Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Gáborík strelil 23. gól, Haláka prekonal aj Sekera

V pondelok sa v zámorskej NHL odohralo osem stretnutí, v ktorých sa zo Slovákom podarilo bodovať Andrejovi Sekerovi a Mariánovi Gáboríkovi. V bráne Montrealu dostal prednosť Jaroslav Halák, ktorý inkasoval štyri góly.

Jaroslav Halák sa vrátil do brány Montrealu, ale v zápase proti Buffalu sa mu víťazstvo vychytať nepodarilo. Slovenský brankár čelil 27 strelám, z ktorých inkasoval štyri góly. Raz ho prekonal aj obranca Andrej Sekera, ktorý začal cestu Sabres za víťazstvom 4:3. Sekera strelil svoj druhý gól v aktuálnej sezóne v 33. minúte po asistencii Dereka Roya. Bojnický rodák v zápase odohral 20 minút a počas tohto času zaznamenal aj tri strelecké pokusy. Haláka prekonali aj Patrick Kaleta, Tim Kennedy a Clarke MacArthur, ktorý v 55. minúte strelil víťazný gól. Ryana Millera prekonali dvakrát Andrej Kosticyn a raz Micheal Cammalleri. Montreal v posledných troch zápasoch nevyhral. Naopak, Sabres vyhrali štvrté stretnutie v rade.

Vo vzájomnom stretnutí sa v utorok stretli aj Marián Gáborík a Boris Valábik. Gáborík síce v stretnutí strelil svoj 23. gól v sezóne, no z víťazstva sa tešil Valábik a jeho spoluhráči. Iľja Kovaľčuk a Slava Kozlov sa presadili v samostatných nájazdoch, čo sa nepodarilo Gáboríkovi a Alešovi Kotalíkovi, a Thrashers sa dočkali víťazstva 3:2. V normálnom hracom čase sa za víťazné mužstvo presadili Kozlov a Colby Armstrong. Za Rangers to bol spomínaný Gáborík a jeho doplnil na listine strelcov Ryan Callahan. Gáborík odohral v zápase 28 minút a 19 sekúnd, zaznamenal jeden mínusový bod a Johana Hedberga ohrozil piatimi strelami. Švédsky brankár zaznamenal 46 zákrokov a stal sa prvou hviezdou zápasu. Gáboríka vyhlásili za tretiu. Valábik odohral 13 a pol minúty a zaznamenal jeden strelecký pokus. Prehra s Atlantou vyvoláva v kabíne Rangers frustráciu. Tím síce vyslal na bránu súpera najviac striel v ročníku, no prehral po siedmy raz v posledných ôsmich zápasoch.

V Bostone sa odohral duel medzi Bruins a Flyers. V príprave pred NHL Winter Classic sa podarilo zvíťaziť hosťom z Philadelphie a to pomerom 3:1. Skóre stretnutia otvoril v 39. minúte Vladimír Sobotka, ale zo strany Bruins to bolo všetko. V tretej tretine padli tri góly z hokejok Jamesa van Riemsdyka a Kimma Timonena. Fínsky obranca strelil víťazný gól v 51. minúte a v 60. minúte uzavrel skóre zápasu strelou do prázdnej brány. Treťou hviezdou duelu sa stal obranca Zdeno Chára, ktorý v stretnutí odohral 26 minút a zaznamenal jeden mínusový bod, tri strely na bránu a dve trestné minúty. Flyers vyhrali druhý zápas z posledných 12. Ďalšie stretnutie medzi oboma klubmi sa odohrá 1. januára vo Fenway Parku.

Článok pokračuje pod reklamou

Roberto Luongo zaznamenal 24 zákrokov a Sami Salo strelil víťazný gól v stretnutí, v ktorom sa Vancouveru podarilo poraziť Los Angeles pomerom 3:1. Ďalšie dva góly Canucks strelili Ryan Kesler a Mason Raymond. Luonga ako jediný z hráčov L.A. prekonal Alexander Frolov. Jeho spoluhráč Michal Handzuš odohral v zápase 18 minút a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod a jednu strelu. Los Angeles prehralo druhý vzájomný zápas oboch tímov v aktuálnej sezóne a prehra tímu ukončila aj víťaznú sériu, ktorá sa zastavila na čísle štyri. Canucks vyhrali tretí zápas v rade.

Steve Sullivan strelil svoj siedmy hetrik v kariére, ktorým doviedol Predators k víťazstvu nad Columbusom 5:3. Patrick Hornqvist a Ryan Jones sa tiež strelecky presadili za Nashville, ktorý zdolal Blue Jackets vo všetkých troch vzájomných stretnutiach v tejto sezóne. Dan Ellis pomohol k dvom bodom 28 zákrokmi a prekonali ho Antoine Vermette, Jakub Voráček a R.J. Umberger. Columbus vyhral len dva z posledných 13 zápasov.

Francois Beauchemin strelil v siedmej minúte tretej tretiny víťazný gól Maple Leafs v stretnutí proti provinčnému rivalovi z Ottawy. Toronto vyhralo zápas proti Ottawe prvýkrát v sezóne. Predtým dva duely prehralo. Phil Kessel a Jason Blake strelili zvyšné dva góly torontského tímu. Za Senators sa presadili Mike Fisher a Jason Spezza, ktorí prekonali Vesu Toskalu. Fínsky brankár zaznamenal 22 zákrokov a pomohol tímu k štvrtému víťazstvu v rade.

Nathan Horton strelil tri góly v jednom zápase po druhýkrát v kariére a Florida zvíťazila po tretíkrát v posledných 13 zápasoch, keď v pondelok zdolala v New Yorku miestnych Islanders 7:1. Ďalšie štyri góly Panthers strelili Michal Repík, Stephen Weiss, Kamil Kreps a Radek Dvořák. Jediný gól „Isles“ dosiahol Jesse Joensee. Tomáš Vokoun zastavil 30 streleckých pokusov.

Jimmy Howard zastavil 30 striel a Kris Newbury, Patrick Eaves a Derek Meech sa presadili strelecky za Red Wings pri víťazstve 3:2 nad Phoenixom. Taylor Pyatt a Radim Vrbata strelili dva góly Coyotes a Iľja Bryzgalov zastavil 29 striel. Stretnutie pre zranenie kolena nedohral obranca Red Wings Jonathan Ericsson.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 23/27 - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 20:09 1 0 1 0 3 0
Boris Valábik (ATL) 13:31 0 0 0 0 2 0
Marián Gáborík (NYR) 28:19 1 0 1 -1 5 0
Michal Handzuš (LAK) 18:06 0 0 0 -1 1 0
Zdeno Chára (BOS) 25:52 0 0 0 -1 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies