Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Bodovali Hossa a Demitra, Halák opäť vyhral

V deviatich sobotňajších stretnutiach Národnej hokejovej ligy sa predstavilo aj päť Slovákov. Marián Hossa a Pavol Demitra sa zapísali do kanadského bodovania, brankár Jaroslav Halák vychytal piatu výhru v rade.

V divíznom derby medzi Montrealom a Bostonom sa do brány kanadského tímu postavil opäť Jaroslav Halák, ktorý ťahal šnúru štyroch výhier v rade. Bratislavský rodák chytil počas zápasu 21 striel „medveďov“ a po výsledku 3:2 pre Canadiens sa mohol radovať z piateho víťazstva v rade. Strelecky sa o góly „Habs“ postarali Sergej Kosticyn, ktorý sa presadil dvakrát, a Andrej Markov. Halák inkasoval len z hokejok Blakea Wheelera a Milana Lucića. V zápase hral aj obranca Zdeno Chára, ktorý pri prehre Bostonu odohral takmer 23 a pol minúty, počas ktorých nazbieral jeden plusový bod, jednu strelu na bránu a dva bodyčeky. V akcii sa nepredstavil útočník Miroslav Šatan, ktorý si pre zranenie neobliekol dres Bruins druhý raz v rade. Bostonu patrí v tabuľke Východnej konferencie ôsma pozícia so ziskom 72 bodov. Za ním je NY Rangers, ktorý má o tri body menej, ale odohral o jeden zápas viac. Montreal sa drží na siedmom mieste – 76 bodov.

Trenčiansky odchovanec Marián Hossa získal proti Philadelphii dva kanadské body za jeden gól a jednu asistenciu, no z výhry sa neradoval. Postarali sa o to Scott Hartnell a Chris Pronger, ktorí sa za stavu 2:1 pre Chicago presadili v drese Flyers a rozhodli o dvoch bodoch, ktoré putujú na konto dvojnásobného držiteľa Stanleyho pohára. Tretí gól Philadelphie dosiahol Simon Gagne, ktorý v 42. minúte otvoril skóre stretnutia. Okrem Hossu sa za Chicago do streleckej listiny zapísal aj útočník Kris Versteeg. Hossa strávil na ľade vyše osemnásť minút a okrem dvoch bodov nazbieral aj sedem streleckých pokusov a dve trestné minúty za držanie hokejky. K výhre Flyers dopomohol aj brankár Michael Leighton, ktorý chytil 39 z 41 striel. Jeho náprotivok, Cristobal Huet, zlikvidoval 31 streleckých pokusov. V zápase nenastúpil Tomáš Kopecký, ktorý nehral druhýkrát v rade. najbližším súperom Chicaga bude Washingtonu, ktorý je aktuálne najlepším tímom NHL, Philadelphia nastúpi proti Rangers. Oba zápasy sú na programe v nedeľu.

Do bodovania sa zapísal aj skúsený útočník Pavol Demitra hrajúci za tím Vancouver Canucks, ktorý sa po štrnástich zápasoch hraných vonku vrátil do domácej arény, v ktorej privítal hráčov Senators. Víťazom kanadského derby sa stali „kosatky“, ktoré vyhrali 5:1. Do streleckej listiny sa za víťazné mužstvo zapísali Mikael Samuelsson (dvakrát), Alex Burrows, Daniel Sedin a Sami Salo. Autorom jediného gólu „senátorov“ bol Jason Spezza. Demitra strávil na ľadovej ploche vyše pätnásť minút. Do štatistík si pripísal jednu asistenciu (pri prvom góle Samuelssona), jeden mínusový bod, jednu strelu na bránu, jeden bodyček, dve zblokované strely a 33 % úspešnosť na vhadzovaniach. Canucks vyhrali tretí z posledných štyroch duelov a so ziskom 87 bodov kraľujú v Severozápadnej divízii. Ottawa utrpela druhú porážku za sebou a v tabuľke Východnej konferencie jej patrí slušná piata priečka.

Článok pokračuje pod reklamou

Zo Slovákov sa v noci predstavil aj obranca Sabres Andrej Sekera. Buffalo nastúpilo proti Detroitu, no z výhry sa neradovalo, pretože „červené krídla“ vyhrali 3:2 po predĺžení. Víťazný gól si na svoje konto pripísal obranca Brian Rafalski, ktorý ukončil predĺženie v 31. sekunde. V normálnej hracej dobe sa v drese Red Wings presadili Pavel Daciuk a Patrick Eaves. V drese „šablí“ skóroval len Jochen Hecht, ktorý sa presadil dvakrát. Andrej Sekera odohral slušných 22 minút a 40 sekúnd, počas ktorých si na svoje konto pripísal jeden strelecký pokus a jednu zblokovanú strelu. Pre dvadsaťtriročného talentovaného beka to bol najvyšší ice-time v aktuálnom ročníku. Sabres získali aspoň jeden bod v štyroch z posledných piatich stretnutí, Detroit vyhral štvrtý zápas z posledných piatich.

Coyotes vystrelili na Justina Petersa, brankára Hurricanes, len dvadsaťkrát, no i tak sa stali víťazmi zápasu. Rozhodli o tom štyri góly, ktorých autormi boli Lee Stempniak a Martin Hanzal. Obaja sa do streleckej listiny zapísali dvakrát. Veľký podiel na víťazstve má aj gólman Iľja Bryzgalov, ktorý zlikvidoval všetkých 29 striel „hurikánov“ a vychytal ôsmy shutout v sezóne 2009/10. Coyotes vyhrali štvrtý zápas v rade, Hurricanes bodovali v predchádzajúcich troch stretnutiach, no proti „kojotom“ sa im to nepodarilo.

Islanders porazili v domácej hale v divíznom derby hráčov New Jersey 4:2, no v tabuľke Východnej konferencie sú stále na štrnástom mieste a na posledné postupové mieste strácajú deväť bodov. Devils mali streleckú prevahu, keď súpera prestrieľali 40:29, no Dwayne Roloson v bráne „ostrovanov“ chytal skvele. Prekonať ho dokázali iba Mike Mottau a Iľja Kovaľčuk. V bráne Devils chytal Yann Danis, ktorý inkasoval štyri góly z hokejok Freddyho Meyera, Jona Sima, Marka Streita a Seana Bergenheima.

Strelecké hody videli diváci v Toronte, kde sa stretli dva najslabšie tímy aktuálneho ročníka – Maple Leafs a Oilers. Duel týchto tímov, ktoré nemajú veľkú šancu na postup do play-off, skončil výhrou „javorových listov“ v pomere 6:4. Góly Toronta strelili Nikolaj Kuľomin, Tyler Bozak, Phil Kessel (dva góly), Jamie Lundmark a Michail Grabovskij. O presné zásahy „olejárov“ sa postarali Adrew Cogliano, Gilbert Brule, Dustin Penner a Aaron Johnson. Rozhodcovia udelili v zápase 70 trestných minút. Vylúčený bol dokonca aj gólman Jeff Deslauriers z Edmontonu, ktorý dostal dve trestné minúty za tvrdosť.

Blues zo St. Louis hrajú stále o postup do play-off a v ceste za dôležitými dvoma bodmi im stáli hráči Columbusu. „Bluesmanom“ sa nakoniec podarilo Blue Jackets poraziť 5:1, keď o svojom víťazstve rozhodli v druhej tretine, v ktorej sa presadili trikrát – Andy McDonald, David Backes a David Perron. V poslednej dvadsaťminútovke skórovali Alex Steen a B.J. Crombeen, ktorý gólom do prázdnej brány Columbusu uzatvoril skóre duelu. Jediný gól „modrokabátnikov“ dosiahol Jakub Voráček.

Hráči San Jose Sharks ohrozili brankára Tomáša Vokouna z Floridy až 39-krát, no český brankár opäť ukázal, že patrí medzi najlepších gólmanov ligy. „Žraloci“ ho prekonali len dva razy (Ryane Clowe a Patrick Marleau) a za floridské mužstvo sa presadili Keith Ballard, Shawn Matthias a Bryan Allen, ktorí rozhodli o dvoch bodoch, ktoré putujú na konto Panthers.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 21/23 - - - - - -
Marián Hossa (CHI) 18:08 1 1 2 0 7 2
Pavol Demitra (VAN) 15:18 0 1 1 -1 1 0
Zdeno Chára (BOS) 23:27 0 0 0 +1 1 0
Andrej Sekera (BUF) 22:40 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies