Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Detroit dnes čaká najdôležitejší duel za veľmi dlhý čas. Potom príde ďalší

Tím Detroit Red Wings nebol v play-off v predošlých siedmich sezónach a hoci sa v ostatných týždňoch zahrával so svojimi postupovými šancami v tejto sezóne, stále má osud vo svojich rukách.

Detroit, ktorý sa chce dostať do play-off po prvýkrát od roku 2016, odohrá ešte päť zápasov. Tie najdôležitejšie pritom prídu v najbližších dňoch. Dnešný domáci zápas proti Washingtonu bude jeho najdôležitejším za veľmi dlhý čas. Nemenej dôležitý bude štvrtkový duel proti Pittsburghu. Sú to totiž priami konkurenti v tesnom boji o play-off.

„Toto by bol pre nás vysnívaný scenár pred touto sezónou a teraz sme tu. Ako to v utorok zvládneme?“ poznamenal tréner Derek Lalonde.

Tá otázka je dobrá a odpoveď asi nepozná nikto. V poslednom čase sú totiž Red Wings ako na hojdačke. Ešte na začiatku marca mali osembodový náskok na postupovej pozícii, o ktorý prišli sériou siedmich prehier po sebe. Odvtedy majú bilanciu 5-4-2.

Článok pokračuje pod reklamou

Aktuálne tím vďaka nedeľnej výhre 3:1 nad Buffalom okupuje pozíciu druhej divokej karty s 84 bodmi a s piatimi zápasmi do konca. Pittsburgh ho v pondelok bodovo dorovnal, ale odohrá už len štyri zápasy. Washington s piatimi západmi do konca stráca a Philadelphia so štyrmi zápasmi do konca strácajú bod.

„Pomaly zbierame nejaké body, udržujeme sa v boji, a dostávame aj v lige nejakú pomoc. Prichádza to však do bodu, keď to už musíme zobrať do vlastných rúk. Myslím si, že to bude o ovládaní emócií, zotrvávaní v boji, nestúpaní príliš hore, neklesaní príliš dole. A to nie je ľahké,“ konštatuje Lalonde.

Po dvoch kľúčových zápasoch budú Red Wings čakať ešte stretnutia proti Torontu a dvakrát proti Montrealu. Podľa MoneyPuck majú momentálne 51,8% šancu na postup, vyššiu ako Penguins (37,7%), Flyers (25,5%) i Capitals (24,1%).

„Realita je, že ak sú splníme túto prácu, tak nás potom bude čakať viac náročných zápasov a vašou odmenou je len to, že budete hrať viac zápasov a viac náročnejších zápasov. Naozaj nemôžete myslieť príliš dopredu a nemôžete lipnúť na minulosti,“ povedal brankár Alex Lyon.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies