Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Halák vychytal shutout, bodovali štyria Slováci

Jaroslav Halák sa opäť postavil do brány Canadiens a proti Philadelphii chytil všetkých 35 striel. Do kanadského bodovania sa zapísali traja Slováci. Celkovo hralo v noci osem Slovákov a odohralo sa sedem stretnutí.

Zaujímavý duel sa odohral vo Philadelphii, kde si domáci Flyers zmerali sily s Canadiens. Ani jeden z tímov nemá zaručený postup do play-off a preto sa črtal dramatický zápas. V hosťujúcej bráne nastúpil Slovák Jaroslav Halák. V zápase ho neprekonal ani jeden hráč Flyers a bratislavský rodák si na svoje konto pripísal štvrtý shutout v aktuálnej sezóne, keď zlikvidoval 35 streleckých pokusov. Blízko k shutoutu mal aj gólman Flyers, Brian Boucher, ktorého prekonal len Tomáš Plekanec. Inak chytil 22 striel. Halák sa stal prvou hviezdou zápasu. Po výhre 1:0 sa Montreal posunul v tabuľke Východnej konferencie na šiestu priečku, Philadelphia klesla na ôsmu.

Hneď za ňou figurujú hráči NY Rangers, ktorí v noci porazili Tampu Bay pomerne hladko 5:0. V zápase sa predstavili aj traja Slováci. V drese „jazdcov“ nastúpil útočník Marián Gáborík a za „blesky“ hrali obrancovia Andrej Meszároš a Vladimír Mihalik. Gáborík prispel Rangers k víťazstvu jednou asistenciou. Strelecky sa za manhattanský tím presadili Brandon Prust, Marc Staal, Vinny Prospal, Brandon Dubinsky a Aaron Voros. Gáborík v zápase odohral necelých 16 minút a nazbieral aj jeden plusový bod, dve trestné minúty za držanie a dvakrát ohrozil bránku Lightning. Meszároš strávil na ľadovej ploche vyše deväť minút a nazbieral jeden mínusový bod, dve trestné minúty za sekanie. Mihalik hral dvanásť minút. Zaknihoval dva mínusové body a dve trestné minúty za tvrdosť. Henrik Lundqvist, gólman Rangers, vychytal štvrtý shutout v prebiehajúcom ročníku, keď chytil 30 striel.

Dvaja Slováci sa predstavili v Anaheime, kde proti domácim Ducks hrali Canucks z Vancouveru. V domácom drese nastúpil obranca Ľubomír Višňovský a za hostí hral útočník Pavol Demitra. Šťastnejší po zápase bol Demitra, ktorý pomohol k víťazstvu Canucks 5:4 po trestných strieľaniach jednou asistenciou. Strelecky sa za víťazné mužstvo presadili Andrew Alberts, Alex Burrows, trikrát Michael Grabner v normálnej hracej dobe a v nájazdoch Kyle Welwood a Demitra. Skúsený center strávil na ľade vyše šestnásť minút a získal aj tri plusové body. Na vhadzovaniach mal 33 % úspešnosť a na svoje konto si pripísal aj dva bodyčeky a jednu zblokovanú strelu. Višňovský strávil na ľadovej ploche 34 minút a 57 sekúnd!!! Do bodovania sa zapísal dvakrát, keď získal dve asistencie. Na svojom konte mal aj tri strely a jeden hit. V drese Anaheimu sa z gólu radovali Steve Eminger, Sheldon Brookbank, Saku Koivu a dvakrát Teemu Selänne (602. a 603. gól v NHL). Canucks si víťazstvom zabezpečili účasť v play-off.

Článok pokračuje pod reklamou

V zápase medzi New Jersey a Chicagom neudelili rozhodcovia ani jednu trestnú minútu! Z víťazstva sa radovali Blackhawks, ktorí vyhrali 2:1 po samostatných nájazdoch. Víťazný nájazd premenil Jonathan Toews a v základnej hracej dobe ho napodobnil aj Kris Versteeg, ktorému asistoval útočník Marán Hossa. Ten odkorčuľoval takmer devätnásť minút a nazbieral aj jeden plusový bod i dve strely na bránu Devils, v ktorej stál Martin Brodeur. V zápase hral aj útočník Tomáš Kopecký, ktorý odohral vyše jedenásť minút bez zisku bodu. Jediný presný zásah New Jersey zaznamenal hviezdny útočník Iľja kvoaľčuk, ktorý v šiestej minúte úvodnej tretiny otvoril skóre duelu. V bráne Chicaga sa predstavil Antti Niemi, ktorý chytil 32 striel. Brodeur zaznamenal 25 úspešných zákrokov. Oba tímy mali už pred zápasom zabezpečenú účasť v play-off.

Logan Couture skóroval necelé štyri minúty pred koncom 60. minúty a San Jose nakoniec porazili Minnesotu 3.2. O ďalšie dva góly Sharks sa postarali Manny Malhotra a Scott Nichol. V drese Wild skórovali Cal Clutterbuck a Antti Mietinen. V bránach oboch tímov nastúpili tímové jednotky. Za San Jose chytal Jevgenij Nabokov (27/29) a za „divochov“ Niklas Bäckström (25/28).

Jamie Benn strelil dva góly a pridal i jednu asistenciu, Jere Lehtinen dal jeden gól a pridal dve prihrávky, aby sa nakoniec Dallas radoval z výhry nad Edmontonom v pomere 6:3. Ďalšie góly Stars strelili James Neal, Brad Richards a Mike Ribeiro. Do streleckej lsitiny sa v drese Oilers zapísali Dustin Penner, Marc Pouliot a Ethan Moreau.

V poslednom dueli nastúpili proti sebe Flames a Avlanche. Práve tieto tímy sa bijú o ôsmu priečku v Západnej konferencii. Pre zápasom figurovali na ôsmom meiste Avalanche dva body pred Flames. Po nočnom zápase sa nič nezmenilo, aj keď „lavíny“ prehrali 1:2, no odohrali o jeden duel menej ako „plamene“. Do streleckej listiny sa zapísali Nigel Dawes a Rane Bourque za Calgary a T.J. Galiardi za Coloradu. Ani Marek Svatoš, ani Peter Budaj v zápase nenastúpili.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 35/35 - - - - - -
Ľubomír Višňovský (ANA) 34:57 0 2 2 -2 3 0
Marián Gáborík (NYR) 15:40 0 1 1 +1 2 2
Pavol Demitra (VAN) 16:13 0 1 1 +3 1 0
Marián Hossa (CHI) 18:54 0 1 1 +1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 11:06 0 0 0 0 1 0
Vladimír Mihalik (TAM) 12:01 0 0 0 -2 0 2
Andrej Meszároš (TAM) 09:17 0 0 0 -1 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies