Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Slováci v NHL

Slafkovský bol dominantný, znie zo zámoria. Mladík prezradil, že jeho večer bol ešte špeciálnejší

Slovenský útočník Juraj Slafkovský zažil svoj prvý trojbodový zápas v kariére, pričom všetky tri jeho body pri výhre Montrealu 5:0 nad Anaheimom boli primárne.

„Keď do toho investujete tvrdú robotu, tak to jedného dňa prísť musí. Pomaly sa zlepšujem. Potrebujem pracovať aj naďalej. Stále cítim, že môže moja hra ešte rásť,“ poznamenal Slafkovský.

Draftovú jednotku z roku 2022 utorkový výkon potešil o to viac, že ho naživo v Bell Centre mohol sledovať aj jeho otec. Ten videl aj to, ako fanúšikovia venovali druhej hviezde zápasu ovácie.

„Je skvelé, že tu je a mohol toto vidieť. Neviem sa dočkať, ako ho uvidíme a porozprávam sa s ním,“ povedal Slafkovský po zápase, v ktorom si natiahol bodovú sériu na šesť zápasov gólom a dvoma prihrávkami, za ktoré mu zložil poklonu aj Nick Suzuki.

Článok pokračuje pod reklamou

„Boli to krásne prihrávky, nemusel som toho pri nich urobiť veľa,“ poznamenal kapitán, ktorý pre zmenu prihrával na gól slovenského spoluhráča.

Pochvalu Slafkovskému vystrúhal aj druhý spoluhráč z útoku, Cole Caufield: „Bol hrozbou všade na ľade. Hýbal puk, korčuľoval, chránil puk. Bolo zábavné to sledovať.“

Slafkovský je druhým tínedžerom histórie Canadiens, ktorý bodoval v šiestich zápasoch po sebe. Klubový rekord zdieľa s Dougom Wickenheiserom, ktorý rovnako dlhú sériu zažil v sezóne 1980/81.

Prvá formácie Canadiens vyprodukovala v utorok dokopy sedem bodov a opäť predvádzala súhru, ktorá tešila aj hlavného trénera Martina St. Louisa.

„Je to povzbudzujúce, nachádzajú konzistentnosť. Je ťažké nebyť z toho nadšený. Je zábavné to sledovať, nie len výsledky, ale aj to, ako spolu hrajú. Je to vzrušujúce,“ skonštatoval kormidelník.

Slafkovského v utorok chválili aj fanúšikovia či novinári. Taký Marc Dumont z Montreal Hockey Now označil jeho výkon dokonca za „dominantný“.

„Suzukiho 18. gól v sezóne bol ďalším povzbudzujúcim znamením, že Slafkovský našiel svoj rytmus. V prvých 20 zápasoch by bolo prekvapujúce vidieť ho urobiť dve alebo tri pekné akcie po sebe, ale teraz sa to stáva bežne. Samozrejme, hranie s dobrými spoluhráčmi v útoku je dôležité a nemôžeme tvrdiť, že Caufield a Suzuki nie sú najlepšími hráčmi tímu, ale tiež nemôžeme popierať, že Slafkovského prítomnosť pozdvihla tú formáciu na vyššiu úroveň,“ skonštatoval Dumont.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies