Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Slováci v NHL

Gáboríka v súboji o Rocket Richard ohrozuje pätica hráčov

Marián Gáborík bol donedávna najlepším strelcom v kanadsko-americkej NHL. Najproduktívnejší slovenský útočník sezóny je s 28 gólmi na druhej priečke a o Rocket Richard Trophy reálne bojuje s päticou hráčov.

Aktuálne poradie strelcov NHL:
1. Patrick Marleau (San Jose, 29 gólov)
Marleau je zručný korčuliar, ale nikto by pred sezónou nečakal, že by mohol získať Rocket Richard Trophy pre najlepšieho strelca. Jeho najlepším umiestnením v poradí strelcov bolo 11. miesto z minulého roka, kedy sa jediný raz dostal do najlepšej 20. V tejto sezóne to vyzerá tak, že svoje maximum v góloch (38) prekoná. Výhodou môže byť aj skutočnosť, že hrá v útoku s Danym Heatleym a tak sa mu venuje menšia pozornosť súperových obrancov ako predtým.

2. Marián Gáborík (NY Rangers, 28 gólov)
Slovenská raketa zažíva individuálne veľmi vydarenú sezónu a do nedávna Gáborík kraľoval aj poradiu strelcov. V októbri vynechal dva zápasy pre zranenie a svojich 28 gólov strelil v 43 zápasoch. Gáborík by mohol prvýkrát v kariére prekonať 50-gólovú hranicu, no všetko bude záležať hlavne na tom, či vydrží byť zdravý. Ak vydrží, zotrvá v boji o Richard Rocket Trophy až do konca sezóny. Svoje maximum zo sezóny 2007/08 (42) zrejme prekoná.

3. Alexandr Ovečkin (Washington, 27 gólov)
Napriek skutočnosti, že vynechal osem zápasov pre zranenie (šesť) a trest (dva), zaostáva za lídrom poradia strelcov len o dva góly. Obhajca dvoch trofejí má schopnosti, ktoré ho predurčujú k tomu, aby prekonal 60-gólovú hranicu aj v o niečo viac ako 70 zápasoch. Ak nový kapitán Capitals vydrží v nasadenom tempe, pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou za svojou treťou Rocket Richard Trophy.

Článok pokračuje pod reklamou

4. Sidney Crosby (Pittsburgh, 27 gólov)
Sidney Crosby v tejto sezóne dokazuje, že to nie je len nahrávač a tvorca hry. Kapitán Pittsburghu dokáže aj strieľať góly. Dôkazom toho je 27 presných zásahov, ktoré zaknihoval v 45 stretnutiach. V posledných 69 zápasoch strelil 42 gólov. Je takmer isté, že jeho osobné maximum (39) v tejto sezóne padne. Či siahne na Rocket Richard Trophy je menej pravdepodobné, ale zo súboja ho vylúčiť nemožno.

5. Dany Heatley (San Jose, 25 gólov)
Po výmene z Ottawy do San Jose veľa ľudí hovorilo o tom, aká super dvojka sa musí vytvoriť, keď Sharks v jednom útoku spoja Joe Thorntona s Danym Heatleym. Očakávania sa naplnili. Heatley strelil prvý hetrik vo svojom štvrtom zápase v drese Sharks, neskôr pridal druhý a strelecky sa presadil v ďalších 19 zápasoch. V posledných 19 zápasoch však strelil „len“ sedem gólov. Ak by sa však dostal do streleckej formy, mohol by atakovať aj Rocket Richard Trophy. Sezónu zrejme ukončí ako najlepší strelec tímu, i keď je momentálne pred ním Patrick Marleau. Nechajme sa prekvapiť...

6. Iľja Kovaľčuk (Atlanta, 25 gólov)
Druhý ruský hráč v tomto rebríčku je hviezdny Iľja Kovaľčuk, ktorý v 38 zápasoch strelil 25 gólov. Kovaľčuk bol považovaný za Bureho nástupcu pred tým, ako sa v NHL objavil Alex Ovečkin. Pochybovať o kvalitách a schopnostiach hviezdy Atlanty však nemožno. V prvých 10 zápasoch sezóny strelil 11 gólov a jednu Rocket Richard Trophy už doma má. V sezóne 2003/04 strelil 41 gólov. Jeho čas v sezóne ešte len príde a potom sa máme na čo tešiť. Určite zostáva jedným z najvážnejších kandidátov na ocenenie.

Cez 20-gólovú hranicu sa v prebiehajúcom ročníku dostala ďalšia šestica hráčov – Jarome Iginla (Calgary, 21), Steven Stamkos (Tampa Bay, 21), Henrik Sedin (Vancouver, 20), Dustin Penner (Edmonton, 20), Michael Cammalleri (Montreal, 20) a Bobby Ryan (Anaheim, 20).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies