Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Černák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne

Erik Černák (foto: Instagram/Tampa Bay Lightning)

Predposledný deň základnej časti sezóny 2023/24 priniesol štyri zápasy. V akcii bol aj jeden Slovák a spoznali sme ďalšiu sériu play-off.

Highlighty noci
  • Černák nebodoval
  • Dallas si zaistil prvé miesto v Západnej konferencii
  • Vancouver sa v play-off stretne s Nashvillom
  • Islanders bodovali v deviatom zápase po sebe
  • Kučerov dosiahol 100. asistenciu v sezóne
  • Matthews vyslal na bránu 12 strie, no 70. gól nestrelil
  • Sorokin urobil 40 zákrokov


TBL - TOR 6:4

Kučerov dosiahol 100. asistenciu pri výhre, Matthews neskóroval z 12 striel ani raz

Auston Matthews mal poslednú šancu streliť 70. gól v sezóne, ale nepodarilo sa mi to. Na druhú stranu, Nikita Kučerov ako piaty hráč histórie a druhý v tejto sezóne po Connorovi McDavidovi dosiahol 100. asistenciu v ročníku. K nej pridal aj gól, aby pomohol Tampe k výhre 6:4 na Torontom v stretnutí dvoch tímov, ktoré prehrali predošlé tri zápasy. Z gólov sa tešili aj Nicholas Paul, Anthony Duclair, Brayden Point, Brandon Hagel a Tanner Jeannot, všetci s výnimkou Pointa pridali aj po asistencii. Dve asistencie zaznamenal Steven Stamkos a Matt Tomkins urobil 34 zákrokov. Prekonali ho Ryan Reaves, TJ Brodie, Pontus Holmberg a John Tavares. Connor Dewar a David Kämpf dvakrát asistovali, Martin Jones urobil 26 zákrokov a Matthews vyslal na bránu až 12 striel! V zápase nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 18 minút so ziskom asistencie, strely a siedmich bodyčekov. S nimi viedol celý zápas.


Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. M. Tomkins (TBL), 3. B. Hagel (TBL)


NYI - PIT 5:4

Sorokin pomohol Islanders k tesnej výhre nad Penguins

Iľja Sorokin zažiaril so 40 zákrokmi a eliminoval aj trestné strieľanie Sidneyho Crosbyho 30 sekúnd pred koncom zápasu, aby Islanders zdolali Pittsburgh 5:4. Víťazný gól strelil v 15. minúte tretej dvadsaťminútovky Simon Holmstrom, ktorý nadviazal na góly Brocka Nelsona, Caseyho Cizikasa, Kylea Palmieriho a Samuela Bolduca. Holmstrom, Nelson a Bolduc pridali aj po asistencii a tím Patricka Roya vyhral ôsmy zápas z posledných deviatich, v ktorých stratil len bod. Penguins sa rozlúčili si sezónou druhou prehrou z posledných troch zápasov. Rickard Rakell a Jevgenij Malkin otočili z 0:1 na 2:1, Valtteri Puustinen obnovoval vedenie a Jeff Carter v poslednom zápase kariéry vyrovnával na 4:4. Malkin si pripísal aj asistenciu, dvakrát asistovali Michael Bunting a Crosby. Alex Nedeljkovic opustil duel s 27 zásahmi. Islanders odohrajú prvý zápas série proti Caroline už v sobotu. V prvej tretine stredajšieho duelu sa im zranil Jean-Gabriel Pageau. Crosby s 94 bodmi v sezóne vyrovnal zápis Teemu Selänneho a Jeana Ratelleho v počte bodov získaných hráčom vo veku 36 alebo viac rokov. Viac ich v nazbierali len Gordie Howe (103) a Joe Sakic (100).


Hviezdy duelu: 1. S. Holmstrom (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. J. Carter (PIT)


DAL - STL 2:1 SN

Dallas si zaistil prvé miesto v konferencii, Blues posledný duel prehrali

Jason Robertson uspel v samostatných nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Dallasu 2:1 nad St. Louis. Stars si zaistili prvé miesto v Západnej konferencii už ziskom bodu. Jake Oettinger urobil 27 zákrokov, vrátane jedného skvelého v predĺžení, a Mason Marchment strelil v tretej tretine vyrovnávajúci gól. Posledný gól Blues v sezóne strelil Robert Thomas, zatiaľ čo Jordan Binnington predviedol 36 zákrokov. Stars ešte nepoznajú súpera pre prvé kolo play-off, ale vďaka jeho ovládnutiu konferencie už vieme, že Vancouver narazí na Nashville.

Článok pokračuje pod reklamou

Samostatné nájazdy:

Skvelý zákrok Oettingera v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. J. Binnington (STL), 3. M. Marchment (DAL)



ARI - EDM 5:2

Coyotes sa rozlúčili víťazne

Dylan Guenther zaznamenal gól a asistenciu, Connor Ingram urobil 28 zákrokov a Arizona ukončila svoju sezónu výhrou 5:2 nad Edmontonom, ktorý prehral tretí zápas z posledných štyroch. Coyotes sa potenciálne rozlúčili aj s arizonskými fanúšikmi, keďže by sa malo mužstvo presťahovať do Utahu. K víťaznej rozlúčke viedli aj góly Liama O’Briena, Matiasa Maccelkiho, Lawsona Crousea a Seana Durziho, ktorý skóroval do prázdnej brány. Sam Carrick a Warren Foegele strelili góly Oilers, zatiaľ čo Calvin Pickard kryl 19 striel z 23. Kanadský tím čaká pred play-off ešte štvrtkový zápas v Colorade.

O'Brien otvoril skóre posledného zápasu Coyotes v Arizone:

Hviezdy duelu: 1. L. Crouse (ARI), 2. D. Guenther (ARI), 3. L. O’Brien (ARI)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
17:56
0
0
0
+1
0
1
7



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies