Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané

Slovenský útočník Juraj Slafkovský zažil rozpačitý vstup do sezóny, čím nahrával na smeč svojich kritikom. V druhej polovici sezóny im však zatvoril ústa spôsobom, ktorý bol podľa zámorského odborníka Erica Engelsa z televízie Sportsnet pozoruhodný.

„Myslím si, že to, čím sa oddeľujú od zvyšku jednotky či dvojky draftu NHL, je rýchlosť, akou robia pokroky. Možno to nie je prípadom u každého jedného z nich, ale tempo zmeny je neskutočné. Myslím si, že s tou prácou Adama Nicholasa a Martyho St. Louisa, ktorí so Slafkovským odviedli, ho donútili zamerať sa viac na proces ako na výsledky, a preto mu to išlo celkom ťažko na začiatku sezóny. Aj keď bol frustrovaný, dokázal udržať koncentráciu na tom, na čom musel pracovať a dokázal zmeniť jeho najväčšiu slabinu na jeho najväčšiu silnú stránku len v priebehu roka,“ povedal Engels.

„Je ňou jeho hra bez puku a dostávanie sa do oblastí, v ktorých môže byť taký produktívny, ako bol v druhej polovici sezóny, ktorá bola super pozoruhodná. Stalo sa to jeho najväčšou prednosťou. Tomu chlapcovi patrí uznanie za to, ako sa držal toho procesu a ako sa naozaj odhodlal stať lepším hráčom.“

Hoci to tak dlho nevyzeralo, Slafkovský dokázal vo svojej druhej sezóne v drese Montrealu pokoriť cennú hranicu 20 gólov a na jeho vek úctyhodnú hranicu 50 bodov. Je to viac, ako čakali mnohí, a preto nie je tak ľahké predpovedať, na aké hranice by ešte svoju produktivitu mohol v budúcnosti pozdvihnúť.

„Neviem, aký je jeho strop. Nick Suzuki si myslí, že bude jedným z piatich najlepších krídelníkov v hokeji. Nemyslím si, že na to nemá, pokiaľ bude pokračovať v takých pokrokoch, ako robil,“ poznamenal Engels v relácii Jeffa Mareka a vrátil sa aj k tomu, čo košický rodák v minulosti hovoril o formovaní svojej hry.

„Ty si povedal, že očakávaš, že Slafkovský znova vybočí predtým, ako pôjde dopredu. Dozadu nepôjde. To je normálne aj v prípade draftových jednotiek. Ani len nechcem u tohto chlapca stanovovať nejaký strop. Keď hovoril, že modeluje hru podľa Mikka Rantanena, tak som si myslel, že je to prehnané. Po tom, čo dokázal v tomto ročníku, si to už vôbec nemyslím.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies