Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Štyri predĺženia: Finále východu otvorila obrovská dráma! Rekord Švehlu vyrovnaný

Vo štvrtok sa v NHL odohral prvý zápas tretieho kola play-off. A išlo o jeden z najdlhších zápasov histórie.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2023

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 1
1
2
3
P1
P2
P3
P4
Stav série
 Carolina Hurricanes
1
0
1
0
0
0
0
2
••••
 Florida Panthers
0
2
0
0
0
0
1
3
•••
Podrobné štatistiky

Matthew Tkachuk skóroval 13 sekúnd pred koncom štvrtého predĺženia, aby Florida vyhrala otvárací zápas finále Východnej konferencie proti Carolina 3:2. Išlo o najdlhší zápas tohtoročného play-off, šiesty najdlhší v histórii ligy a najdlhší v histórii oboch klubov. Oba góly Hurricanes padli počas presiloviek – skóre stretnutia otvoril v prvej tretine dvojbodový Seth Jarvis, nadstavený čas vynútil v tretej tretine Stefan Noesen. Panthers v druhej tretine otočili za dve a štvrť minúty stav z 0:1 na 2:1 zásluhou Aleksandra Barkova a Cartera Verhaegheho, ktorí pridali aj po asistencii. Obom na gól prihrával Anthony Duclair. Z brankárov mal viac práce hosťujúci Sergej Bobrovskij, ktorý urobil 63 zákrokov. Frederik Andersen 57. Druhý zápas série sa odohrá opäť v Raleigh a je naplánovaný na sobotu.

Víťazný gól Tkachuka:


V úvode zápasu bola jemne aktívnejšia Florida, no domáci sa jej herne časom vyrovnali. Od 13. minúty hrali ako prví presilovku, zatlačili, ale neskórovali. V 18. minúte mal k tomu veľmi blízko Aho, ale hostí podržala bránková konštrukcia. Následne putovali na trestnú lavicu Marc Staal a o 39 sekúnd neskôr Ekblad. Carolina presilovku o dvoch hráčov nevyužila, no počas tej bežnej otvoril skóre Jarvis. Do konca tretiny zostávalo 12 sekúnd.

V druhej tretine si presilovku vyskúšali aj Panthers, no krosček Pesceho nepotrestali. V strede tretiny sa im nepodarilo zužitkovať ani vylúčenie Nečasa. V 33. minúte sa však dočkali vyrovnania, keď Duclair prihral medzi kruhy Barkovovi a ten uspel strelou zápästím. Len o dve a štvrť minúty neskôr sa dokonca hostia ujali vedenia, keď z pravého kruhu prekonal Andersena Verhaeghe.

Carolina ovládla tretiu tretinu, ale výsledkom jej prevahy bol len jeden gól. Ten padol už v 44. minúte, kedy bol Noesen na konci peknej kombinácie, v ktorej mali prsty aj Nečas a Jarvis. V tom čase sedel na trestnej lavici Bennett. Nečas sa v 53. minúte dostal do úniku, ale Bobrovského neprekonal. Zápas muselo nakoniec rozhodnúť predĺženie a nie to prvé.

V ňom sa už po dva a pol minúty hry tešila z gólu Florida, no po kontrole videom bol gól Lomberga neuznaný pre nedovolené bránenie v hre brankárovi. Krátko na to dostali hostia šancu hrať v presile, ale držanie Burnsa nepotrestali. To isté platilo o Hurricanes, ktorí hrali presilovku od 72. minúty po vysokej hokejke Duclaira. Mali však aj smolu, keď Jarvis trafil tyčku. V úvode druhého predĺženia opečiatkoval bránkovú konštrukciu Jordan Staal. Bobrovskij musel byť v stehu v strede dvadsaťminútovky, keď ho ohrozili Drury a Aho. Rozhodnutie nakoniec neprinieslo ani druhé predĺženie. V úvode tretieho sa do dvoch šancí dostal Montour, ale Andersen podržal. Na začiatku štvrtého predĺženia hrali domáci presilovku po hákovaní Verhaegheho, ale nevyužili ju. Vinník krátko na to vo veľkej šanci neprekonal Andersena. Ten čelil ošemetným situáciám ešte dvakrát, ale gól nepriniesli. V samom závere štvrtého predĺženia ho však prekonal Tkachuk - šiesty najdlhší zápas histórie ukončil 13 sekúnd pred jeho koncom.

Frederik Andersen
Sergej Bobrovskij
139:47 57/60 139:47 63/65
Antti Raanta
Alex Lyon
- - - -


Panthers sa stali štvrtým tímom histórie, ktorý vyhral osem predlžovaných zápasov play-off po sebe. Dokázali to aj Montreal (17, 1993-1998), Islanders (8, 1987-1993) a Edmonton (8, 1985-1990). Ak by výsledok dopadol opačne, dokázali by to aj Hurricanes. ... Išlo o siedme konferenčné finále/ligové semifinále, ktorého otvárací zápas si vyžiadal viac predĺžení. Naposledy sa tak stalo v roku 2003 medzi Minnesotou a Anaheimom. Tri predĺženia sme predtým videli v 16 zápasoch tohto kola, naposledy v roku 2015 medzi Chicagom a Anaheimom. ... Zápas nakoniec trval 139 minút a 47 sekúnd a bol šiesty najdlhší v histórii NHL. Predošlý rekord Floridy bol 104 minút a 31 sekúnd z roku 1996, Caroliny 114 minút a 47 sekúnd z roku 2002.... Jarvis je tretím hráčom v histórii Hurricanes/Whalers s piatimi gólmi v play-off pred 22. narodeninami. Päť ich strelil aj Sebastian Aho v roku 2019, rekord drží Eric Staal s 9 z roku 2006. ... Panthers v tohtoročnom play-off zvrátili už piaty zápas, čím si vylepšil svoj klubový rekord. Zaostáva už len za Vegas, ktoré v jednom play-off vyhralo šesť zápasov, v ktorých prehrávalo. ... Panthers sa stali tretím tímom histórie NHL, ktorý v jednom play-off vyhral každý z prvých piatich zápasov, ktoré vyžadovali predĺženie. Napodobnili Anaheim (7, 2003) a San Jose (5, 2011). ... Barkov zlepšil svoju bilanciu v otváracích zápasoch sérii na 2+5 (odohral ich osem) a so siedmimi bodmi vyrovnal klubové rekordy Scotta Mellanbyho (1+6 v 6 zápasoch) a Róberta Švehlu (0+7 v 6 zápasoch). ... Bobrovskij urobil minimálne 50 zákrokov v druhom zápase po sebe, čo sa v play-off za ostatných 67 rokov podarilo už len Juusemu Sarosovi v roku 2021 a Curtisovi Josephovi v roku 1993. ... Caroline sa do zostavy vrátil Teuvo Teräväinen, Floride Lomberg.

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. S. Jarvis (CAR)

Matthew Tkachuk, útočník Panthers: „Som nadšený, že sa odtiaľto dostanem. Som nadšený, že stíham ten autobus o 2:35 späť do hotela, kde sa vyspím, najem a všetko ostatné. Chlapci pred štvrtým predĺžením otvárali plechovky Red Bullu, kolovala tu pizza. V skutočnosti bolo celkom vtipné vidieť to.“

Rod Brind’Amour, tréner Hurricanes: „Na konci dňa, je to len jeden zápas. Počujte, je to ten najhorší spôsob, akým prehrať zápas, o tom niet pochýb. Dáme sa však dokopy a v ďalším zápase vrátime späť.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies