Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Matthews vyrovnal maximum Ovečkina, Hertl debutoval v novom tíme

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali dva zápasy, v ktorých sme Slovákov nevideli.

TOR - PIT 3:2 PP

Matthews strelil 65. gól pri výhre nad Penguins

Auston Matthews strelil svoj 65. gól v sezóne predtým, ako Jake McCabe v druhej minúte predĺženia rozhodol po jeho prihrávke o výhre Toronta 3:2 nad Pittsburghom, ktorý bodoval v deviatom zápase po sebe (6-0-3). Matthew Knies sa tiež tešil z gólu a Iľja Samsonov pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich duelov 30 zákrokmi. Prekonali ho Rickard Rakell, ktorý 200. gólom kariéry otváral skóre, a Drew O’Connor, ktorý vynútil nadstavený čas. Alex Nedeljkovic urobil 20 zákrokov.

Penguins, ktorí prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu, sa bodovo vyrovnali Detroitu, ktorý však odohral o jeden zápas menej, a tak zostal na pozícii druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Na Islanders na treťom mieste Metropolitnej divízie strácajú jeden bod.

Matthews so 65 gólmi v sezóne vyrovnal maximum Alexa Ovečkina z ročníka 2007/08. Nazbieral najviac gólov od sezóny 1995/96, v ktorej Mario Lemieux skóroval 69-krát. Na dosiahnutie méty 70 gólov v ročníku bude mať ešte potenciálne päť zápasov. Nedosiahol ju nikto od ročníka 1992/93, v ktorom Alexander Mogiľnyj a Teemu Selänne strelili každý 76 gólov.

Článok pokračuje pod reklamou

Matthews a jeho 65. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. McCabe (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. R. Rakell (PIT)



VAN - VGK 4:3

Hertl nezažil víťazný debut, Canucks otočili zápas

Tomáš Hertl zažil svoju premiéru v drese Vegas a pripísal si asistenciu, ale z víťazstva sa netešil. Golden Knights síce viedli po dvoch góloch trojbodového Jacka Eichela 2:0 a po góle dvojbodového Noaha Hanifina 3:2, no nakoniec sa z triumfu 4:3 tešil Vancouver. O zvrat sa v druhej tretine postarali Brock Boeser svojím 40. gólom v sezóne a Conor Garland svojím druhým gólom v zápase. Skóroval aj Quinn Hughes. On a Boeser pridali aj po asistencii, tri nazbieral J.T. Miller. Arturs Silovs pomohol k druhej výhre z posledných troch duelov 20 zákrokmi, Logan Thompson ich urobil 26 a pripísal si aj asistenciu.

Miller po prvýkrát v kariére pokoril métu 100 bodov v sezóne, čo sa mu podarilo ako siedmemu rôznemu hráčovi Canucks v histórii. Zároveň je druhým Američanom v tejto sezóne, ktorý to dokázal, po Austonovi Matthewsovi. V tretej sezóne po sebe to tak dokáže viac ako jeden americký rodák. Boeser sa stal 10. hráčom v klubovej histórii so 40 gólmi v ročníku. Naposledy to boli Ryan Kesler a Daniel Sedin v sezóne 2010/11.

Boeserov 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Garland (VAN), 2. J. Miller (VAN), 3. J. Eichel (VGK)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies