Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chára si pripísal dva body, Budaj si zachytal

V noci zo stredy na štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali štyri stretnutia, v ktorých sa predstavila štvorica slovenských hráčov. Do bodovania sa zapísal len kapitán Bostonu Zdeno Chára. Peter Budaj sa dostal opäť do brány.

Dvaja najvyťažovanejší slovenskí obrancovia sa v stredu v Bostone stretli vo vzájomnom súboji. Z víťazstva sa tešil Zdeno Chára, ktorý k víťazstvu 4:1 proti Tampe Bay prispel dvoma asistenciami. Strelecky sa na výhre Bruins podieľali Marco Sturm, ktorý strelil dva góly, Patrice Bergeron a Marc Savard, ktorý deň po podpise novej sedemročnej zmluvy vsietil svoj 200. gól v NHL. Tim Thomas, ktorý nastúpil v druhom zápase v rade po tom, čo vynechal predchádzajúcich šesť pre nešpecifikované zranenie, zastavil 38 striel Lightning a doviedol Bruins k šiestemu víťazstvu v posledných siedmich zápasoch. Boston sa vďaka veľmi dobrým výkonom v poslednom období prepracoval už na čelo Severovýchodnej divízie. Chára v zápase strávil na ľade niečo cez 24 minút a do štatistík si pripísal aj tri plusové body a šesť streleckých pokusov. Andrej Meszároš odohral za hostí skoro 23 minút a zaknihoval len jednu strelu na bránu. Z jeho spoluhráčov sa presadil strelecky Jeff Halpern, ktorý na začiatku tretej tretine uzavrel skóre zápasu. Tampa strelila gól po 107 minútach a 46 sekundách.

Keith Ballard v minulom zápase Floridy nešťastne zranil svojho brankára Tomáša Vokouna. V stredu bol aktérom ďalšieho incidentu. Tentokrát zranil Craiga Andersona, bývalého spoluhráča a súčasnú brankársku jednotku Colorada. Ballard smeroval v poslednej minúte predĺženia k bráne, spadol na ľad a kolidoval s Andersonom, ktorého v bráne musel nahradiť Peter Budaj. Slovenský brankár strávil medzi žrďami 42 sekúnd, počas ktorých nečelil ani jednej strele, a celé samostatné nájazdy. Po nich sa Florida tešila z víťazstva 6:5. Víťazný nájazd premenil Stephen Weiss, ktorý v normálnom hracom čase strelil hetrik a stal sa prvou hviezdou zápasu i večera. Okrem neho sa strelecky presadili aj Nathan Horton a Dominic Moore. Scotta Clemmensena v bráne Floridy prekonali Chris Stewart, Paul Stastny, T.J. Galiardi a dvakrát Matt Duchene. Marek Svatoš odohral takmer 12 minút a do štatistík si pripísal len jednu strelu na bránu a dve trestné minúty. Počas jeho vylúčenia strelil Weiss svoj prvý gól.

Henrik a Daniel Sedinovci mali ruky v troch góloch Canucks v prvej tretine a Roberto Luongo zlikvidoval 27 striel, aby sa Vancouveru podarilo zdolať New Jersey 5:2. Kanadský tím vyhral piatykrát z posledných siedmich duelov. Fanúšikovia sa dočkali gólov z hokejok Alexa Burrowsa, Samiho Sala, Daniela Sedina, Alexandra Edlera a Jannika Hansena. Duel v Newarku mal špeciálnu príchuť, pretože sa v ňom odohral súboj medzi dvoma olympijskými brankármi Kanady.

Andrew Ebbett v predĺžení úspešne dorazil strelu do brány, aby Minnesote zabezpečil tesné víťazstvo 5:4 nad Nashvillom. V normálnom hracom čase sa za víťazný tím presadili Antti Miettinen, Cal Clutterbuck, Guillaume Latendresse a Mikko Koivu. Steve Sullivan, Jason Arnott a J.P. Dumont nazbierali spolu deväť bodov po slabom výkone z pondelkového zápasu proti Calgary. Predators to však na víťazstvo nestačilo.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 0/0 - - - - - -
Matrek Svatoš (COL) 11:48 0 0 0 0 1 2
Zdeno Chára (BOS) 24:17 0 2 2 +3 6 0
Andrej Meszároš (TAM) 22:50 0 0 0 0 1 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies