Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan?

Tím Montreal Canadiens v noci zo štvrtka na piatok privíta v Bell Centre Flyers z Philadelphie. Pre slovenského útočníka Juraja Slafkovského to bude posledná šanca na zvýraznenie svojej stopy v klubovej histórii, pokiaľ ide o jeho dva rekordy.

Slafkovský v predošlom zápase proti Coloradu dosiahol svoj 40. bod v sezóne, čím vytvoril nový rekord „Habs“ v počte bodov získaných v jednej sezóne hráčom do 20 rokov. Momentálne má o jeden bod viac, ako nazbieral päťnásobný víťaz Stanleyho pohára, Mario Tremblay v ročníku 1974/75.

Košický rodák bude mať poslednú šancu na zveľadenie svojho rekordu z jednoduchého dôvodu – už v sobotu oslávi 20. narodeniny a Canadiens nemajú dovtedy naplánovaný ďalší duel.

Slafkovský bude môcť tiež prekonať klubový rekord v dĺžke bodovej série u tínedžera. Aktuálne jeho séria trvá osem zápasov, s ktorými vyrovnal svoj vlastný rekord z februára. Ak by ju natiahol na deväť zápasov, dokázal by to len ako tretí tínedžer narodený mimo Severnej Ameriky po Fínovi Patrikovi Lainem (15 zápasov v sezóne 2017/18) a Rusovi Andrejovi Svečnikovovi (11 a 9 zápasov v sezóne 2019/20).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies