Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Hossa ani Kopecký nebodovali, Blackhawks prehrali

V jednom z piatich stretnutí, ktoré sa v NHL odohrali v nedeľu, mal zastúpenie aj slovenský hokej v podobe Mariána Hossu a Tomáša Kopeckého. Ani jeden z dvojice sa nezapísal do bodovania a netešili sa ani z víťazstva.

Chicago v nedeľu na domácom ľade privítalo divízneho rivala z Columbusu. Blackhawks boli v zápase aktívnejší, no strelili menej gólov ako súper a duel prehrali pomerom 2:4. Jakub Voráček strelil dva góly a pridal aj jednu asistenciu. Víťazný gól strelil Mike Commodore a presadil sa aj Andrew Murray. Steve Maosn zaknihoval 33 úspešných zákrokov. Prekonali ho len Dave Bolland a Patrick Sharp. Slovenskí zástupcovia sa do bodovania nezapísali. Marián Hossa odohral takmer 21 minút a zaznamenal jeden mínusový bod a tri strelecké pokusy. Tomáš Kopecký na ľade strávil len sedme minút a 19 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jednu strelu na bránu. Chicago podľahlo Columbusu po druhýkrát za posledné štyri dni. Blue Jackets síce v play-off hrať nebudú, no od nástupu Claudea Noeala na pozíciu trénera majú bilanciu 9-5-4. Chicago zostáva prvé v Centrálnej divízii, no na prvé miesto v konferencii stráca tri body.

Devin Setoguchi strelil dva góly a San Jose – hrajúce bez zraneného Joea Thorntona – porazilo Colorado pomerom 4:3. Thornton, s 85 bodmi najproduktívnejší hráč Sharks, vynechal zápase pre nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela, ktoré utrpel v sobotnom zápase proti Vancouveru, ktoré v druhej tretine predčasne opustil. Bol to jeho prvý vynechaný zápas od 18. októbra 2005. Okrem Setoguchiho sa z domácich hokejistov presadili Jed Ortmeyer a Dan Boyle. Thomas Greiss zaznamenal 42 zákrokov a prekonali ho len Kevin Porter a dvakrát Peter Mueller. Colorado má na ôsmej pozícii v poradí Západnej konferencie štvorbodový náskok pred Calgary.

Flames sa v noci stretli s hráčmi Capitals v zápase hranom v hlavnom meste Spojených štátov amerických. Calgary si v prvej tretine vytvorilo pohodlný náskok 4:0 a celý duel napokon vyhrali pomerom 5:3. Víťazný gól strelil Niklas Hagman, gól a dve asistencie zaknihoval Rene Bourque a do streleckej listiny sa zapísali aj Aleš Kotalík, Ian White a Jay Bouwmeester. Miikka Kiprusoff zaznamenal 31 zákrokov. Tri góly mu vsietili Alexandr Ovečkin, Dave Steckel a Mathieu Perreault.

Článok pokračuje pod reklamou

Sidney Crosby strelil dva góly v normálnej hracej dobe, jeden pridal v nájazdoch a Pittsburgh sa nakoniec radoval z výhry nad Torontom v pomere 5:4. Ďalšie góly Penguins strelili Tyler Kennedy a Matt Cooke. V drese Maple Leafs sa presadili Colton Orr, Phil Kessel a Carl Gunnarsson. K tesnej výhre „tučniakov“ dopomohol aj obranca Brooks Orpik, ktorý trikrát asistoval. Vo Východnej konferencii je Pittsburgh na druhej priečke, Toronto je na poslednom mieste.

Blues zo St. Louis nastúpili vo svojej aréne proti poslednému Edmontonu Oilers, ktorý porazili tesne 2:1. Víťazný gól si na svoje konto pripísal veterán Keith Tkachuk, ktorý sa presadil v 48. minúte. Druhý gól „bluesmanov“ strelil Erik Johnson. Jediným úspešným strelcom „olejárov“ bol útočník Patrick O'Sullivan, ktorý otvoril v 11. minúte skóre duelu. Blues môžu ešte postúpiť do play-off, ale na ôsmu priečku strácajú až osem bodov a do konca základnej časti odohrajú sedem stretnutí.

Martin Brodeur inkasoval štyri góly z 19 striel a zápas medzi Devils a Flyers dochytal Yann Danis, ktorý vyťahoval puk zo svojej brány jeden raz zo šiestich striel. „Letci“ zápas vyhrali 5:1. Strelecky sa o to postarali Matt Carle, Ville Leino, Kimmo Timonen, Lukáš Krajíček a Simon Gagne. V drese Devils sa presadil len Iľja Kovaľčuk, ktorý skóroval za stavu 4:0 pre „letcov“. V bráne Philadelphie chytal Brian Boucher (32/33.)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 20:46 0 0 0 -1 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 07:19 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies