Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Reprezentácia

Slovensko po prehre s Českom ôsme, Fínsko piate

Slovenskí juniorskí reprezentanti sa dnes v skupine o udržanie stretli s výberom Českej republiky. Naši hokejisti zápas prehrali pomerom 2:5 a na šampionáte skončia na celkovom 8. mieste.

Česká republika - Slovensko 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)

Góly: 10. Roth (Nestrašil), 31. Kovař (Kousal), 37. Kovař (Káňa, Gudaš), 39. Kubalík (Kovář), 56. Kovař (Kousal, Kubalík) – 8. Illo (Bakoš), 37. Mlynarovič (Šťastný)
Strely na bránu: 33:27 (11:9, 12:8, 10:10), Vylúčenia (2 min): 1:7, Vylúčenia (5 min): 0:0, Presilovky: 2:0, Oslabenia: 0:0, Divákov: 6221
Najlepší hráči zápasu: Kovař (CZE) – Štajnoch (SVK)

Česká republika aj Slovensko už mali istú účasť na budúcoročných majstrovstvách sveta a v druhom zápase skupiny o udržanie išlo viac-menej už len o prestíž medzi dvoma rivalmi. Napriek tomu, že Radoslav Illo strelil v 9. minúte vedúci gól Slovenska po peknej prihrávke spoza brány od Martina Bakoša, radosť netrvala dlho. Už o 67 sekúnd neskôr sa presadil Vladimír Roth, ktorý strelil gól počas presilovky ihneď po vhadzovaní. Za stavu 1:1 sa odchádzalo do kabín.

V druhej tretine sa Česi dostali prvýkrát do vedenia, keď strelil svoj prvý gól v zápase Jan Kovař. V následných dvoch presilovkách mali mladíci z Čiech a Moravy šance na strelenie ďalších gólov, ale na miesto toho prišiel vyrovnávajúci gól Samuela Mlynaroviča z 37. minúty zápasu. Bol to posledný gól slovenského výberu na majstrovstvách sveta. Už sa z presných zásahov tešili len Česi. V 37. minúte strelil svoj druhý gól Kovař a v druhej tretine sa presadil ešte aj Tomáš Kubalík. Po tomto góle sa tréner Slovenska Štefan Mikeš rozhodol vymeniť brankárov. Tomáša Halásza nahradil Marek Čiliak.

Článok pokračuje pod reklamou

Ani ten zápas neukončil bez toho, aby musel vyberať puk zo svojej brány. V 56. minúte sa českí hokejisti tešili ešte z posledného gólu, ktorým Kovař skompletizoval svoj hetrik a uzatvoril skóre zápasu. Ten vyhrali naši západní susedia pomerom 5:2 a zabezpečili si tak na turnaji siedme miesto. Slovensku patrí ôsma priečka.

Rusko – Fínsko 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
V boji o piate miesto oplatili Fíni Rusom prehru zo základnej skupiny a zvíťazili tesne 4:3. Fíni boli aj tentokrát aktívnejší, no teraz sa to prejavilo aj na výsledku. Víťazný gól strelil v 55. minúte počas presilovky Hartikainen. Okrem neho sa presadili aj Eronen, Jormakka a Niemi. Za Rusov sa zapísali do streleckej listiny Trunev a dvakrát Burmistrov. Pre Rusko je šieste miesto najhorším umiestnením od roku 2001. Na druhú stranu, piata priečka Fínov je ich najlepší výsledok od roku 2006, kedy tím dosiahol na bronz.

Rakúsko – Lotyšsko 4:6 (1:4, 2:0, 1:2)
V dueli dvoch zostupujúcich tímov sa tešili z víťazstva Lotyši, ktorí porazili Rakúsko 6:4 a zaknihovali svoje prvé víťazstvo na šampionáte. Naopak, Rakúsko ani pri svojej tretej účasti nezaznamenalo víťazstvo. Vďaka víťazstvu skončí Lotyšsko na deviatom mieste v poradí turnaja, pre Rakúsko zostáva miesto posledné.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies