Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Višňovský odohral polovicu zápasu, ktorý rozhodol

V nedeľu sa odohralo v zámorskej NHL desať stretnutí, v ktorých sa predstavilo šesť slovenských hráčov. Z nich sa do bodovania zapísali dvaja – Michal Handzuš a Ľubomír Višňovský, ktorý strelil víťazný gól.

Slovenský obranca Ľubomír Višňovský odohral v nedeľu svoj piaty zápas v drese Anaheimu, v ktorom strelil od výmeny už svoj tretí gól. V stretnutí proti San Jose odohral bez mála polovicu normálnej hracej doby, keď sa stal s časom 29:13 druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu po Scottovi Niedermayerovi. Anaheim po góloch Coreyho Perryho a Teemu Selanneho, ktorý strelil svoj 599. gól, viedol v prvej tretine už 2:0, keď sa strelou príklepom presadil aj topoľčiansky rodák, na ktorého konto putoval víťazný gól, pretože Ducks zvíťazili pomerom 4:2. Štvrtý gól vsietil do prázdnej brány Bobby Ryan. Jonas Hiller sa s 31 zákrokmi stal prvou hviezdou zápasu. Prekonali ho len Joe Thornton a Jamie McGinn. Višňovský si zo stretnutia odniesol aj dva plusové body, dve strely na bránu, dve trestné minúty za nedovolené bránenie a dve zblokované strely.

Do kanadského bodovania sa z našich zástupcov zapísal už len Michal Handzuš, ktorý zaznamenal bod za asistenciu, no z bodov svojho tímu sa tešiť nemohol. Kings na domácom ľade privítali Nashville, ktorý zvíťazil pomerom 3:2. Víťazný gól Predators strelil Patric Honrqvist v 57. minúte. Okrem neho sa presadili aj Steve Sullivan a Collin Wilson. Pekka Rinne zaznamenal 18 zákrokov a inkasoval dva góly z hokejok Anžeho Kopitara a Dustina Browna. Handzuž prihrával na Kopitarov gól. Slovenský center odohral v zápase necelých 18 minút a zaznamenal aj mínusový bod, jednu strelu, tri zblokované strely a 41% úspešnosť na vhadzovaniach. Jeho tím podľahol Nasvhillu už po siedmykrát v rade.

Sean Avery vie, ako sa má odpovedať na to, keď ho tréner v predchádzajúcom zápase pošle na tribúnu. Pri svojom návrate do základnej zostavy vsietil dva góly a prispel k víťazstvu Rangers nad Philadelphiou 3:1. Víťazný gól strelil Michal Rozsíval a Henrik Lungqvist pridal 17 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Danny Briere. Michael Leighton zaznamenal 18 zákrokov. Trikrát ho ohrozil aj slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý odohral bez 19 sekúnd 21 minút, no do kanadského bodovania sa tentokrát nezapísal. V predchádzajúcom vzájomnom zápase sa pustil do bitky s Mariánom Gáboríkom bitkár Daniel Carcillo. Tentokrát sa Brandon Dubinsky pustil v tretej tretine do kapitána Flyers Mikea Richardsa. Dôležitejšie však je, že newyorský tím je stále v hre o play-off.

Článok pokračuje pod reklamou

Prvá tretina rozhodla o víťazstve Vancouveru nad Calgary 3:1. Canucks odohral prvý domáci duel po tom, čo posledných šesť týždňov strávili na cestách. Daniel Sedin, Ryan Kesler a Henrik Sedin sa presadili v úvodnej dvadsaťminútovke, Roberto Luongo pridal 32 zákrokov a Canucks zvíťazili v druhom domácom zápase v rade. Domácim vyšla prvá tretina, v ktorej svojho súpera prestrieľali pomerom 20:6. Vo zvyšnom priebehu ohrozili bránu hostí už len ôsmimi strelami, v tretej tretine dokonca na bránu ani nevstrelili. A práve vtedy padol jediný gól Flames, o ktorý sa v 52. minúte postaral Robyn Regehr. V zápase nechýbal Pavol Demitra, ktorý si v domácej aréne zahral prvýkrát od olympiády. V zápase odohral viac ako 16 a pol minúty, počas ktorých zaznamenal jeden plusový bod a jednu strelu na bránu.

Marián Hossa nedeľný zápas Chicaga proti Washingtonu vynechal a tak sme v ňom mali zastúpenie len v podobe Tomáš Kopeckého, ktorý odohral zhruba deväť a pol minúty a do kanadského bodovania sa nezapísal. Jeho tím si odniesol zo stretnutia bod za remízu v normálnom hracom čase, no z víťazstva sa tešili hráči Capitals. Blackhawks po dvoch tretinách viedli už 3:0, no na dva góly Jonathana Toewsa a presný zásah Johna Maddena, dokázali v tretej tretine odpovedať Brooks Laich, Nicklas Backstrom a Eric Fehr. V predĺžení o víťazstve rozhodol Backstrom. Jose Theodore prispel k dvom bodom 20 zákrokmi. Duel nedohral Alexandr Ovečkin, ktorý bol počas prvej tretiny po tvrdom bodyčeku zozadu na Briana Campbella vylúčený do konca zápasu.

Duel medzi Tampou Bay a Pittsburghom sa odohral pred 20 230 divákmi a bol to zápas s nasadením. Hneď na úvod zaujala bodyčeky na Sidneyho Corsbyho či Stevena Stamkosa. V tvrdom stretnutí sa však hralo o dva body, ktoré nakoniec získal Pittsburgh po víťazstve 2:1. Domáci po druhej tretine viedli po góle Vincenta Lecavaliera 1:0, no Penguins v tretej tretine otočili zásluhou gólov Pascala Dupuisa a Sergeja Gončara. Viac Antero Niittymaki za svoj chrbát nepustil. Inak zaznamenal 37 zákrokov a patril k hviezdam stretnutia. Jeho spoluhráč Andrej Meszároš odohral 20 a pol minúty, počas ktorých zaznamenal dva strelecké pokusy.

Blues mali v zápase proti Wild takmer dvojnásobnú streleckú prevahu, no zvíťaziť sa im nepodarilo. Minnesote vyšla prvá tretina na výbornú, pretože si v nej vybudovala trojgólový náskok – presadili sa Andrew Brunette, Mikko Koivu a Guillaume Latendresse. V druhej polovici druhej dvadsaťminútovky skóroval aj Antti Mietinen a až za stavu 4:0 pre Wild sa presadil Patrik Berglund zo St. Louis. V tretej tretine ho napodobnil spoluhráč Paul Kariya, ale to už nič nezmenilo na tom, že Minnesota získala po výhre 4:2 dva body. K druhej výhre po sebe dopomohol aj gólman Josh Harding, ktorý zlikvidoval 36 streleckých pokusov Blues.

Dramatický zápas videli diváci v Atlante, kde proti miestnym Thrashers nastúpili Coyotes z Phoenixu. Úvodný gól zápasu strelil v 26. minúte Matthew Lombardi. V 34. sekunde tretej tretiny bolo zásluhou Maxima Afinogenova vyrovnané. Do konca 60. minúty skórovali ešte oba tímy. Za Atlantu sa presadil Nik Antropov a za Phoenix Lee Stempniak. Za stavu 2:2 prišlo na rad predĺženie, v ktorom gól nepadol. O osude stretnutia rozhodli až trestné strieľania, v ktorých vyhrali Coyotes 2:1 a po výsledku 3:2 sa radovali z piatej výhry v rade. Atlanta utrpela šiestu porážku za sebou.

Islanders z New Yorku privítali v domácej hale hráčov Toronta Maple Leafs. Hostia sa dostali na konci prvej minúty do vedenia zásluhou Nikolaja Kuľomina, no bol to jediný gól, ktorý dokázali Maple Leafs streliť. V ďalšom priebehu stretnutia sa postupne presadili za domáci tím Tim Jackman, Richard Park, Frans Nielsen a Matt Moulson, ktorí pomohli Islanders k zisku dvoch bodov. Prekážkou pre hráčov Maple Leafs bol brankár Martin Biron, ktorý chytil 26 z 27 striel. Jeho náprotivok, Jean-Sebastien Giguere, čelil 32 strelám, z ktorých zlikvidoval 28.

Brankár Colorada, Craig Anderson, predviedol v zápase proti Dallasu Stars výborný výkon, ktorý okorenil 48 úspešnými zákrokmi. Prekonať ho dokázali len Jamie Benn a Brandon Segal, ktorý dal dva góly. Avalanche dosiahli o dva góly viac a radovali sa z ďalšej výhry – po góloch Milana Hejduka, Darcyho Tuckera, Paula Stastneho (dva góly) a Chrisa Stewarta. V zápase sa nepredstavil ani Marek Svatoš, ktorý sa nedostal do zostavy, ani Peter Budaj, ktorý bol opäť len náhradným gólmanom.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Tomáš Kopecký (CHI) 09:36 0 0 0 0 0 0
Michal Handzuš (LAK) 17:48 0 1 1 -1 1 0

Marián Gáborík (NYR)

20:41 0 0 0 0 3 0
Andrej Meszároš (TAM) 20:36 0 0 0 0 2 0
Ľubomír VIšňovský (ANA) 29:13 1 0 1 +2 2 2
Pavol Demitra (VAN) 16:37 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies