Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Slováci v NHL

Odborník na Montreal: Tatar je najhorší v Colorade. Jeho náhradník zažiaril

Dvaja bývalí hráči tímu Montreal Canadiens, Tomáš Tatar a Jonathan Drouin, boli v stredajšom zápase tímu Colorado Avalanche len zdravými náhradníkmi. Preto sa ich osudu venoval aj Marc Dumont z Montreal Hockey Now.

Obaja útočníci prišli do denverského tímu ako posily pred touto sezónou. Drouin však v prvých ôsmich dueloch zaznamenal len jednu asistenciu a Tatar sa v posledných zápasoch trápil. Preto tréner Jared Bednar využil proces ich poslania na tribúnu ako formu mentálneho reštartu.

Dumont poukázal na pokročilé štatistiky, ktoré sú u Drouina povzbudivejšie ako tie základné. Napriek nedostatku produktivity kontroloval tím s ním na ľade 56 % striel a 54 % očakávaných gólov, čo naznačuje, že pri stránke produktivite mal viac smoly ako šťastia.

U Tatara je to však naopak.

Článok pokračuje pod reklamou

„Tatar zaznamenal štyri asistencie v ôsmich zápasoch, ale na rozdiel od Drouina, jeho pokročilé čísla sa výrazne zhoršujú. Avalanche sú jedným z top tímov ligy v pozičnej hre a napriek tomu dokázal Tatar počas svojich striedaní kontrolovať len o trochu viac ako 45 % striel a očakávaných gólov,“ poznamenal Dumont.

„Tieto čísla reprezentujú najhoršie výsledky spomedzi všetkých hráčov Avalanche v tejto sezóne. Nie sme tu na to, aby sme si robili posmešky z bývalých hráčov (Canadiens), a prajeme im veľa šťastia v ich budúcom snažení, no súčasná situácia je dobrou pripomienkou, že hokej vie byť krutou milenkou.“

Tatar by mohol teraz čeliť problému so zväčšenou konkurenciou. Povolaný Riley Tufte, ofenzívna hviezda záložného tímu Eagles v AHL, síce v stredu proti St. Louis nebodoval, ale bol najaktívnejším strelcom tímu a jeho výkon bol predmetom chvál.

Drew Livingstone z SDPN Sports dokonca tvrdí, že sa zdá byť ako vhodný hráč pre prvé dva elitné útoky. Je teda možné, že si dvadsaťpäťročný Američan udrží miesto v zostave aj v ďalšom zápase a ak si výkonnosť zachová, mohlo by to byť aj na dlhšie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies