Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Finále SC
  Florida 3
  Edmonton 1
18. 06.
kurzy
02:00info
FLA
EDM
NHL live
«

Sumáre

Stars trafili v prvom predĺžení tyčky, McDavid v druhom rozhodol o všetkom!

Vo štvrtok sa odštartovalo aj finále Západnej konferencie NHL. Dallas na domácom ľade hostil Edmonton.


Finále Západnej konferencie

Zápas č. 1
1
2
3
P1
P2
Stav série
 Dallas Stars
0
1
1
0
0
2
••••
 Edmonton Oilers
0
2
0
0
1
3
•••
Podrobné štatistiky

Connor McDavid rozhodol po 32 sekundách druhého predĺženia o výhre Edmontonu 3:2 nad Dallasom v prvom zápase finále Západnej konferencie. Oilers v ňom pritom po úspešnom úvode druhej tretiny viedli už 2:0, keď skórovali Leon Draisaitl a Zach Hyman. McDavid a Hyman pridali aj po asistencii, Stuart Skinner urobil 31 zákrokov. Recept na neho našiel len Tyler Seguin, ktorý strelil kontaktný gól ešte v druhej tretine a vyrovnávajúci 3 a pol minúty pred koncom tretej dvadsaťminútovky. Jake Oettinger opustil zápas s 35 zákrokmi. Duel číslo dva sa odohrá opäť v Dallase, na programe je v sobotu.

Víťazný gól McDavida:


Prvá tretina góly nepriniesla, ale viac z hry v nej mal Dallas, ktorý dostal aj dve príležitosti hrať v presile. Ani jedno vylúčenie hostí však nevyužil. Oba tímy mali po jednej veľkej šanci. Domáci v úvode pri úniku Dadonova a následnej dorážke Benna, Edmonton v závere pri úniku Foegeleho, ktorý však nezakončil presne.

Oilers vyšiel úvod druhej dvadsaťminútovky, v ktorej už po 58 sekundách hry otvoril skóre Draisaitl, ktorý dorazil do odkrytej brány strelu Kulaka. O zhruba tri a pol minúty neskôr sa hostia dostali do prečíslenia dvoch na jedného a hoci prihrávku McDavida zblokoval obranca, Hyman sa dostal k voľnému puku a z tesnej blízkosti bránkoviska prekonal Oettingera. Stars potrebovali dve minúty na to, aby Seguin strelil kontaktný gól, keď do brány doklepol puk po zakončení Benna. Krátko na to prišla šanca na vyrovnanie počas vylúčenia Boucharda, ale hostia sa ubránili. Dallas minútu a štvrť pred prestávkou dostal trest za príliš veľký počet hráčov na ľade.

Stars sa v tretej tretine ubránili zvyšku edmontonskej presilovky a následne mal problém udržať puk v útočnom pásme. To sa mu začalo dariť až v strede dvadsaťminútovky, ale vyložené šance neprichádzali. Hostia sa blížili k výhre, ale potom prišla 57. minúta a v nej Seguin dorazil do odkrytej brány strelu z otočky Robertsona a bolo vyrovnané. Hneď na to podržať Dallas Oettinger, ktorý eliminoval príležitosť Hollowaya. Zápas tak smeroval do predĺženia.

Článok pokračuje pod reklamou

Už v jeho úvode dostal štvorminútový trest za vysokú hokejku McDavid a Dallas mal dvakrát blízko k rozhodnutiu – Robertson dvakrát za krátky čas trafil dve tyčky. V strede prvého predĺženia podržal Oettinger pri šancu Ekholma a v 75. minúte mohol o všetkom rozhodnúť McDavid, ktorý zakončoval do odkrytej brány. Oettinger aj s prispením Taneva však gólu zabránili.

Veľká šanca McDavida v predĺžení:

Druhé predĺženie trvalo len 32 sekúnd, kým McDavid rozhodol o zápase usmernením nahodenia Boucharda.

Jake Oettinger
Stuart Skinner
80:32 35/38 80:32 31/33
Scott Wedgewood
Calvin Pickard
- - - -

Dallas hral bez Roopeho Hintza, Edmonton bez Adama Henriquea. ... Seguin strelil gól v konferenčnom finále po 13 rokoch a 6 dňoch. Je siedmym hráčom histórie, ktorý strelil gól v konferenčnom finále/ligovom semifinále ako tínedžer aj ako tridsiatnik. Dokázali to aj Dainius Zubrus, Brendan Shanahan, Eric Desjardins, Bryan Trottier, Ted Lindsay a Hec Kilrea. ... McDavid zaregistroval 20 asistencií v 13 alebo menej zápasoch play-off viac ako raz (aj 2022), čo sa podarilo už len Wayneovi Gretzkému (1983, 1985, 1987). Gretzky je tiež jediným hráčom, ktorý zaznamenal 20+ asistencií vo viac ako dvoch play-off. Podarilo sa mu to v šiestich. ... Draisiatl bodoval v 13 zápasoch od začiatku play-off po sebe. Dlhšie série ťahali už len Bryan Trottier (18), Nathan MacKinnon, Mark Messier a Bobby Orr (všetci 14). McDavid je siedmym hráčom Oilers s viac ako jediným gólom v predĺžení zápasu play-off. Viac ich strelil len Glenn Anderson – tri.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. T. Seguin (DAL), 3. Z. Hyman (EDM)

Connor McDavid, kapitán Oilers: „Bolo pekné skórovať v predĺžení. Bol to veľký gól a Bouchard to zahral skvelo tak ako zvyčajne. Musíte vyhrávať tesné zápasy. V hre zostávajú štyri tímy. Nedostanete sa do finále bez toho, aby ste boli dobrým tímom, takže všetky štyri tímy sú dobré. Dallas má skvelý tím, bude to ešte vyrovnaný hokej.“

Pete DeBoer, tréner Stars: „V perfektnom svete by sme radi vyhrali zápas číslo jeden. Tiež by sme chceli vyhrať každú sériu v štyroch zápasoch. To sa nestane. Hlavné je, že musíme nájsť spôsob, ako to prežiť a pohnúť sa ďalej. Tento zápas musíme hodiť za nás. Už sme predtým v takejto situácii boli. Sme najlepším tímom ligy v zápasoch u súperov. Neobávam sa toho. Myslím si, že musíme nájsť ďalšiu úroveň v našej vlastnej hre a výhry prídu.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Blues vraj dali tímom k dispozícii dvojnásobného šampióna Ex-skauta potešil Slafkovský hlavne zlepšením v jednom aspekte. Na Celebriniho nemá Oilers by na tri top hviezdy mohli vynaložiť 40 miliónov dolárov Žiaden Nečas či Zegras: Mohli by sa Canadiens zamerať na zisk týchto útočníkov? Výmena na spadnutie? Senators zintenzívňujú diskusie s tímami „McPrecenený“ vytvoril nový rekord NHL. Necháva za sebou Gretzkého! + videoCanadiens podpísali zmluvu s fínskym útočníkom, ktorý sa zviditeľnil aj na MS Flyers zalovili vo švédskej SHL: Upísali si lotyšského reprezentantaV minulosti viedol Tampu a Ottawu, v Toronte vydržal ako asistent len rok Oilers vyhnali „Bobbyho“ z brány, McDavid vytvoril rekord NHL pri drvivej výhre! Aspoň, že má Kanada stále curling? Novinár sa obul aj do McDavida a „Dry-saitla“ NHL naživo: Vráti Edmonton sériu na Floridu? Tipnite si!Prejavuje sa „láska“ k letnému tréningu? Ovečkin je poriadny maco + foto Demek má na to, aby hral v budúcej sezóne za Golden Knights, verí expertSlafkovský tipuje, že Slovensko zažije na Eure úspech. Spoluhráč to vidí úplne inak Studenič má za sebou prvý finálový zápas. Je bližšie k tituluPanthers sú pred sobotou uvoľnení. Nie je to pre nás nič nové, hovorí trénerMáme na obrat, verí Skinner. Naše hviezdy nemôžu byť frustrované, tvrdí HymanČeskú hviezdu sleduje sedem tímov, vrátane Flames či Red Wings Bude pre Canucks lepšie, ak českého obrancu radšej vymenia?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies