Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Slováci v NHL

Bodovali traja Slováci, Halák hviezdou zápasu

V trinástich nočných stretnutiach sa predstavilo aj sedem Slovákov, z ktorých sa do kanadského bodovania zapísali traja - Gáborík, Hossa a Chára. Z gólu sa tešil iba Hossa. Gáborík a Chára získali asistenciu. V bráne Montrealu sa predstavil Jaroslav Halák, ktorý sa stal 2. hviezdou duelu.

V zápase medzi Montrealom Canadiens a New Jersey Devils nastúpil aj slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý chytal za Canadiens v druhom zápase v rade, no z výhry sa neradoval. Montreal získali do tabuľky aspoň jeden bod za prehru po predĺžení. Jediným úspešným strelcom „Habs“ bol Scott Gomez, ktorý prekonal Martina Brodeura, gólmana Devils, v 28. minúte počas presilovky Montrealu. Halák inkasoval dvakrát. Prvý gól dostal na začiatku zápasu (5. minúta), kedy ho prekonal Travis Zajac. V 63. minúte ho prestrelil aj Zach Parise, ktorý rozhodol o tesnej výhre New Jersey v pomere 2:1. Halák chytil 26 streleckých pokusov a bol vyhlásený druhou hviezdou duelu, Brodeur zlikvidoval 29 striel a stal sa prvou hviezdou zápasu. Montreal prehral tretíkrát v posledných štyroch zápasoch.

Počas úvodnej dvadsaťminútovky mali streleckú prevahu domáci Bruins. ktorí prestrieľali newyorský tím v pomere 11:7, no po prvej tretine prehrávali 0:1. Autorom prvého presného zásahu stretnutia bol obranca Michael Del Zotto, ktorý prekonal Tima Thomasa, gólmana „medveďov“, na konci ôsmej minúty. Druhá tretina patrila hosťom, ktorí ohrozili Thomasa až 21-krát. Posledný držiteľ Vezina Trophy inkasoval iba raz, keď ho v 31. minúte prekonal Brandon Dubinsky, ktorý bol vyhlásený prvou hviezdou stretnutia. Thomasov náprotivok, Henrik Lundqvist, čelil iba trom strelám a mal našliapnuté k druhému čistému kontu v aktuálnom ročníku. Nakoniec sa ho nedočkal, pretože necelé štyri minúty pred koncom 60. minúty ho prekonal Dennis Wideman, ktorému asistoval kapitán Zdeno Chára. Ešte predtým, na začiatku tretej časti hry, dostal hostí do trojgólového vedenia Erik Christensen. Pri jeho góle si sekundárnu asistenciu pripísal Marián Gáborík, ktorý strávil na ľade 20 minút a 35 sekúnd a troma strelami ohrozil Thomasa. Za domácich nastúpil okrem Cháru, ktorý odohral vyše 26 minút a zaznamenal jeden mínusový bod, aj útočník Miroslav Šatan. Jeho ice-time bol 16:50, no bodovať sa mu nepodarilo. Dvakrát vystrelil na Lundqvista a rozhodcovia mu udelili dve trestné minúty za to, že podrazil Gáboríka. Henrik Lundqvist zlikvidoval 29 z 30 streleckých pokusov a Tim Thomas dostal tri góly z 34 striel. Bruins prehrali tri duely z posledných štyroch, Rangers sa podarilo bodovať šiesty raz za sebou.

Do bodovania sa zapísal aj trenčiansky odchovanec Marián Hossa, ktorý skóroval do siete Minnesoty Wild. Za Blackhawks hral aj útočník Tomáš Kopecký. Duel sa nakoniec rozhodol až v trestných strieľaniach, ktoré vyhrali „divosi“, keď o ich víťazstve rozhodol v ôsmej sérii útočník Owen Nolan. V základnej hracej dobe skončil zápas nerozhodne 5:5, aj keď Chicago vyhrávalo už 5:1, no v poslednej tretine dokázali Wild vyrovnať. Do streleckej listiny sa postupne za víťazne mužstvo zapísali Guillaume Latendresse, ktorý skóroval dvakrát, Kim Johnsson, Mikko Koivu a Marek Židlický. Okrem Hossu, ktorý dosiahol gól v oslabení, sa z hráčov Chicaga presadili aj Patrick Sharp, Jonathan Toews, Kris Versteeg a Troy Brouwer. Hossa strávil na ľadovej ploche vyše 19 minút a získal aj dva plusové body. Tomáš Kopecký odohral vyše sedem minút a nazbieral jeden mínusový bod. Cristobal Huet, gólman Chicaga, inkasoval päť gólov z 21 striel. V bráne Wild sa od začiatku úvodnej minúty predstavil Niklas Bäckström, ktorý dostal päť gólov a v bráne ho nahradil Josh Harding, ktorý chytil všetkých 13 striel, ktoré naňho smerovali. Blackhawks získali už v šiestom dueli v rade minimálne jeden bod, Minnesota sa radovala z druhej výhry za sebou.

Článok pokračuje pod reklamou

Zo Slovákov sa v noci predstavil aj útočník Michal Handzuš, ktorý nastúpil v drese Los Angeles proti hokejistom St. Louis Blues. Dva body za výhru si do tabuľky pripísali „bluesmani“, ktorí zvíťazili tesne 4:3. Víťazný gól zaznamenal B.J. Crombeen a gólovo sa presadili aj Brad Winchester, ktorý dal gól už v 14. sekunde zápasu, David Perron a T.J. Oshie. Za „kráľov“ sa o tri góly postarali Brandon Segal, Dustin Brown a Anže Kopitar. Handzušov ice-time bol necelých 19 minút. Nazbieral jeden mínusový bod a dve trestné minúty za narazenie na mantinel. Po štvrtom góle Blues nahradil v bráne Kings Jonathana Quicka jeho náhradník Erik Ersberg, ktorý dochytal zápas bez inkasovaného gólu. Za Blues chytal celý zápas Chris Mason. „Králi“ prehrali druhý raz v rade, Blues vyhrali prvýkrát po siedmich prehrách za sebou.

V dueli medzi Buffalom a Coloradom nehral ani jeden Slovák. Obranca domácich Andrej Sekera sedle na tribúne a hosťujúci gólman Peter Budaj bol náhradným gólmanom „Avs“. Z výhry sa radovali „lavíny“, ktoré porazili „šable 4:3 po trestných strieľaniach, v ktorých o výhre rozhodol Matt Hendricks. V základnej hracej dobe skórovali za domácich Stafford, Vanek a Hecht. Z hostí sa presadili Duchene (dva góly) a Yip. Sabres prehrali prvýkrát po šiestich výhrach.

Obranca Boris Valábik opäť nedostal príležitosť zahrať si v základnej zostave Thrashers. Atlanta v domácom stretnutí podľahla Washingtonu vysoko 1:8. Michal Neuvirth zaznamenal 38 zákrokov a inkasoval len gól z hokejky Maxima Afinogenova. Z hráčov Capitals sa dvakrát presadili Alexandr Sjomin a Mike Knuble. O zvyšné štyri góly sa postarali Nicklas Backstrom, Dave Steckel, Tom Poti a Jason Chimera.

Ottawa na domácom ľade v sobotu privítala Floridu a z víťazstva 3:0 sa tešili hosťujúci hráči Panthers. Tomáš Vokoun zastavil 24 striel, aby vychytal svoje štvrté čisté konto sezóne a Rostislav Olesz sa stal prvou hviezdou zápasu o tom, čo strelil dva góly. Do streleckej listiny sa zapísal aj Nathan Horton, ktorý v 12. minúte otvoril skóre zápasu. Ottawa prehrala tretí zápas v rade.

Po tom, čo Andrej Meszároš nedostal dôveru vo včerajšom nedokončenom stretnutí proti New Jersey, sa situácia opakovala aj v sobotu. Vo Philadelphii sa zrodil výsledok 4:1 z pohľadu domáceho tímu. O víťazstvo sa dvoma gólmi zaslúžil Blair Betts a strelecky sa presadili aj Claude Giroux a Scott Hartnell. Jediný gól Tampy Bay strelil Martin St. Louis.

Marc-André Fleury predviedol 42 úspešných zákrokov a Sergej Gončar strelil dva góly a na jeden prihral, aby nakoniectučniaci“ porazili Maple Leafs 4:1. Víťazný gól strelil práve spomínaný ruský obranca. Strelecky sa za Penguins presadili aj Guerin a Crosby. Jediným úspešným strelcom Toronta bol Stajan. Jonas Gustavsson v bráne „javorových listov“ zlikvidoval 35 z 39 striel Pittsburghu. „Pens“ vyhrali v posledných desiatich stretnutiach iba trikrát. Z toho dvakrát v posledných troch dueloch. Toronto prehrali tretí raz v rade.

Ryan Getzlaf strelil 11. gól v sezóne, ktorý znamenal dva body pre Anaheim, ktorý porazil Nashville tesne 3:2. Strelecky sa za „káčerov“ presadili aj Selänne a Beleskey. Dva góly Predators zaknihovali Hörnvist, ktorý strelil 17. gól v aktuálnom ročníku, a Erat. V zápase udelili rozhodcovia iba štyri trestné minúty. Ducks vyhrali tretí raz za sebou.

Dwayne Roloson sa vrátil do brány Islanders, aby zastavil 25 striel Coyotes a hlavne v samostatných nájazdoch pomohol Islanders víťazstvu 5:4. Víťazný samostatný nájazd premenil v šiestej sérii Matt Moulson. V normálnom hracom čase newyorský tím viedol do 46. minúty 4:1, ale Coyotes sa sériou troch gólov v priebehu necelých štyroch minút podarilo vyrovnať.

Jamie Lundmark premenil víťazný samostatný nájazd v stretnutí dvoch kanadských tímov, v ktorom Calgary zdolalo Vancouveru tesným pomerom 3:2. V normálnej hracej dobe sa gólovo presadili Rene Bourque a Lundmark za Calgary, a Mikael Samuelsson a Daniel Sedin za Vancouver. Calgary sa vďaka víťazstvu nad divíznym súperom opäť dostalo na prvé miesto v poradí Severozápadnej divízie, kde má jednobodový náskok pred Canucks a Avalanche.

Brankár Jimmy Howard, ktorý dostal príležitosť v ôsmom zápase v rade, zastavil 31 striel Sharks a aj vďaka nemu sa Red Wings tešili z víťazstva 4:1 nad San Jose. Skóre stretnutia otvoril v 12. minúte Patrick Marleau, ktorý strelil svoj 29. gól v sezóne, ale potom sa presadzovali už len hosťujúci hráči. Menovite Pavel Daciuk, Patrick Eaves, Danny Cleary a Darren Helm. Detroit vyhral štvrtý zápas z piatich a na ôsme Los Angeles stráca v poradí Západnej konferencie už len bod.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 26/28 - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 20:35 0 1 1 0 3 0
Michal Handzuš (LAK) 18:41 0 0 0 -1 1 2
Marián Hossa (CHI) 19:20 1 0 1 +2 3 0
Zdeno Chára (BOS) 26:21 0 1 1 -1 4 0
Tomáš Kopecký (CHI) 07:20 0 0 0 -1 0 0
Miroslav Šatan (BOS) 16:50 0 0 0 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies