Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Sumáre

Skvelá odpoveď Nemca: Okrúhlym bodom pomohol k výhre, jeho pár dominoval

V piatok sa v NHL odohrali štyri zápasy. Jediný Slovák v akcii mal dôvody na spokojnosť.


CBJ - NJD 1:4

Devils uspeli v Columbuse, Nemec dosiahol 10. bod v sezóne

New Jersey síce po góle domáceho Colea Sillingera po prvej tretine prehrávalo, ale nakoniec v Columbuse uspelo 4:1, aby odvrátilo hrozbu tretej prehry v sérii. Všetky štyri góly strelili Devils v druhej tretine. Cestu za obratom začal po prihrávke Šimona Nemca John Marino, víťazný gól strelil Alexander Holtz a skórovali aj Nico Hischier a Nathan Bastian. Vítek Vaněček urobil 29 zákrokov, Elvis Merzlikins 28. Blue Jackets prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Nemec odpovedal na slabší výkon z predošlého zápasu výborne a okrem 10. bodu v sezóne (2+8) sa prezentoval aj kvalitnou hrou. Na ľade strávil 21 minút a pripísal si aj plusový bod, strelu a blok. V hodnotení Gamescore bol druhý najlepší v tíme po Marinovi. Obaja v ňom dominovali. New Jersey vyhralo v tejto sezóne už 15 zápasov, v ktorých prehrávalo. V tomto smere sa vyrovnalo na čele NHL Coloradu. Do zostavy Columbusu sa vrátil kapitán Boone Jenner.

Nemcov 10. bod, 8. asistencia v sezóne:



Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. V. Vaněček (NJD), 3. C. Sillinger (CBJ)


CAR - DET 4:2

Carolina ukončila série Red Wings

Jordan Martinook, Martin Nečas a Andrej Svečnikov sa trafili do čierneho, Sebastian Aho do prázdnej brány a Carolina zdolala Detroit 4:2, aby vyhrala tretí zápas z posledných štyroch a ôsmy z posledných desiatich. Nečas, Svečnikov a Aho pridali aj po asistencii, dve si pripísal Michael Bunting a Antti Raanta potreboval urobiť len 10 zákrokov. Prekonali ho Klim Kostin a J.T. Compher. Alex Lyon inkasoval tri góly z 29 striel a Red Wings prišli o trojzápasovú víťaznú a sedemzápasovú bodovú sériu (6-0-1). Jeff Petry odohral 900. zápas v kariére. Martinook skóroval v štvrtom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Nečas (CAR), 2. A. Svečnikov (CAR), 3. M. Bunting (CAR)



FLA - MIN 4:6

Wild strelili päť presilovkových gólov pri výhre nad Panthers

Minnesota vyrovnala svoj klubový rekord s piatimi presilovkovými gólmi v jednom zápase a vyrovnala aj Dallas s ich najväčším počtom v jednom zápase tejto sezóny, aby zdolala Floridu 6:4 a vyhrala druhý zápas z posledných troch. Kirill Kaprizov strelil dva góly a pridal asistenciu, dva góly strelil aj Ryan Hartman a gól a dve asistencie si pripísal Brock Faber. Mats Zuccarello zaznamenal gól a asistenciu, Joel Eriksson-Ek a Matt Boldy po dve asistencie. Marc-Andre Fleury kryl 10 striel z 11 predtým, ako utrpel zranenie hornej časti tela. Filip Gustavsson následne urobil 21 zákrokov, vrátane jedného veľkého v poslednej minúte. Panthers prehrali štvrtý zápas po sebe a Sam Reinhart prišiel o osemzápasovú gólovú sériu. Gól a tri asistencie si z duelu odniesol obranca Aaron Ekblad, gól a asistenciu Anton Lundell a po góle Eetu Luostarinen a Gustav Forsling. Sergej Bobrovskij inkasoval štyri góly z 15 striel, Anthony Stolarz jeden z desiatich. Duel pre zranenie nedohral ani hosťujúci Connor Dewar.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. A. Ekblad (FLA), 3. J. Eriksson Ek (MIN)


CHI - NYI 4:3 PP

Jones rozhodol prvým gólom v sezóne o výhre nad Islanders

Seth Jones strelil svoj prvý gól v sezóne po 22 sekundách predĺženia, aby Chicago zdolalo Islanders 4:3 a vyhralo druhý zápas z posledných troch. Prvý gól v sezóne strelil aj Joey Anderson, skórovali aj Boris Katchouk a Jason Dickinson. Všetci strelci gólov aj asistovali, Dickinson dokonca dvakrát. Petr Mrázek urobil 26 zákrokov. Brock Nelson po ôsmykrát v kariére pokoril métu 20 gólov v sezóne a z hostí sa presadili aj Bo Horvat a Kyle Palmieri. Palmieri pridal aj asistenciu, dve zaznamenal Noah Dobson. Iľja Sorokin kryl 20 striel pri štvrtej prehre newyorského tímu v sérii. Debut v NHL zažil syn asistenta trénera Kyle MacLean.

Hviezdy duelu: 1. S. Jones (CHI), 2. J. Dickinson (CHI), 3. J. Anderson (CHI)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD) 
20:59
0
1
1
+1
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies