Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Bodoval iba Gáborík, Višňovského Anaheim opäť prehral

V šiestich stretnutiach NHL, ktoré boli na programe v noci z piatka na sobotu, sa predstavilo päť slovenských hokejistov. Do bodovania sa zapísal len útočník Marián Gáborík, ktorý získal tri body. Obranca Ľubomír Višňovský sa ešte v drese Anaheimu z víťazstva neradoval.

Thrashers nastúpili v domácej aréne proti Rangers z New Yorku. Z víťazstva sa nakoniec radovali hostia, ktorí si s Atlantou poradili 5:2. Kľúčom k úspechu bola prvá dvadsaťminútovka, ktorú „jazdci“ vyhrali 3:0, keď sa do streleckej listiny zapísali dvakrát Vinny Prospal a raz náš Marián Gáborík, ktorý si pripísal aj asistenciu pri otváracom góle stretnutia. V ďalšom priebehu zápasu sa podarilo Rangers streliť ešte dva góly – Michael Del Zotto (nahrával mu Gáborík) a Ryan Callahan, ktorý 66 sekúnd pred koncom zápasu skóroval do prázdnej brány domácich. O dva góly Thrashers sa postarali útočník Clarke MacArthur a obranca Ron Hainsey. Hviezdny hráč hostí, Marián Gáborík, strávil na ľadovej ploche vyše šestnásť minút a okrem troch kanadských bodov získal aj jeden plusový bod a troma strelami ohrozil gólmana Atlanty, ktorým bol Johan Hedberg. Po zápase bol „Gabby“ vyhlásený druhou hviezdou duelu. Prvou sa stal jeho spoluhráč Vinny Prospal, ktorý získal tiež tri body, ale strelil dva góly. K výhre dopomohol aj švédsky gólman Henrik Lundqvist, ktorý zlikvidoval 29 z 31 striel. Thrashers prehrali piaty duel v rade, Rangers sa radovali z výhry po štyroch prehrách za sebou.

Divízne derby medzi Dallasom Stars a Los Angeles Kings prinieslo dramatický priebeh stretnutia, pretože o víťazovi sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch. V šiestej sérii nájazdov strelil gól Jarret Stoll a „králi“ mohli oslavovať výhru 2:1. V normálnej hracej dobe sa v drese kalifornského tímu presadil Fredrik Modin. Za Dallas skóroval skúsený útočník Brenden Morrow. V zápase malo zastúpenie aj Slovensko. Za Kings odohral takmer 19 a pol minúty útočník Michal Handzuš, ktorý si svoje štatistiky obohatil o jeden bodyček a jednu zblokovanú strelu. Na vhadzovaniach mal 56 % úspešnosť. Dallas prehral piaty zápas z posledných šiestich, Kings bodovali tretí raz po sebe.

Antero Niittymäki z Tampy Bay chytil 28 streleckých pokusov Washingtonu Capitals a aj jeho zásluhou vyhrali „blesky“ tesne 3:2. Víťazný gól si na svoje konto pripísal útočník Vincent Lecavalier. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Brandon Bochenski a Matt Walker. V drese Capitals sa presadili Tomáš Fleischmann a Brooks Laich. Slovenský obranca Andrej Meszároš hrajúci za Tampu Bay odohral vyše 23 minút s bilanciou jeden plusový bod, tri strely na bránu, jeden hit a jedna zblokovaná strela.

Článok pokračuje pod reklamou

Skúsený obranca Ľubomír Višňovský sa nedočkal prvého víťazstva v drese Anaheimu ani v zápase proti Nashvillu Predators. O víťazstve „predátorov“ rozhodol obranca Shea Weber, ktorý v 18. minúte strelil jediný gól stretnutia. K víťazstvu pomohol aj gólman Pekka Rinne, ktorý chytil všetkých 31 striel Ducks, medzi ktorými bolo aj sedem z hokejky Višňovského. Topoľčiansky rodák strávil na ľadovej ploche presne 26 minút a 30 sekúnd a spolu so Scottom Niedermayerom sa stali najvyťažovanejšími hráčmi duelu. Kalifornský tím ťahá šnúru šiestich porážok v rade. Túto negatívnu sériu sa budú „káčeri“ snažiť pretrhnúť v nedeľu proti tímu San Jose Sharks.

Posledným Slovákom, ktorý v noci hral, bol obranca Buffala Andrej Sekera. Sabres nastúpili v domácej hale proti Wild z Minnesoty, ktorí ich zdolali tesne 3:2. „Divosi“ si vybudovali v priebehu zápasu trojgólový náskok (Andrew Ebbett, Guillaume Latendresse, Andrew Brunette), no v tretej dvadsaťminútovke strelil Thomas Vanek dva góly a „šable“ prehrávali len o gól. Vyrovnania sa Buffalo nedočkalo a tak sa z výhry tešili hostia. Výborný výkon podal brankár Josh Harding, ktorý chytil 43 striel Sabres. Jeho náprotivok, Patrick Lalime, si na konto pripísal 30 úspešných zákrokov. Sekera strávil na ľade vyše 20 minút, počas ktorých vyslal na Hardinga tri strely. Bojnický rodák si do štatistík pripísal aj jeden bodyček a jednu zblokovanú strelu.

V Prudential Center na seba narazili dva tímy, ktoré patria medzi ašpirantov na zisk Stanleyho pohára. V divíznom derby proti sebe nastúpili hráči New Jersey Devils a Pittsburghu Penguins. Z dvoch bodov sa tešili Devils, ktorí zvíťazili 3:1 a na Penguins strácajú len dva body. O góly New Jersey sa postarali Patrik Eliáš, Andy Greene a Iľja Kovaľčuk. Jediný presný zásah „tučniakov“ dosiahol kapitán Sidney Crosby.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 16:07 1 2 3 +1 3 0
Michal Handzuš (LAK) 19:23 0 0 0 0 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:07 0 0 0 +1 3 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 26:30 0 0 0 0 7 0
Andrej Sekera (BUF) 20:09 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies