Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Tri najlepšie možnosti pre Avalanche? Aj Jaroslav Halák

Tím Colorado Avalanche nemôže v úvode novej sezóny počítať so službami brankára Pavla Francouza, ktorý sa stále nezotavil z letnej operácie. Kerry Collins z The Hockey Writers prišiel s troma riešeniami tejto situácie, ktoré považuje za najlepšie.

Denverský klub musí nájsť brankára, ktorý by dokázal zaskočiť za tridsaťtriročného Čecha. Dokonca by podľa Collinsa mohol začať uvažovať o tom, že by často zraneného rodáka z Plzne postupne z tímu vytlačil. Teraz je však aktuálnejšie to, kým ho nahradiť v úvode sezóny.

Prvou možnosťou je podľa zámorského autora podpis zmluvy s Jaroslavom Halákom, ktorý je stále neobmedzeným voľným hráčom.

„Halák je tu už odnepamäti, ale stále vyzerá, že má nejaký benzín v nádrži, Tridsaťsedemročný brankár absolvoval vlani 25 zápasov za Rangers a dosiahol decentný priemer 2,72 inkasovaného gólu na zápas a 90,3% úspešnosť zákrokov. Nie je to ďaleko od toho, čo Avalanche získali od Francouza s výnimkou toho, že Halák bol svojmu tímu k dispozícii častejšie,“ skonštatoval Collins.

Článok pokračuje pod reklamou

„Hovoríme tu o poste náhradníka, takže nemusí byť znovuzrodením Patricka Roya. Stačí, keď bude schopný chytať konzistentne. A to najdôležitejšie, náhradník musí byť schopný nastúpiť do zápasu. Halákovi sa to počas 17-ročnej kariéry určite darilo, keď má za sebou 295 výhier a 581 zápasov. Pokiaľ zostane zdravý, mohol by byť slušným záskokom pre Avalanche v tejto sezóne.“

„Zložité to môže byť so zmluvou. Halák v minulej sezóne zarobil v New Yorku 1,5 milióna amerických dolárov a Avalanche nemajú toľko miesta pod stropom. Momentálne majú k dispozícii 525 000 amerických dolárov a aj to vďaka zapísaniu Gabriela Landeskoga na listinu dlhodobo zranených hráčov. Ak by sa dokázali dohodnúť na zľave, Halák by bol slušným náhradníkom Georgieva, ktorý by priniesol aj dostatok skúseností.“

Druhou možnosťou je dohodnutie výmeny s Montrealom, prostredníctvom ktorej by do Colorada smeroval brankár Casey DeSmith. Toho sa Canadiens už snažili vymeniť, ale neúspešne. Teraz by sa mohla objaviť vhodná príležitosť.

Treťou najlepšou možnosťou je interné riešenie v podobe Justina Annunena, ktorý je s denverksou organizáciou od ročníka 2020/21 a hrával prevažne za Eagles v AHL. Odchytal však aj štyri zápasy za prvý tím s 85,9% úspešnosťou zákrokov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies