Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Viacbodový Pospíšil vyrovnal Tatara! Na západe máme o všetkých postupujúcich rozhodnuté

Martin Pospíšil (foto: X/Calgary Flames)

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov a dva rozhodli o kompletnom menoslove účastníkov play-off v Západnej konferencii. V akcii sme videli aj jedného Slováka, ktorý bodoval dvakrát.

Highlighty noci
  • Pospíšil dvojbodový pri výhre
  • Vegas má istotu play-off, Blues eliminovaní
  • Stephenson štvorbodový
  • Forsberg a Kuzmenko strelili hetrik
  • Colangelo a Chusnutdinov strelili svoj prvý gól v NHL
  • Hertl skóroval prvýkrát po výmene


ANA - CGY 3:6

Pospíšil dvojbodový pri výhre, Kuzmenko s hetrikom

Martin Pospíšil si ukončil štvorzápasovú sériu bez bodu a vďaka dvom asistenciám sa vyrovnal v kanadskom bodovaní Slovákov Tomášovi Tatarovi s 22 bodmi. Obaja majú bilanciu 8+14, ale zvolenský rodák odohral o sedem zápasov menej. Aj s jeho prispením Calgary v piatok zdolalo Anaheim 6:3. Najväčšou zásluhu na tom mali Andrej Kuzmenko, ktorý dosiahol svoj druhý hetrik v kariére, a Nazem Kadri, ktorý raz skóroval a dvakrát asistoval. Dve asistencie si pripísali aj Mackenzie Weegar a Jonathan Huberdeau, Dustin Wolf urobil 19 zákrokov. V tretej tretie ho v rozmedzí štyroch minút a siedmich sekúnd prekonali Sam Colangelo, Frank Vatrano a Olen Zellweger, ktorí zdramatizovali zápas znížením z 0:4 na 3:4. Prvý menovaný skóroval v NHL premiérovo. John Gibson kryl 21 striel, vrátane troch z hokejky Pospíšila. Slovenský útočník odohral skoro 13 a pol minúty aj so ziskom dvoch plusových bodov a štyroch bodyčekov. Televízia Sportsnet vyhlásila za tri hviezdy duelu Kuzmenka, Kadriho a Pospíšila. Oficiálne nimi však boli Jacob Silfverberg, ktorý sa lúči s kariérou v NHL, Kuzmenko a Kadri.

Prvá asistencia Martina Pospíšila v zápase:


Kuzmenko a jeho druhý hetrik v NHL (pri treťom góle druhá asistencia Pospíšila):

Sam Colangelo a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. N. Kadri (CGY), 3. A. Kuzmenko (CGY)



STL - CAR 2:5

Hurricanes vyhrali štvrtý zápas po sebe, Blues eliminovaní

Jaccob Slavin strelil víťazný gól v tretej tretine, aby Carolina zdolala St. Louis 5:2 aj napriek tomu, že v zápase dvakrát prehrávala. Jordan Martinook a Seth Jarvis strelili vyrovnávajúce góly, do prázdnej brány sa na konci zápasu trafil dvakrát Jake Guentzel. Slavin a Jarvis pridali aj po asistencii, Frederik Andersen kryl 29 striel. Kým Hurricanes vyhrali štvrtý zápas po sebe, Blues prišli o trojzápasovú bodovú sériu (2-0-1) a po zápase museli čakať na výsledok zápasu medzi Vegas a Minnesotou – výhra úradujúceho šampióna im nakoniec ukončila nádeje na postup do play-off. Zack Bolduc a Jordan Kyrou sa postarali o góly, pri oboch asistoval Robert Thomas. Jordan Binnington zastavil 37 zo 40 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Slavin (CAR), 2. J. Kyrou (STL), 3. S. Aho (CAR)



CHI - NSH 1:5

Forsberg vytvoril nový rekord a v Chicagu dosiahol hetrik

Filip Forsberg najskôr so 44. gólom v sezóne vytvoril nový klubový rekord a následne pridal ešte dva góly, aby dosiahol svoj 10. hetrik v základnej časti a 11. celkovo. Nashville najmä vďaka nemu a 25 zákrokom Lankinena porazil Chicago 5:1. K druhej výhre z posledných troch zápasov viedli aj góly Kiefera Sherwooda a Jasona Zuckera, ako aj dve asistencie Lukea Evangelistu. Jednu si pripísal aj Lankinen. Toho prekonal len Philipp Kurashev po prihrávke Connora Bedarda. Arvid Soderblom urobil 45 zákrokov a Blackhawks prehrali tretí zápas po sebe. Predošlý rekord Predators s gólmi v jednej sezóne stanovil Matt Duchene, ktorý ich v ročníku 2021/22 strelil 35. Hostia hrali z dôvodu „manažmentu zostavy“ bez Ryana McDonagha, Gustava Nyquista a Juseho Sarosa.

Filip Forsberg a jeho 11. hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. L. Evangelista (NSH), 3. K. Lankinen (NSH)



EDM - ARI 2:3 PP

Maccelli rozhodol o výhre nad Oilers, tí majú istotu domáceho ľadu v 1. kole

Mattias Maccelli skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Arizona zdolala Edmonton 3:2 v zápase, v ktorom dvakrát prišla o vedenie. V normálnom hracom čase skórovali Josh Doan a Logan Cooley, Karel Vejmalka pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich duelov 38 zákrokmi. Maccelli a Doan pridali aj po asistencii. Adam Henrique a Darnell Nurse strelili góly Oilers, ktorí prišli o trojzápasovú sériu výhier a opäť hrali bez Connora McDavida. Evander Kane asistoval pri oboch góloch, Calvin Pickard urobil 25 zákrokov. Edmonton si aj ziskom bodu zaistil výhodu domáceho ľadu v prvom kole play-off.

Hviezdy duelu: 1. M. Maccelli (ARI), 2. K. Vejmelka (ARI), 3. E. Kane (EDM)



VGK - MIN 7:2

Vegas si zaistilo play-off výhrou nad Wild

Chandler Stephenson nazbieral štyri asistencie a Tomáš Hertl strelil svoj prvý gól po výmene, aby pomohli Vegas ukončiť trojzápasovú sériu prehier triumfom 7:2 nad Minnesotou. Ten bol o to dôležitejší, že zaistil Godeln Knights účasť v play-off. Noah Hanifin dvakrát asistovali a skórovali aj William Karlsson, Jonathan Marchessault, Pavel Dorofejev, Jack Eichel a v oslabení Nicolas Roy. Poslední traja menovaní pridali aj po asistencii. Logan Thompson čelil 27 strelám, z ktorých ho pokorili debutový strelec v NHL Marat Chusnutdinov a Ryan Hartman. Marc-Andre Fleury urobil 23 zákrokov a Wild prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Eichel sa stal štvrtým hráčom Vegas, ktorý strelil v jednej sezóne 30 gólov. Dokázali to aj Jonathan Marchessault (2x), William Karlsson (1x) a Max Pacioretty (1x).

Prvý gól Hertla v drese Vegas:

Chusnutdinov a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. C. Stephenson (VGK), 2. N. Hanifin (VGK), 3. T. Hertl (VGK)



Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Pospíšil (CGY)
13:18
0
2
2
+2
0
3
4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies