Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Slováci v NHL

Dostane Tatar v novom tíme šancu v elitnej formácii? Góly strieľať vie, tvrdí Francis

Slovenský útočník Tomáš Tatar zmenil v piatok dres a jeho nový zamestnávateľ dúfa, že využije ponúknutú príležitosť na obnovenie svojho streleckého citu.

Tím Seattle Kraken zúfalo potrebuje viac ofenzívny, a preto generálny manažér Ron Francis obetoval voľbu v piatom kole budúcoročného draftu za tridsaťtriročného Dubničana, ktorý nezapasoval ideálne do tímu Colorado Avalanche.

„Ide o hráča, ktorý ukázal, že dokáže v tejto lige strieľať góly, hrať v nej na vysokej úrovni,“ povedal generálny manažér Ron Francis, ktorý si novú akvizíciu predstavuje na pozícii v rámci prvých dvoch útokov. „Sme nadšení, že ho získavame a že mu dáme túto príležitosť.“

Tatar v tejto sezóne odohral 27 zápasov so ziskom deviatich bodov, ale len jeden z nich bol gól. V 810 zápasoch kariéry sa však do čierneho trafil 212-krát a v minulej sezóne bol 20-gólový. Kraken sa pri jeho akvizícii museli vyrovnať aj s obmedzeniami plynúcimi z platového stropu.

„Vždy sa intenzívne rozprávate s tímami, ale je to pre mnoho z nich momentálne ťažké pri tom, ako sme na tom s platovým stropom. Musíte byť kreatívni a nájsť spôsob. Toto bolo pre nás ľahké rozhodnutie a dávalo nám to zmysel. Preto sme na to pristúpili,“ poznamenal Francis.

Tím zapísal na listinu dlhodobo zranených hráčov Jadena Schwarza a do AHL vrátil Mariána Studeniča a poslal tam aj Tye Kartyeho. Do prvého tímu bol povolaný Shane Wright.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies