Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Kopecký žiaril v Minnesote, bodoval aj Hossa

Tomáš Kopecký sa vrátil do základnej zostavy Blackhawks, aby tímu pomohol k víťazstvu 4:0 nad Minnesotou dvoma gólmi. Do bodovania sa zapísal aj Marián Hossa.

Všetky slovenské body zo stredajšej noci majú pôvod v St. Paul, kde Wild privítali hráčov Chicaga. Antti Niemi zaznamenal 21 zákrokov, aby vychytal svoj siedme čisté konto v sezóne a pomohol tak tímu k víťazstvu 4:0, ktoré ukončilo tímu trojzápasovú sériu prehier. Niemi bol druhou hviezdou zápasu hneď za Slovákom Tomášom Kopeckým. Ten sa vrátil do základnej zostavy, aby strelil dva góly. Kopecký najskôr strelou takmer od modrej čiary otvoril skóre zápasu, aby neskôr strelil tretí gól Blackhawks a svoj deviaty v aktuálnej sezóne. Do listiny strelcov sa zapísali aj Ben Eager a Jonathan Toews. Štvrtý útok strelil v zápase tri góly. Do bodovania sa zapísal aj Marián Hossa, ktorý nahrával na Toewsov gól. Hossa v zápase odohral takmer 19 minút a zaznamenal aj plusový bod a tri strely. Kopecký, ktorý odohral 11 a pol minúty, zaznamenal tri plusové body a štyri strely. „Samozrejme, že keď strelíš dva góly alebo keď máš za sebou dobrý zápas, tvoje sebavedomie sa napumpuje. No skutočne dôležité dnes bolo víťazstvo, pretože sme ho veľmi potrebovali,“ povedal Kopecký, ktorý zaknihoval svoj druhý dvojgólový zápas z posledných šiestich, počas ktorých strelil spolu päť gólov.

Z víťazstva sa tešili aj slovenskí spoluhráči v Tampa Bay. Lightning v stredu odohrali svoj duel v pittsburghskej Mellon Aréne a nedarilo sa im zle. Penguins boli strelecky aktívnejší, no Mike Smith zaznamenal 27 zákrokov, aby vychytal svoje prvé čisté konto od 5. decembra. Steven Stamkos strelil svoj 46. gól v sezóne a pridal k nemu aj asistenciu. Strelecky sa presadil aj Steve Downie a Martin St. Louis zaznamenal dve asistencie. „Bolts“ zdolali Pittsburgh 2:0. Andrej Meszároš v zápase odohral 22 minút a na svoje konto si pripísal plusový bod a dve trestné minúty za hrubosť. Vladimír Mihalik odohral 12 minút a 18 sekúnd, čo je doteraz jeho najvyšší ice-time od povolania do prvého tímu.

Dvaja Slováci v jednom zápase aj do tretice. Tentokrát však nastúpili proti sebe, čo znamenalo, že z víťazstva sa tešil len jeden. Kto? Obranca Ľubomír Višňovský, ktorého Anaheim v stredu zdolal Colorado pomerom 5:2. Višňovský v zápase odohral 22 minút a zaznamenal jeden mínusový bod a dve strely. Body prenechal svojim spoluhráčom. Strelecky sa presadili Steve Eminger, Saku Koivu, Scott Niedermayer, Teemu Selanne a Jason Blake, ktorý mal prsty vo všetkých góloch Ducks. Okrem gólu zaznamenal aj štyri asistencie! Curtis McElhinney nahradil opäť v bráne Ducks Jonasa Hillera (chrbát) a k víťazstvu prispel 27 zákrokmi. Prekonať ho dokázali len Milan Hejduk a Darcy Tucker. Marek Svatoš nebodoval a na ľadovej ploche strávil 10 minút a 13 sekúnd. Bol to už jeho 13. zápas v rade bez bodu a 28. bez gólu. :-(

Článok pokračuje pod reklamou

Buffalo nastúpilo v domácej aréne proti Floride, ktorej dovolilo len pätnásť streleckých pokusov. Ryan Miller zaknihoval trinásť úspešných zákrokov a prekonali ho len Jeff Taffe a Michael Frolík. Jeho spoluhráči prekonali Tomáša Vokouna až šesťkrát a celkovo naňho vyslali 41 striel. Strelcami gólov boli Jason Pominville, Tim Kennedy, Nathan Gerbe, Adam Mair, Tyler Ennis a Henrik Tallinder. Sabres zvíťazili tretí raz v rade, Florida utrpela štvrtú prehru za sebou. V drese Buffala sa nepredstavil obranca Andrej Sekera.

Eric Staal skóroval na konci 43. minúty zápasu a rozhodol o dvoch bodoch, ktoré získala Carolina po výhre nad Montrealom v pomere 2:1. Druhý gól Hurricanes zaznamenal Brandon Sutter, ktorý prekonal Careyho Pricea v 24. minúte. Autorom jediného gólu Canadiens bol obranca Marc-Andre Bergeron, ktorý otvoril skóre duelu v deviatej minúte prvej tretiny. Montreal prehral piaty z posledných šiestich duelov, no stále sa drží v osmičke tímov, ktoré postupujú do play-off. Momentálne je v tabuľke Východnej konferencie na ôsmom mieste so ziskom 82 bodov. Na krk mu dúchajú Thrashers (80 bodov) a Rangers (78 bodov). V noci zo štvrtku na piatok čaká Montreal dôležitý duel proti Philadelphii, ktorý je šiesta a takisto získala 82 bodov.

Steve Ott strelil svoj prvý hetrik v NHL, ktorým dopomohol „hviezdam“ z Dallasu k výhre nad San Jose v pomere 5:1. Ďalšie dva góly Stars zaznamenali Loui Eriksson a Brian Sutherby. Autorom jediného presného zásahu „žralokov“ bol Logan Couture, ktorý v tretej minúte vyrovnával stav duelu na 1:1. V bráne „hviezd“ predviedol dobrý výkon Marty Turco, ktorý chytil 29 striel. Za San Jose chytali Jevgenij Nabokov a Thomas Greiss, ktorý vystriedal Nabokova a odchytal poslednú tretinu.

V poslednom zápase proti sebe nastúpili Flames z Calgary a Coyotes z Phoenixu. Z dvoch bodov sa radovali „plamene“, ktoré zvíťazili tesne 2:1. Víťazný gól si na svoje konto pripísal český útočník Aleš Kotalík. Za Flames sa presadil aj Rene Bourque. Jediným strelcom „kojotov“ bol Lee Stempniak, pre ktorého to bol trinásty gól v štrnástom dueli za Coyotes. Calgary sa ziskom dvoch bodov priblížilo k ôsmemu miesto v Západnej konferencii. Na Colorado stráca len dva body, no „lavíny“ odohrali o jeden duel mene.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Meszároš (TAM) 22:07 0 0 0 +1 0 2
Vladimír Mihalik (TAM) 12:18 0 0 0 0 0 0
Marián Hossa (CHI) 18:44 0 1 1 +1 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 11:36 2 0 2 +3 4 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 22:10 0 0 0 -1 2 0
Marek Svatoš (COL) 10:13 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies