Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Fehérváry si vytvoril rekord v extra dôležitom zápase. Tatar bodoval, Slafkovský nie

Martin Fehérváry (foto: X/Washington Capitals)

V sobotu sme v NHL spoznali prvého divízne šampióna a dráma vo Východnej konferencii pokračuje. V 13 zápasoch si zahrali aj piati Slováci. Jeden aj bodoval.

Highlighty noci
  • Tatar asistoval, Nemec, Slafkovský, Fehérváry a Černák nebodovali
  • Winnipeg vyhral šiesty zápas po sebe
  • Dallas získal divízny titul
  • Erik Karlsson odohral 1000. zápas v NHL
  • Matthews strelil 69. gól
  • Josi štvorbodový
  • Ersson a Hellebuyck vychytali čisté kontá
  • Sorokin urobil 41 zákrokov, Primeau 40
  • Malatesta a Ohgren strelili svoj prvý gól v NHL


DAL - SEA 3:1

Heiskanen trojbodový pri výhre nad Kraken, Tatar si ukončil suchoty

Tomáš Tatar sa vrátil do základnej zostavy a prihrával na jediný gól Seattlu pri prehre 1:3 s Dallasom. Strelil ho Kailer Yamamoto, ktorý v 55. minúte zničil čisté konto Jakeovi Oettingerovi. Ten nakoniec kryl 26 striel. K tretej výhre Stars z posledných štyroch duelov i zaisteniu titulu v Centrálnej divízii viedli aj góly Craiga Smitha, dvojbodového Jasona Robertsona a trojbodového Mira Heiskanena. Philipp Grubauer ich inkasoval z 30 striel. Zneškodnil aj trestné strieľanie Sama Steela. Tatar, ktorý si ukončil sedemzápasové bodové suchoty, odohral 11 minút aj so ziskom jedného plusového bodu. Stars získali divízny titul po 11-krát vo svojej histórii a po prvýkrát od ročníka 2015/16.

15. asistencia, 23. bod Tatara v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Heiskanen (DAL), 2. J. Robertson (DAL), 3. K. Yamamoto (SEA)


WSH - TBL 4:2

Capitals zdolali Lightning a vrátili sa na postupovú priečku

Martin Fehérváry si vytvoril kariérne maximum s hracím časom 27:06 a to podstatnejšie, tešil sa z výhry Washingtonu 4:2 nad Tampou Bay, vďaka ktorej sa Capitals posunuli na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Majú rovnaký počet bodov ako Detroit a Philadelphia a jednobodový náskok pred Pittsburghom. Flyers odohrajú o zápas menej. K druhej výhre z posledných troch zápasov viedlo 32 zákrokov Charlie Lindgrena, ako aj góly Johna Gibsona, Nica Dowda a Sonnyho Milana, ktorý skóroval dvakrát. Anthony Duclair a Brandon Hagel vyrovnávali dvakrát stav, ale Lightning nakoniec prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Andrej Vasilevskij ho opustil s 30 zásahmi. Fehérváry ho ohrozil raz a pripísal si aj „mínusku“, tri bloky a päť bodyčekov. Erik Černák odohral 15 minút a 19 sekúnd s jedným plusovým bodom, jednou streli, štyrmi blokmi a siedmimi bodyčekmi. V posledných dvoch ohľadoch viedol svoj tím, s blokmi aj celý zápas. Duel nedohral obranca Washingtonu Nick Jensen, ktorého muselo odniesť na nosidlách po tvrdom bodyčeku Michaela Eyssimonta. Carlson strelil svoj 150. gól v NHL, čím vytvoril nový klubový rekord u obrancov. Predošlý zdieľal s Kevinom Hatcherom.


Carlson vytvoril gólový rekord u obrancov Capitals:

Hviezdy duelu: 1. S. Milano (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. C. Lindgren (WSH)



PHI - NJD 1:0

Flyers zdolali Devils futbalovo 1:0 a udržali sa v hre o play-off

Samuel Ersson predviedol 20 zákrokov pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne a piatom v kariére, aby pomohol udržať Philadelphii naživo postupové nádeje futbalovou výhrou 1:0 nad New Jersey. O jediný gól zápasu sa postaral Travis Konecny, ktorý prekonal Kaapa Kahkonena. Ten čelil 21 strelám. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral takmer 22 minút a zblokoval tri strely. Viedol s tým svoj tím. Flyers majú po zisku dvoch bodov rovnaký počet bodov ako Washington a Detroit v boji o druhú divokú kartu vo Východnej konferencii, ale odohrajú o zápas menej.

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. S. Ersson (PHI), 3. N. Seeler (PHI)



OTT - MTL 5:4 SN

Batherson rozhodol o nájazdovej výhre Senators nad Canadiens

Drake Batherson uspel v samostatných nájazdoch ako jediný, aby Ottawa zdolala Montreal 5:4. Nastavený čas pritom 65 sekúnd pred koncom tretej tretiny vynútil Thomas Chabot, ktorý nadviazal na góly Shanea Pinta a dvojgólového Bradyho Tkachuka. Ten pridal aj asistenciu, tri ich nazbieral Jake Sanderson a dve Batherson a Caude Giroux. Joonas Korpisalo pomohol k tretej výhre z posledných štyroch duelov 21 zákrokmi. Viac práce mal Cayden Primeau, ktorý urobil 40 zákrokov. Dva góly Canadiens, ktorí bodovali v treťom zápase po sebe, ale prehrali piaty z posledných šiestich, strelil Cole Caufield. Alex Newhook a Mike Matheson zaznamenali po góle a asistencii, David Savard dvakrát asistoval. Juraj Slafkovský nebodoval v treťom zápase z posledných štyroch a počas necelých 19 minút v akcii sa prezentoval jedným bodyčekom. Senators vyhrali nad „Habs“ deviaty zápas po sebe, čím vyrovnali svoj klubový rekord v dĺžke víťaznej série proti jednému súperovi. Rovnakú ťahali v minulosti proti Buffalu.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. C. Caufield (MTL), 3. J. Sanderson (OTT)



NYR - NYI 3:2 SN

Rangers zdolali Islanders po nájazdoch, aby si vytvorili nový rekord

Artemij Panarin vynútil nadstavený čas v 56. minúte a následne spolu s Vincentom Trocheckom uspel v samostatných nájazdoch, aby Rangers zdolali v newyorskom derby Islanders 3:2. V oslabení skóroval Braden Schneider, zatiaľ čo Igor Šesťorkin zastavil 34 striel a nekapituloval ani raz v záverečnom rozstreli. V predĺžení predviedol skvelý zákrok lapačkou proti Mathewovi Barzalovi. Brock Nelson strelil oba góly tímu z Long Islandu, pri oboch asistovali Hudson Fasching a Kyle Palmieri. Iľja Sorokin opustil duel so 41 zákrokmi. Rangers predišli tretej prehre v sérii a s 54. výhrou v ročníku si vytvorili nový klubový rekord, Islanders prišli o šesťzápasovú sériu prehier.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. I. Sorokin (NYI)



COL - WPG 0:7

Jets zdolali Avalanche 7:0, roletu zatiahol Hellebuyck

Connor Hellebuyck zastavil všetkých 30 striel, aby s piatym čistým kontom v sezóne a 37. v kariére doviedol Winnipeg k predĺženiu víťaznej série na šesť zápasov triumfom 7:0 nad Coloradom. Sean Monahan zaznamenal dva góly a asistenciu, dvakrát skóroval aj Adam Lowry a Josh Morrissey si pripísal gól a dve asistencie. Po góle pridali Tyler Toffoli a Gabriel Vilardi, dvakrát asistovali Kyle Connor, Nikolaj Ehlers a David Gustafsson. Alexander Georgiev inkasoval štyri góly z 15 striel, Justus Annunen následne tri góly z 11 striel. Avalanche prehrali tretí zápas z posledných štyroch a pre zranenie prišli o obrancu Samuela Girarda. Do akcie sa vrátil Mikko Rantanen. Už teraz je isté, že oba tímy sa stretnú v prvom kole play-off.

Jets dvoma gólmi za 10 sekúnd vyhnali z brány Georgieva:

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (WPG), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. J. Morrissey (WPG)



FLA - BUF 3:2 PP

Reinhart rozhodol v predĺžení o výhre nad Sabres

Sam Reinhart skóroval minútu pred koncom predĺženia, aby Florida zdolala Buffalo 3:2. Bol to jeho 55. gól v sezóne. Anton Lundell a v oslabení Kevin Stenlund sa postarali o góly v normálnom hracom čase, Sergej Bobrovskij urobil vo svojom 700. zápase v NHL 27 zákrokov. Kým Panthers vyhrali tretí zápas po sebe a bodovali v piatom zápase po sebe, Sabres prehrali tretí zápas z posledných štyroch. O ich góly sa postarali Tyson Jost a Jack Quinn. Ukko-Pekka Luukkonen predviedol 39 zákrokov. Panthers si zaistili v prvom kole play-off výhodu domáceho prostredia.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. A. Lundell (FLA)



TOR - DET 4:5 PP

Detroit si udržal postupové šance, Matthews strelil 69. gól

Auston Matthews strelil 69. gól v sezóne, ale Toronto prehralo doma s Detroitom 4:5 po predĺžení, v ktorom využil presilovku Dylan Larkin. Red Wings viedli po prvej tretine 4:1, keď sa dvakrát presadil Alex DeBrincat a raz Simon Edvinsson s Davidom Perronom. Larkin a Perrin pridali aj po asistencii, dve si pripísali J.T. Compher a Patrick Kane, 32 zákrokov urobil James Reimer. Okrem Matthewsa ho prekonali John Tavares, Nicholas Robertson a Mitch Marner, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Dvakrát asistoval aj Morgan Rielly, zatiaľ čo Iľja Samsonov kryl 27 striel. Matthews je prvým hráčom so 69 gólmi v sezóne od Maria Lemieuxa, ktorý ich strelil v ročníku 1995/96. V zápase sa zranili jeho spoluhráči Bobby McMann a Jakea McCabe. Red Wings je na tom teraz bodovo rovnako ako Washington, ktorý je na pozícii druhej divokej karty vo Východnej konferencii, ale má viac výhier v normálnom hracom čase. Larkin s deviatimi gólmi v predĺžení vyrovnal Brendana Shanahana a Stevea Yzermana na druhom mieste historického poradia Red Wings.

Matthewsa delí už len gól od hranice 70:

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (DET), 2. M. Marner (TOR), 3. D. Larkin (DET)



NSH - CBJ 6:4

Josi štvorbodový pri výhre nad Blue Jackets

Roman Josi zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby doviedol Nashville k výhre 6:4 nad Columbusom, ktorý prehral štvrtý zápas po sebe. Tommy Novak zaznamenal dva góly a asistenciu, skórovali aj Cody Glass a Filip Forsberg, po dve asistencie si pripísali Luke Evangelista a Gustav Nyquist. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Juuse Saros s 31 zákrokmi. V tretej tretina na chvíľu opustil zápas pre problémy s výstrojom. Kevin Lankinen zastavil obe strely, ktorým čelil. O dva góly Blue Jackets sa postaral Trey Fix-Wolansky, po jednom strelil Alexandre Texier a dvojbodový James Malatesta, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Justin Danfort nazbieral tri asistencie. Jet Greaves opustil zápas s 31 zásahmi.

James Malatesta a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. T. Novak (NSH), 3. L. Evangelista (NSH)



PIT - BOS 4:6

Penguins vypadli z postupovej pozície po prehre s Bruins

Šesť rôznych hráčov skórovalo, aby Boston zdolal Pittsburghu 6:4 a ukončil mu desaťzápasovú bodovú sériu (7-0-3). Morgan Geekie strelil víťazný gól, Pavel Zacha pridal ku gólu aj asistenciu. Do streleckej listiny sa zapísali aj Jake DeBrusk, Kevin Shattenkirk, Brad Marchand a Danton Heinen, po dve asistencie si pripísali Charlie Coyle a David Pastrňák. Linusa Ullmarka z 32 striel pokorili Bryan Rust, dvojbodový Drew O’Connor a dvakrát Michael Bunting. Alex Nedejlkovic inkasoval tri góly zo 16 striel, Tristan Jarry dva góly zo 14 striel – Heinen skóroval do prázdnej brány. Erik Karlsson odohral svoj 1000. zápas v NHL. Penguins vypadli z druhej divokej karty vo Východnej konferencii a momentálne strácajú bod na Washington, Detroit a Philadelphiu s dvoma zápasmi do konca. V drese Bostonu zažil premiéru Pat Maroon. Marchand strelil svoj 36. gól v oslabení, čím na ôsmom mieste historického poradia vyrovnal Sergeja Fiodorova. S 39 gólmi sú teraz pred ním Dave Poulin, Butch Goring a Jari Kurri. Sidney Crosby zaznamenal asistenciu, aby po ôsmy raz v kariére pokoril hranicu 90 bodov v sezóne.

DeBrusk a Zacha skórovali v rozmedzí 14 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. P. Zacha (BOS), 2. M. Bunting (PIT), 3. B. Marchand (BOS)



EDM - VAN 1:3

DeSmith doviedol Canucks k výhre nad Oilers

Vancouver sa udržal v hre o prvé miesto v Západnej konferencii, keď aj vďaka 32 zákrokom Caseyho DeSmitha zdolal Edmonton hrajúci opäť bez Connora McDavida 3:1. Pius Suter strelil víťazný gól, do čierneho sa trafil aj Sam Lafferty a do prázdnej brány Dakota Joshua. O jediný gól Oilers, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, sa postaral Evander Kane. Stuart Skinner kapituloval dvakrát z 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith (VAN), 2. S. Lafferty (VAN), 3. E. Kane (EDM)



LAK - ANA 3:1

Rittich doviedol Kings k výhre nad Anaheimom Dostála

David Rittich urobil 28 zákrokov a Matt Roy strelil víťazný gól, aby Los Angeles zdolalo Anaheim 3:1 a vyhralo piaty zápas z posledných šiestich. Z gólov sa tešili aj Pierre-Luc Dubois a Kevin Fiala. Lukáš Dostál inkasoval tri góly z 28 striel a Ducks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. O ich čestný úspech sa postaral Trevor Zegras.

Hviezdy duelu: 1. M. Roy (LAK), 2. P. Dubois (LAK), 3. D. Rittich (LAK)



SJS - MIN 2:6

Kaprizov pomohol Wild k výhre nad Sharks

Kirill Kaprizov strelil dva góly a pridal asistenciu, aby pomohol Minnesote k výhre 6:2 nad San Jose. Liam Ohgren vo svojom druhom zápase v NHL strelil svoj prvý gól a pridal asistenciu, aby sa Wild vyhli tretej prehre v sérii. Matt Boldy mal tiež bilanciu 1+1, po góle strelili Marcus Johansson a Declan Chisholm, dvakrát asistovali Jonas Brodin a Jon Merrill.Jesper Wallstedt urobil 27 zákrokov a prekonali ho Jan Rutta a dvojbodový Mario Ferraro. Mikael Granlund dvakrát asistoval a MacKenzie Blackwood urobil 32 zákrokov.

Liam Ohgren a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. B. Faber (MIN), 3. M. Granlund (SJS)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD) 
21:53
0
0
0
0
0
0
0
 E. Černák (TBL)
15:19
0
0
0
+1
0
1
7
 M. Fehérváry (WSH)
27:06
0
0
0
-1
0
1
5
 J. Slafkovský (MTL)
18:56
0
0
0
0
0
0
1
 T. Tatar (SEA)
11:05
0
1
1
+1
0
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies