Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Slováci nebodovali, Chicago zakoplo s Predators

Do tohtoročného play-off vstúpili aj tímy Chicago Blackhawks a Nashville Predators. Úvodný zápas v sérii vyhrali „predátori“. Celkovo sa odohralo päť stretnutí, v ktorých sa predstavili dvaja Slováci.

Chicago – Nashville 1:4 (Stav série: 0-1)
Úvodný duel v tohtoročnom play-off majú za sebou aj ďalší dvaja Slováci - Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Obaja útočníci hrajú za Chicago, ktoré v štvrťfinále play-off narazilo na Nashville. Stretnutie skončilo výhrou „predátorov“, ktorí zvíťazili 4:1, keď všetky góly strelili v tretej dvadsaťminútovke. Skóre duelu však otvoril Patrcik Kane z Chicaga. Za Nashville skórovali J.P. Dumont (dvakrát), Jerred Smithson a Martin Erat. Poslední dvaja menovaní sa presadili do prázdnej brány. Marián Hossa strávil na ľade vyše 16 a pol minúty. Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod a tri strely na bránu. Tomáš Kopecký odohral vyše dvanásť minút a nazbieral jeden mínusový bod a jednu strelu na bránu. V zápase udelili rozhodcovia len päť dvojmínútových trestov.

Vyrok„Máme veľa chalanov, ktorí debutovali dnes večer v play-off. Hymna bola v hale tak hlučná, že sme z toho mohli byť vystrašení,“ povedal Dumont, ktorý dal v zápase dva góly.

Pittsburgh – Ottawa 2:1 (Stav série: 1-1)
Sidney Crosby, kapitán Penguins, si v druhom zápase proti Ottawe pripísal na svoje konto premiérový presný zásah v tohtoročnom play-off a získal aj jednu asistenciu, aby sa nakoniec „tučniaci“ radovali z tesnej výhry v pomere 2:1. Autorom víťazného gólu bol Kris Letang, ktorý skóroval na konci 56. minúty. Za Ottawu sa presadil len Peter Regin, ktorý sa do streleckej listiny zapísal už v osemnástej sekunde zápasu. Streleckú prevahu mali Penguins, ktorý vyslali na bránu „senátorov“ 31 striel. Ottawa ohrozila brankára Pittsburghu „len“ 20-krát. Séria pokračuje 18. apríla v Ottawe.

Článok pokračuje pod reklamou

Vyrok„To je pravé to, čo majú dobre tímy a dobrí lídri. Často to nie je len o slovách, ale je to o tom, čo urobia na lade. Toto sú skvele príklady na sledovanie a každý v hale vie, čo robí na ľade. chcete to sledovať,“ povedal Dan Bylsma, tréner Penguins.

New Jersey – Philadelphia 5:3 (Stav série: 1-1)
Iľja Kovaľčuk sa po troch rokoch dočkal druhého gólu v play-off. Nedal ho v drese Thrashers, ale Devils, ktorým dopomohol v noci k výhre nad Philadelphiou v pomere 5:3 aj dvoma asistenciami. Ďalšími strelcami gólov New Jersey boli Zach Parise, Colin White, Andy Greene a Dainius Zubrus, ktorý bol autorom víťazného gólu. Za Flyers postupne skórovali Arron Asham, Claude Giroux a Chris Pronger. Tretí zápas série je na programe 18. apríla vo Wachovii Center.

Vyrok„Cítim sa dobre. Mám pocit, ako by sme práve vyhrali dôležitý zápas. Je to dôležité, pretože teraz ideme do ich haly a to je miesto, kde je ťažké hrať proti tak dobrému tímu. Vedel som, že to nebude jednoduché. V sezóne sme s nimi odohrali ťažké zápasy, ale ak budeme hrať našu hru, tak verím našej zostave,“ povedal Dainius Zubrus, autor víťazného gólu.

Phoenix – Detroit 4:7 (Stav série: 1-1)
Po dvoch zápasoch je nerozhodný stav série aj medzi Coyotes a Red Wings. Prvý duel vyhrali „kojoti“, no v druhom sa viac darilo „červeným krídlam“. K výhre 7:4 prispeli najmä Henrik Zetterberg, ktorý dal hetrik, a Valtteri Filppula, ktorý strelil dva góly a na jeden prihral. O ďalšie góly Red Wings sa postarali Pavel Daciuk a Justin Abdelkader. V drese Phoenixu sa do streleckej listiny postupne zapísali Keith Yandle, Wojtek Wolski, Matthew Lombardi a Shane Doan. V zápase bolo udelených len 14 trestných minút (Phoenix – 6, Detroit – 8).

Vyrok„ Prišli sme sem a mame po dvoch zápasoch remízový stav. To je presne to, čo sme chceli. Teraz mame moment, s ktorým sa vrátime spať do Detroitu. Musíme to využiť ako našu výhodu,“ povedal brankár Jimmy Howard.

San Jose – Colorado 6:5 PP (Stav série: 1-1)
Dramatický zápas videli diváci v San Jose, kde sa odohral duel medzi Sharks a Avalanche, ktorý sa musel za stavu 5:5 predlžovať. Predĺženie sa skončilo v čase 5:22, kedy skóroval v presilovej hre Devin Setoguchi a San Jose vyrovnalo stav série na 1:1. Ten istý hráč skóroval za „žralokov“ aj v normálnej hracej dobe. Okrem neho sa za Sharks presadili aj Manny Malhotra, Rob Blake, Scott Nichol a Joe Pawelski. V drese Avalanche skórovali Kyle Cumiskey, Chris Stewart (dva góly), Milan Hejduk a Brandon Yip. V zápase mali streleckú prevahu Sharks, ktorí prestrieľali „lavíny“ 52:22! Marek Svatoš ani Peter Budaj sa v dueli nepredstavili.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 16:47 0 0 0 -1 3 1
Tomáš Kopecký (CHI) 12:07 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaJe rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies