Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Piati Slováci bodovali, Demitra debutoval

V dvanástich nočných stretnutiach Národnej hokejovej ligy nastúpilo až dvanásť Slovákov, z ktorých bodovali piati. Najviac bodov získal Marián Hossa (2). Útočník Pavol Demitra odohral debutový zápas v aktuálnom ročníku.

Strelecké hody videli diváci v Columbuse, kde proti miestnym hráčom Blue Jackets nastúpili hokejisti Blackhawks. V zápase sa predstavili až traja Slováci. Za domácich hral obranca Milan Jurčina a za hostí útočníci Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Z víťazstva sa radovalo Chicago, ktoré zvíťazilo tesne 6:5. Skóre stretnutia otvoril v tretej minúte Andrew Ladd. Sekundárnu prihrávku si pripísal Hossa, ktorý odohral 800. zápas v Národnej hokejovej lige. V ôsmej minúte dostal hostí do dvojgólového vedenia Troy Brouwer. Na konci 12. minúty znížil na rozdiel jediného gólu Kristian Huselius, no o pár sekúnd dostal „čiernych jastrabov“ opäť do vedenia o dva góly Marián Hossa, pre ktorého to bol dvanásty presný zásah v ročníku. Úvodná tretina skončila výsledkom 3:2 pre Blackhawks, pretože kontaktný gól strelil Rick Nash (20. gól v sezóne). Druhú dvadsaťminútovku začali lepšie domáci hráči, ktorí sa v priebehu necelých ôsmich minút dokázali presadiť dvakrát (Kris Russell a Nash) a dostali sa do vedenia 4:3. Takýto stav vydržal až do 45. minúty, v ktorej sa o vyrovnávajúci gól Chicaga zaslúžil Jonathan Toews. O štyri minúty neskôr už hosťujúce mužstvo vyhrávalo. Autorom gólu bol Ben Eager. Sekundárnu asistenciu dosiahol Kopecký. Na začiatku 56. minúty vyhrávali hostia opäť o dva góly. Strelcom šiesteho presného zásahu bol Toews. Zápas zdramatizoval necelé tri minúty pred koncom 60. minúty domáci Raffi Torres, ktorý strelil piaty gól „modrokabátníkov“, no bol to poseldný gól zápasu a hostia sa radovali z dvoch bodov. Milan Jurčina pri prehre Columbusu strávil na ľade rovných 13 minút, počas ktorých sa do kanadského bodovania nezapísal, ale zaznamenal jeden strelecký pokus a jednu zblokovanú strelu. Hosťujúci Tomáš Kopecký hral takmer šesť a pol minúty a okrem jednej asistencie zaknihoval dva bodyčeky. Marián Hossa, Kopeckého spoluhráč, odohral necelých 19 minút a získal dva kanadské body (1+1). Chicago porazilo hráčov Columbusu dvakrát v rozpätí dvoch dní.

Traja Slováci proti sebe hrali aj v stretnutí medzi Kings a Bruins. Šťastnejší po zápase bol útočník LA Kings Michal Handzuš, ktorý pomohol svojmu tímu k výhre 4:3 po trestných strieľaniach jednou asistenciu. Bodovať sa podarilo aj Miroslavovi Šatanovi z Bruins, ktorý strelil druhý gól v aktuálnom ročníku. Naprázdno vyšiel kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý odohral takmer 28 minút. Úvodný gól zápasu strelil „kráľ“ Jaret Stoll, ktorý sa presadil v 12. minúte prvej tretiny. Vyrovnania sa „medvede“ dočkali v 19. minúte, kedy sa do streleckej listiny zapísal Šatan. V druhej dvadsaťminútovke videli diváci dva presné zásahy, o ktoré sa postarali hráči Bruins. Menovite Blake Wheeler a Michael Ryder. Necelých desať minút pred koncom 60. minúty znížil na 2:3 z pohľadu Kings útočník Dustin Brown (sekundárnu asistenciu získal Handzuš) a neskôr ho napodobnil Anže Kopitar, ktorý sa stal posledným strelcom v základnej hracej dobe, ktorá skončila nerozhodne 3:3. Nasledovalo 5-minútové predĺženie, v ktorom sa nerozhodlo a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich sa presadili iba hráči Los Angeles – Brown, Kopitar – a kalifornský tím sa radoval z cenných dvoch bodov. Michal Handzuš odohral takmer 22 minút. Okrem asistencie nazbieral štyri bodyčeky a jednu zblokovanú strelu. Miroslav Šatan hral vyše 20 a pol minúty a okrem jedného gólu zaknihoval aj jeden plusový bod, tri strelecké pokusy. Chárov ice-time bol 27:57 (tretí najvyťažovanejší hráč stretnutia), ale bodovať sa mu nepodarilo. Štatistiky si obohatil o dva strelecké pokusy, štyri bodyčeky a štyri zblokované strely. Bruins vyhrali z posledných piatich duelov iba raz, Kings zvíťazili druhý raz v rade.

Na Floride sa odohralo divízne derby medzi Panthers a Lightning. „Blesky“ ohrozili Tomáša Vokouna, brankára „panterov“, až 49-krát, no aj tak prehrali po výsledky 2:5. Vokoun inkasoval iba z hokejok Alexa Tanguaya a Slováka Andreja Meszároša, ktorý získal prvý kanadský bod od 15. decembra 2009, kedy naposledy bodoval. O päť gólov v sieti Antera Niittymäkiho sa postarali Cory Stillman (dva góly), Bryan Allen a Rostislav Olesz (dva góly). Poslednú dvadsaťminútovku odchytal v bráne Tampy Bay Dustin Tokarski, ktorý debutoval v NHL. Z piatich striel gól neinkasoval. Lightning prehrali s Panthers druhýkrát v rozpätí dvoch dní.

Článok pokračuje pod reklamou

Očakávaný debut útočníka Canucks Pavla Demitru sa uskutočnil v noci proti Pittsburghu. Trenčiansky odchovanec v zápase odohral takmer 14 a pol minúty a získal aj jeden mínusový bod. Bodovo sa nepresadil, no i tak si „kosatky“ po výhre 6:2 pripísali do tabuľky dva body. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Henrik Sedin, Alex Burrows, Mikael Samuelsson, Jannik Hansen, Willie Mitchell a Ryan Kesler, ktorý uzatvoril skóre duelu. Roberto Luongo, gólman Canucks, čelil 24 strelám a prekonať ho dokázali iba Jevgenij Malkin a Matt Cooke. V bráne „tučniakov“ chytal vyše 35 minút Alexandr Pechurski, ktorý podpísal amatérsku zmluvu na jeden duel. Hráči Vancouveru ho ohrozili 13-krát a mladý ruský gólman inkasoval iba jeden gól.

Craig Anderson zaknihoval 37 zákrokov, Chris Stewart a T.J. Galiardi sa presadili strelecky, aby Colorado v sobotnom zápase zdolalo New Jersey pomerom 3:1. Wojtek Wolski v závere upravil stav zápasu strelou do prázdnej brány. Martin Brodeur zaznamenal 25 zákrokov a jediný gól Devils strelil Rob Niedermayer. Zápas, ktorý bol bohatý aj na bitky, nedohral Patrik Eliáš, ktorého museli odviesť na nosidlách po tom, čo ho v druhej tretine narazil obranca Avalanche Ryan Wilson. V zápase malo zastúpenie aj Slovensko. Útočník Marek Svatoš sa vrátil do akcie a na ľade strávil, ako člen štvrtého útoku, rovných šesť minút. Predtým vynechal 12 z posledných 13 zápasov pre zranenie slabín.

Z výhry sa tešil aj obranca Boris Valábik, ktorý sa v drese Atlanty predstavil proti Caroline Hurricanes, ktorú Thrashers porazili 5:3. Za Atlantu sa gólovo sa presadili Zach Bogosian, Jim Slater, Rich Peverley, Iľja Kovaľčuk a do prázdnej brány strieľal Nik Antropov. Tri góly „hurikánov“ dosiahli Jussi Jokinen, ktorý skóroval dvakrát, a Ray Whitney. Valábik strávil na ľadovej ploche vyše 15 minút a získal plusový bod, jeden strelecký pokus a dve trestné minúty. Za Hurricanes chytal Cam Ward (32/36) a v bráne Atlanty sa predstavil Ondřej Pavelec (29/32).

Útočník Marián Gáborík nastúpil spolu so spoluhráčmi v St. Louis proti miestnym Blues, no opäť nestrelil gól. Strelecky sa naposledy hviezdny krídelník presadil 6. januára proti tímu Dallas Stars. V noci proti „bluesmanom“ prehrali „jazdci“ 1:4 a jediný gól manhattanského tímu zaznamenal Brian Boyle. Štyri góly St. Louis postupne dosiahli David Perron, Roman Polák, Alex Steen a David Backes, ktorý dal gól do prázdnej brány. „Gabby“ odohral takmer 22 minút, počas ktorých nazbieral dva mínusové body a štyri strelecké pokusy. Brankárom Rangers bol Chad Johnson, ktorý chytil 21 striel. Jeho náprotivok, Chris Mason, zlikvidoval tiež 21 streleckých pokusov. „Jazdci“ prehrali tretí raz za sebou, Blues zvíťazili štvrtýkrát v rade.

Posledným Slovákom, ktorý sa v noci predstavil, bol obranca Oilers Ľubomír Višňovský, ktorý nastúpil proti hráčom San Jose. Zápas vyhrali Sharks pomerom 4:2 a veľkú zásluhu na tom má aj Devin Setoguchi, ktorý strelil dva góly. Okrem neho skórovali za „žralokov“ aj Patrick Marleau, ktorý strelil 32. gól v sezóne, a Joe Thornton. O dva góly Oilers sa postarali Denis Grebeškov a Patrick O'Sullvian. Višňovský odohral vyše 20 minút a nazbieral jeden plusový bod a jeden strelecký pokus. Devan Dubnyk v bráne Oilers predviedol 32 úspešných zákrokov a Tom Greiss, ktorý chytal za Sharks, chytil 27 z 29 striel. „Olejári“ prehrali 14 z posledných 15 zápasov, Sharks vyhrali tretí raz v uplynulých štyroch stretnutiach.

Dallas na domácom ľade privítal Detroit a duel, do ktorého lepšie vstúpil hosťujúci Detroit, napokon skončil víťazstvom domáceho tímu pomerom 3:2 po samostatných nájazdoch. Steve Ott premenil rozhodujúci nájazd, o ktorého platnosti musel rozhodnúť až video rozhodca. Sporný nájazd rozhodol zápas, v ktorom Red Wings viedli po 10 minútach už 2:0. Na góly Todda Bertuzziho a Briana Rafalskiho však dokázali odpovedať Brad Richards v druhej a Loui Eriksson v tretej tretine.

Premenený nájazd útočníka Trenta Huntera (8. séria) rozhodol o výhre Islanders nad Sabres v pomere 3:2 po trestných strieľaniach. V základnej hracej dobe sa za víťazné mužstvo presadili Tavares a Bergenheim. Grier a Stafford boli strelami dvoch gólov Sabres. Za Buffalo opäť nenastúpil obranca Andrej Sekera. Ryan Miller (Buffalo) chytil 36 striel a Rick DiPietro (NY Islanders) zlikvidoval 31 streleckých pokusov. Islanders vyhrali tretí raz v rade, Sabres získali aspoň jeden bod v každom z posledných desiatich zápasoch.

Daniel Alfredsson v noci exceloval proti Montrealu a k výhre Ottawe v pomere 4:2 prispel jedným gólom a dvoma asistenciami. Ďalšie góly Senators dosiahli Smith, Phillips a Fisher, ktorý sa presadil do prázdnej brány. Za Canadiens skórovali Pouliot a Plekanec. Slovenský brankár Jaroslav Halák sledoval prehru Montrealu len zo striedačky, pretože v bráne Montrealu sa opäť predstavil Carey Price.

V poslednom dueli noci na seba narazili hráči Coyotes a Wild. Na góly bola najbohatšia tretia tretina, v ktorej strelili hráči až sedem gólov. Celkovo videli diváci 10 gólov a po výsledku 6:4 sa z víťazstva radovali hráči Phoenixu. Prucha (dva góly), Doan, Aucoin, Fiddler a Vrbata dosiahli góly Coyotes. Latendresse strelil hetrik a do streleckej listiny sa za Minnesotu zapísal aj Nolan.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 18:42 1 1 2 +2 5 0
Tomáš Kopecký (CHI) 06:25 0 1 1 +1 0 0
Milan Jurčina (CLB) 13:00 0 0 0 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 21:49 0 1 1 0 0 0
Zdeno Chára (BOS) 27:57 0 0 0 -1 2 0
Miroslav Šatan (BOS) 20:38 1 0 1 +1 3 0
Marek Svatoš (COL) 06:00 0 0 0 0 0 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 20:19 0 0 0 +1 1 0
Andrej Meszároš (TAM) 20:38 1 0 1 0 4 0
Marián Gáborík (NYR) 21:56 0 0 0 -2 4 0
Pavol Demitra (VAN) 14:26 0 0 0 -1 0 0
Boris Valábik (ATL) 15:05 0 0 0 -1 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mohlo by sa Colorado definitívne rozlúčiť s ruskou hviezdou? Ruský obranca si rypol do NHL: Chráni si svoju „investíciu“ Dopláca Slafkovský na spoluhráčov? Nie sú Caufield ani Suzuki, znie zo zámoria Je to tam: Slovenský reprezentant oslavuje po veľkej dráme! Tvrdý, pozoruhodný a s väčším potenciálom? Pospíšil zaujal v zámorí aj ako centerNHL oznámila prvého víťaza trofeje: Je ním kapitán Rangers! Edmonton urobil veľké zmeny, dotkli sa aj superhviezd! Wild končia zmluvu s ruským útočníkomTampa Bay podpísala zmluvu s mladým produktívnym Fínom Aréna v Edmontone v závere stíchla, potom burácala! Bruins stále žijú Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies