Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Dvaja Slováci bodovali, H. Sedin prekonal 100-bodovú hranicu

V dvanástich sobotňajších zápasoch NHL sa predstavilo deväť Slovákov. Do bodovania sa zapísali len dvaja – Chára a Handzuš. Obranca Vladimír Mihalik si odbil tohto sezónny debut v drese Lightning. Henrik Sedin získal jubilejný stý bod v tejto sezóne.

V Bostone sa odohral zaujímavý zápas medzi miestnymi Bruins, za ktorých hrajú aj Miroslav Šatan ajZdeno Chára, a Flames z Calgary. Oba tímy bojujú o play-off, no v odlišných konferenciách. Víťazom stretnutia sa nakoniec stal Boston, ktorý vyhral pomerne hladko 5:0. Bodmi k víťazstvu pomohol aj Chára, ktorý jeden gól dal a na jeden prihral. Na ľade strávil 24 minút a 44 sekúnd a stal sa najvyťažovanejším hráčom zápasu. Okrem dvoch bodov získal aj jeden plusový bod. Súperovu bránu ohrozil štyrikrát. Šatan odohral vyše trinásť minút a do štatistík si pripísal jeden strelecký pokus. Ďalšie štyri presné zásahy „medveďov“ zaknihovali Dennis Seidenberg, David Krejčí, Patrice Bergeron a Mark Recchi. Tim Thomas sa do brány dostal po prvýkrát od 15. marca. Proti Calgary chytil všetkých 31 striel a udržal piaty shutout v sezóne.

Do bodovania sa zapísal aj útočník Michal Handzuš, ktorý v drese LA Kings strelil proti Dallasu jediný gól svojho tímu. Stars strelili štyri góly a zvíťazili 4:1. Strelecky sa za „hviezdy“ presadili Brenden Morrow, dvakrát Brad Richards a Steve Ott. Všetky góly padli v presilových hrách. Handzuš odohral vyše sedemnásť minút a okrem gólu sa prezentoval jedným bodyčekom a na vhadzovaniach mal 56 % úspešnosť. V bráne Kings sa predstavil Jonathan Quick, ktorý chytil 22 striel. Za Dallas chytal Kari Lehtionen, ktorý zlikvidoval 29 striel.

Tretíkrát v rade sa v bráne Montrealu predstavil Jaroslav Halák, ktorý nastúpil proti tímu New Jersey Devils. Halák čelil počas zápasu 25 strelám, z ktorých inkasoval tri góly z hokejok Patrika Eliáša, Jamieho Langenbrunnera a Dainiusa Zubrusa. Posledný gól Devils strelil Brian Rolston, ktorý skóroval do prázdnej brány. New Jersey si vďaka výhre 4:2 zaistilo miestenku v play-off. Dva góly Canadiens strelili Andrej Kosticyn a Tomáš Plekanec.

Článok pokračuje pod reklamou

Nikolaj Kuľomin rozhodol v 39. sekunde predĺženia o víťazstve Toronta nad NY Rangers, za ktorý hráva aj Marián Gáborík. Gáborík odohral vyše 16 a pol minúty, no z troch streleckých pokusov sa mu nepodarilo streliť gól. Rangers prehrali 2:3 a na ôsmu priečku vo Východnej konferencii strácajú štyri body. Okrem Kuľomina skórovali za „javorové listy“ aj John Mitchell a Tomáš Kaberle. Strelcami gólov Rangers boli Pa Parenteau a Brandon Dubinsky. Gáborík nebodoval v druhom zápase v rade.

Traja Slováci sa stretli v Buffale, kde sa konal zápase medzi Sabres, za ktorých hráva obranca Andrej Sekera, a Lightning, za ktorých nastúpili obrancovia Andrej Meszároš a Vladimír Mihalik, ktorý bol povolaný z American Hockey League. Z dvoch bodov sa tešil Sekera. Jeho tím deklasoval „blesky“ 7:1. Derek Roy strelil hetrik a za „šable“ sa presadili aj Paul Gaustad, Jochen Hecht, Jason Pominville a Adam Mair. Jediný presný zásah Tampy Bay zaznamenal Steve Downie, ktorý skóroval až za stavu 6:0 pre Buffalo. Sekera strávil na ľade vyše dvanásť minút bez bodového zápisu. Meszároš odkorčuľoval vyše dvadsať a pol minúty. Ďalšie dve minúty strávil na trestnej lavici. Mihalik si v prvom zápase tejto sezóny pripísal na svoje konto jeden mínusový bod. Jeho ice-time bol 12:10. Buffalo má istý postup do play-off.

Coyotes porazili Colorado 6:2 a do play-off postúpia na sto percent. Na vysokej výhre sa podieľali Lee Stempniak, ktorý dal dva góly, Derek Morris, Wojtek Wolski, Taylor Pyatt a Vernon Fidler, ktorý sa presadil do prázdnej brány. V drese Avalanche skórovali Kevin Porter a Milan Hejduk. Za „lavíny“ hral aj Marek Svatoš, ktorý odohral vyše trinásť a pol minúty, no zo štyroch streleckých pokusov neskóroval. V bránach oboch tímov sa predstavili tímové jednotky. Za Phoenix chytal Iľja Bryzgalov (27/29) a v bráne Colorada stál Craig Anderson (26/31).

V Pittsburghu sa odohralo pennsylvánske derby medzi Penguins a Flyers. Úvod zápasu vyšiel lepšie „letcom“, ktorí sa už v 62. sekunde dostali zásluhou Arrona Ashama do vedenia 1:0, no bol to jediný gól, ktorí Flyers v tomto dueli strelili. V ďalšom priebehu zápasu sa do streleckej lsitiny zapísali len hráči „tučniakov“ – Chris Kunitz, Pascal Dupuis, Matt Cooke a Ruslan Fedotenko. Penguins vyhrali 4:1 a zaistili si postup do play-off. K výhre dopomohli aj Sidney Crosby, ktorý získal tri asistencie, a brankár Marc-André Fleury, ktorý si na svoje konto pripísal 26 úspešných zákrokov. V bráne Flyers sa predstavili Johan Bäcklund, ktorý pri svojom debute v NHL chytil 22 z 24 striel, a Brian Boucher, ktorý inkasoval dva góly zo siedmich striel.

Peverley, Arťuchin, Bergfors a Slater sa presadili za Atlantu a dopomohli k výhre 4:0 nad Carolinou. V bráne Thrashers podal skvelý výkon Johan Hedberg, ktorý chytil všetkých 34 striel a vychytal druhý shutout v aktuálnej sezóne. Atlanta je aktuálne na deviatej priečke vo Východnej konferencii a na ôsme miesto stráca len dva body. Carolina je štrnásta. Na ôsme miesto stráca deväť bodov.

Josh Bailey strelil gól na konci tretej minúty predĺženia a Islanders porazili Columbus 4:3. V normálnej hracej dobe skórovali za newyorský tím Kyle Okposo, Sean Bergenheim a Jon Sim. V drese Blue Jackets skórovali R.J. Umberger, Rick Nash a Grant Clitsome, ktorý strelil premiérový gól v NHL. Počas zápasu udelili rozhodcovia iba štyri menšie tresty, všetky hráčom Islanders.

Erik Karlsson získal tri asistencie, Matt Cullen, Peter Regin a Daniel Alfredsson sa presadili strelecky, aby sa Ottawa tešila z tesnej výhry 3:2 nad Floridou. V drese floridského mužstva sa do streleckej listiny zapísali Stephen Weiss a Steven Reinprecht. K víťazstvu dopomohol aj Jason Spezza, ktorý nazbieral dve asistencie. Dve prihrávky mal na konte aj Cory Stillman z Floridy.

Divízne derby medzi Predators a Red Wings sa rozhodlo až v jedenástej sérii nájazdov, v ktorých sa presadil Niklas Krönwall, ktorý rozhodol o výhre svojho tímu v pomere 1:0. Red Wings sa vďaka dvom bodom dostali v tabuľke Západnej konferencie na šiestu pozíciu a vyhrali piaty zápas v rade. Jimmy Howard v bráne Detroitu chytil 33 striel a Pekka Rinne zlikvidoval 38 striel. Obaja gólmani si pripísali do štatistík čisté konto. Nashville je v Západnej konferencií piate o bod pred Detroitom.

V San Jose nastúpil Vancouver, v drese ktorého chýbal tretí raz v rade Pavol Demitra. Jeho spoluhráči prehrali v zápase 2:4. Tešiť ich mohlo aspoň to, že Henrik Sedin sa ako prvý hráč v tejto sezóne dostal cez 100-bodovú hranicu. Métu 100 bodov dosiahol v 10. minúte, kedy nahral Burrowsovi na gól. Druhý gól Canucks strelil Daniel Sedin. O štyri góly Sharks sa postarali Heatley, Marleau, Pawelski a Clowe, ktorý skóroval do prázdnej brány.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 22/25 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 24:44 1 1 2 +1 4 0
Miroslav Šatan (BOS) 13:09 0 0 0 0 1 0
Marián Gáborík (NYR) 16:31 0 0 0 0 3 0
Andrej Sekera (BUF) 12:14 0 0 0 0 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 20:36 0 0 0 0 1 2
Vladimír Mihalik (TAM) 12:10 0 0 0 -1 0 0
Michal Handzuš (LAK) 17:12 1 0 1 0 1 2
Marek Svatoš (COL) 13:32 0 0 0 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies