Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Wright žiaril, góly Ovečkina mizériu neukončili, Vegas skolabovalo. Prvý Slovák je v play-off!

V šiestich piatkových zápasoch NHL si zo Slovákov zahral len Martin Fehérváry. Aj prehra jeho tímu pomohla k istote play-off dvom tímom. Tretí si ho zaistil sám.

Keďže Capitals, Red Wings aj Flyers prehrali, istotu play-off už má prvý tím so Slovákom v zostave – Tampa Bay Erika Černáka. Ich prehry pomohli k istote play-off aj Torontu. Edmonton si účasť zaistil výhrou nad Coloradom.

Highlighty noci
  • Fehérváry nebodoval pri prehre
  • Tampa Bay, Toronto a Edmontonu majú istotu play-off
  • Philadelphia prehrala šiesty zápas po sebe, Washington piaty
  • Draisaitl dosiahol 100-bodovú métu
  • Kuemper a Georgiev urobili 41 zákrokov


CAR - WSH 4:2

Carolina otočila zápas proti Capitals. Tí prehrali piaty zápas po sebe

Sebastian Aho prelomil nerozhodný stav počas presilovky v 59. minúte, aby Carolina predĺžila Washingtonu sériu prehier na päť zápasov triumfom 4:2. Jake Guentzel začal cestu za obratom zo stavu 0:2 a neskôr pridal aj asistenciu a gól do prázdnej brány. Martin Nečas vyrovnal stav, Jaccob Slavin dvakrát asistoval. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Piotr Kočetkov so 14 zákrokmi. Recept na neho našiel len krajan Alex Ovečkin, ktorý v prvej tretine poslal Capitals do dvojgólového vedenia. Pri oboch góloch asistoval Dylan Strome. Darcy Kuemper kryl 41 zo 44 striel. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý zaznamenal plusový bod, blok a dva bodyčeky počas 21 a štvrť minúty strávenej na ľade. Jeho tím stráca bod na druhú divokú kartu, na ktorej figuruje Philadelphia. Ovečkin má na konte už 851 gólov. Wayne Gretzky ich strelil 894.

850. gól Ovečkina v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (CAR), 2. S. Aho (CAR), 3. M. Nečas (CAR)



BUF - PHI 4:2

Quinn a Luukkonen doviedli Sabres k výhre nad trápiacou sa Philadelphiou

Jack Quinn strelil dva góly, vrátane víťazného, a Ukko-Pekka Luukkonen predviedol 32 zákrokov, aby doviedli Buffao k výhre 4:2 nad Philadelphiou, ktorá prehrala už šiesty zápas po sebe. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol gólom a asistenciou aj Tage Thompson, gólom Rasmus Dahlin a dvoma asistenciami Zach Benson a Alex Tuch. Noah Cates a dvojbodový Owen Tippett strelili góly hostí, zatiaľ čo Ivan Fedotov pri svojom premiérovom štarte v lige robil 15 zákrokov. Flyers sú na druhej divokej karte Východnej konferencie bod pred Washingtonom a Detroitom a dva body pred Pittsburghom. Konkurenti majú zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. U. Luukkonen (BUF), 2. J. Quinn (BUF), 3. T. Thompson (BUF)



DET - NYR 3:4

Goodrow pomohol Rangers k výhre nad Red Wings

Barclay Goodrow skóroval dvakrát, Chris Kreider strelil víťazný gól v strede tretej tretiny a Rangers zdolali Detroit 4:3, aby vyhrali siedmy zápas z posledných ôsmich. Skóroval aj Will Cuyle, Jimmy Vesey a Jonny Brodzinski dvakrát asistovali. Jonathan Quick urobil 31 zákrokov, o tri menej ako Alex Lyon. O góly Red Wings, ktorí prehrali piaty zápas z posledných šiestich, sa postarali Andrew Copp, J.T. Compher a Dylan Larkin. David Perron dvakrát asistoval. Detroitu v piatok pomohlo, že Washington a Philadelphia tiež prehrali. Na poslednú postupovú priečku trak stráca stále len bod. Kreider strelil svoj 108. presilovkový gól, vďaka čomu vyrovnal Roda Gilberta na druhom mieste historického poradia tímu. Viac ich strelil len Camille Henry (116). Larkin je prvým hráčom „červených krídel“ od Henrika Zetterberga (4 v období 2005/06 až 2008/09) s troma 30-gólovými sezónami po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Kreider (NYR), 2. B. Goodrow (NYR), 3. D. Larkin (DET)



EDM - COL 6:2

Edmonton si zaistil účasť v play-off, Drasiaitl stobodový

Connor McDavid a Evander Kane strelili po dva góly, aby pomohli Edmontonu zaistiť si miestenku v play-off výhrou 6:2 nad Coloradom. Predísť tretej prehre v sérii pomohli gólmi aj Corey Perry a Mattias Ekholm, ktorý pridal aj asistenciu. Dvakrát asistovali Leon Draisaitl, Ryan McLeod, Evan Bouchard a Cody Ceci. Stuart Skinner čelil 23 strelám, z ktorých ho pokorili Jonathan Drouin a Ross Colton. Alexandar Georgiev urobil až 41 zákrokov. Duel nedohral Mikko Rantanen, ktorý utrpel zranenie hornej časti tela pri bodyčeku Ekholma. McDavid sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii, ktorý v ôsmich sezónach po sebe pokoril métu 30 gólov. Dokázali to aj Jari Kurri (10), Wayne Gretzky (9) a Glenn Anderson (8). Draisaitl dosiahol svoju piatu stobodovú sezónu v kariére. Viac ich v histórii „Olejárov“ mali len Gretzky (9), McDavid (7) a Kurri (6).

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. M. Ekholm (EDM), 3. E. Kane (EDM)



ANA - SEA 1:3

Wright zažiaril pri výhre nad Ducks

Shane Wright strelil dva góly, vrátane víťazného, a prihrával na zvyšný pri výhre Seattlu 3:1 nad Anaheimom. Matty Beniers sa tešil z gólu, Oliver Bjorkstrand dvakrát asistoval a k štvrtej výhre z posledných šiestich zápasov pomohol aj Philipp Grubauer s 15 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Leo Carlsson. Lukáš Dostál opustil duel s 24 zásahmi. Kalifornský tím prehral šiesty zápas z posledných siedmich. Po piatykrát z posledných šiestich duelov sa Tomáš Tatar nedostal do základnej zostavy Kraken.

Druhý gól Wrighta v zápase, tretí od povolania do NHL:


Hviezdy duelu: 1. S. Wright (SEA), 2. L. Carlsson (ANA), 3. O. Bjorkstrand (SEA)


ARI - VGK 7:4

Arizona zaskočila šampióna a otočila v tretej tretine stav z 1:4 na 7:4

Arizona zaskočila Vegas v tretej tretine, v ktorej strelila šesť gólov, aby otočila stav z 1:4 na 7:4. Coyotes sa v tejto sezóne podaril druhý obrat v tretej tretine z trojgólovej straty, čo naposledy v jednej sezóne dokázala Florida v sezóne 2021/22. Súčasťou toho boli aj tri góly za 67 sekúnd – rýchlejšie tri góly klub od presťahovania z Winnipegu do Arizony nestrelil. Dvakrát sa z gólu tešil Michael Carcone, po góle strelili aj Alex Kerfoot, Josh Doan, Nick Bjugstad, Josh Brown a do prázdnej brány Logan Cooley. Clayton Keller a Nick Schmatz dvakrát asistovali, Karel Vejmelka urobil 20 zákrokov. Prekonali ho Jack Eichel, Anthony Mantha, Chandler Stephenson a dvojbodový William Karlsson. Shea Theodorea zaznamenal dve asistencie a Logan Thompson inkasoval šesť gólov z 31 striel. Golden Knights prišli o sedemzápasovú bodovú sériu (6-0-1) i o trojzápasovú sériu výhier. Coyotes si so šiestimi gólmi v jednej tretine vyrovnali klubový rekord.

Veľký obrat Coyotes:

Hviezdy duelu: 1. M. Carcone (ARI), 2. A. Kerfoot (ARI), 3. N. Bjugstad (ARI)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH)
21:12
0
0
0
+1
0
0
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies