Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Slováci v NHL

Slafkovský hral skvelo. V zámorí sa pýtajú: Prečo nie je v prvom útoku a prvej presilovke?

Slovenský útočník Juraj Slafkovský síce nebodoval v štvrtom zápase po sebe, ale pri pondelkovej výhre Montreau 3:1 patril medzi najlepších hráčov na ľade a podal výkon, za ktorý si vyslúžil aj pochvalu.

„Slafkovský odohral ďalší skvelý zápas, ten chlapec len potrebuje bodovať,“ skonštatoval Trege Wilson z podcastu Habs Unfiltered.

Devätnásťročný košický rodák zaznamenal v prvých piatich zápasoch sezóny len jednu asistenciu. Podstatné u niekdajšej draftovej jednotky však je, že je vidno pokrok, ktorý urobila oproti nováčikovskému ročníku.

„V prvej tretine bol najlepším útočníkom Canadiens Slafkovský. Je to iné ako v minulej sezóne a je to vidieť,“ poznamenal Kevin Lafrancois.

Článok pokračuje pod reklamou

Slafkovský sa momentálne vyrovnáva so stratou centra Kirbyho Dacha, s ktorým si vytvoril výbornú súhru už v tréningovom kempe. V pondelok hral v druhej formácii po boku Alexa Newhooku a Josha Andersona.

„Slafkovský vytváral niekoľko ziskov puku, dobre využíval svoje telo a rýchlosť,“ skonštatovala kanadská žurnalistka Laure Couture-Dallaireová po prvej tretine. Po zápase dodala: „Slafkovský bol veľmi dobrý. Verím, že jeho potenciál by sa maximalizoval, keby hral s inými, šikovnými hráčmi. Anderson ním nie je a Newhook je slabší ako Dach. Vymenila by som Harveyho-Pinarda so Slafkovským.“

Rafael Harvey-Pinard hráva momentálne v prvom útoku po boku Colea Caufielda a Nicka Suzukiho.

Bývalý skaut Grant McCagg si myslí, že by sa Slafkovského zišlo povýšiť aj niekde inde – v presilových hrách, v ktorých je momentálne súčasťou druhej formácie.

„Slafkovský to v prvej tretine cítil... takže dostal ôsmy najvyšší čas v presilovkách spomedzi útočníkov Montrealu. Hádam, že logika je taká, že ak ste veľmi dobrý v hre piatich proti piatim, pravdepodobne nebudete stáť za nič pri hre piatich proti štyrom,“ povedal McCagg sarkasticky.

„Prečo neskúsia Slafa v prvej presilovkovej formácii? Skutočne veria, že by ju mohol zhoršiť? Bol najnebezpečnejším útočníkom Habs a odohral počas tej presilovky desať sekúnd. Šialené. Anderson má dnes 10x viac času v presilovkách ako Slafkovský. Jeho strela „netrafiť bránu zo šiestich metrov“ a kompletný nedostatok schopností tvoriť hru sú nepostrádateľné.“

Slafkovský odohral v pondelok dokopy 14 minút a 36 sekúnd, čo bol ôsmy najvyšší hrací čas spomedzi útočníkov. V presilovkách odohral minútu a 18 sekúnd, čo bol až siedmy najvyšší hrací čas spomedzi útočníkov. Ďalší zápas odohrá už dnes, kedy jeho tím hostí New Jersey.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies