých šesť minút. Svoj samostatný nájazd na gól nepremenil.

Jonas Gustavsson opustil predčasne bránu Toronta a z preventívnych dôvodov bol prevezený do nemocnice po tom, čo sa mu zvýšil tep srdca. Švédsky brankár zaznamenal osem zákrokov a ďalších 18 pridal Joey MacDonald. Ani jedna z 26 striel Montrealu tak neskončila v bráne Maple Leafs. Tí sa po góloch Coltona Orra, Jeffa Fingera a Matta Stajana dočkali víťazstva 3:0, ktoré je pre tím prvým víťazstvom bez inkasovaného gólu v tejto sezóne. V bráne Canadiens stál opäť Carey Price, ktorý zaznamenal 28 zákrokov. Bol to jeho deviaty štart v sérii a tretia prehra v rade.

San Jose privítalo na svojom ľade hráčov z Ottawy. Domáci hokejisti mali od prvých minút vývoj stretnutia pod kontrolou. V polovici úvodnej tretiny strelilo San Jose dva rýchle góly. Druhé dejstvo malo podobný priebeh aj keď hráči Ottawy dokázali mierne vyrovnať hru. Po dvoch tretinách bol stav skóre 4:2 pre domácich. Za hostí sa strelecky presadil len český útočník Milan Michálek, ktorý strelil 14. a 15. gól sezóny. V záverečnej tretine sa ešte Ottawa pokúsila zvrátiť nepriaznivý výsledok, ale domáci kontrolovali hru a v úplnom závere pridali gól do opustenej bránky hostí.

V poslednom zápase sa predstavili Anaheim a Los Angeles. V zostave hostí nechýbal slovenský útočník Michal Handzuš. Napriek hernej prevahe domácich hráčov išli do vedenia po dvoch góloch hostia. V 27. minúte stretnutia vyhrávalo Los Angeles už 3:1. Mohutný tlak hráčov Anaheimu v druhom dejstve priniesol len jeden gól. V záverečnej tretine sa domácim nakoniec podarilo aj vyrovnať, ale posledné slovo mali opäť hostia. V 58. minúte zápasu strelil Jack Johnson víťazný gól. MIchal Handzuš strávil na ľade viac ako 20 minút a osobné štatistiky si vylepšil len o jeden plusový bod.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 20:49 0 2 2 0 4 0
Tomáš Kopecký (CHI) 05:56 0 0 0 0 0 0
Michal Handzuš (LAK) 20:04  +1 




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies