Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Česi sa stali majstrami sveta!

74. majstrovstvá sveta v hokeji vyhrali hokejisti Českej republiky, ktorí vo finálovom zápase porazili Rusko tesne 2:1. Zlaté medaile vyhrali Česi šiestykrát v ére samostatnosti.

Rusko - Česko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly: 60. Daciuk - 1. Klepiš (Jágr), 39. Rolinek (Rachůnek)

Českí hokejisti mali raketový nastúp, keďže už v dvadsiatej sekunde zápasu otvoril skóre Jakub Klepiš, ktorý skóroval do odkrytej ruskej bránky svoj tretí gól na tohtoročnom šampionáte. Na konci tretej minúty mal veľkú šancu Maxim Afinogenov, no proti bol český gólman Tomáš Vokoun. V nasledujúcej minúte mali Česi šťastie, pretože veterán Fiodorov strelil do žŕdky Vokounovej bránky. Ruskí hráči tlačili a Čechov držal nad vodou skvele chytajúci Tomáš Vokoun, V desiatej minúte bol vylúčený Petr Čáslava (podrazenie) a Rusi mali výhodu presilovej hry. Početnú výhodu však nevyužili. Na konci tretiny sa musel zaskvieť aj ruský gólman, ktorý predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Štyri minúty pred koncom 20. minúty sa naskytla Rusom druhá početná výhoda, no ani tú nedokázali využiť. Minútu pred koncom tretiny smeroval na trestnú lavicu tretí Čech. Rusi sa do vážnejšej šance dostali až v posledných sekundách úvodnej dvadsaťminútovky. Skvelý center Pavel Daciuk dokonca prekonal Vokouna, no gól neplatil, pretože padol až po konci tretiny, ktorú vyhrali Česi 1:0.

Dohrávanú presilovku Rusi nevyužili a mohli za to pykať, pretože Koukal sa dostal do úniku a všetko musel hasiť talentovaný Varlamov. Gólman Washingtonu Capitals sa zaskvel aj v piatej minúte, v ktorej zlikvidoval strelu Klepiša. Hra sa v ďalších minútach prelievala z jednej strany na druhú, ale z gólu sa neradoval ani jeden tím. V 31. minúte sa dočkali presilovej hry aj Česi. Na trestnú lavicu si išiel sadnúť Tereščenko (hra vysokou hokejkou). Presilovka zostala nevyužitá, no po jej konci mohli českí hokejisti zvýšiť svoje vedenie na dva góly, ale proti bol Varlamov. Vytúžený druhý gól strelili Česi necelé dve minúty pred koncom druhej tretiny. Jeho autorom bol Tomáš Rolínek. Po dvoch tretinách vyhrávali Česi nad Rusmi 2:0

Pred treťou tretinou urobil ruský kouč viacero zmien v útokoch, no Rusi sa stále nedokázali presadiť. Príležitosť na zmenu skóre mal v 42. minúte Afinogenov, no Vokouna neprekonal. Skúsený český gólman sa zaskvel aj v 47. minúte, kedy chytil strelu Alexa Ovečkina. V 49. minúte bodyčekoval Tereščenko Koukala, ktorý zostal chvíľu ležať na ľade. Zranený našťastie nebol. O minútu neskôr vylúčili rozhodcovia Jemelina na päť minút za podrazenie na Jaromíra Jágra. Presilovka sa Čechom veľmi nevydarila, no päť sekúnd pred jej skončením hákoval Viktor Kozlov Klepiša a smeroval na trestnú lavicu. Ani táto početná výhoda neskončila gólom v ruskej bránke. Dve a pol minúty pred koncom 60. minúty bol poslaný na trestnú lavicu Rozsíval (sekanie). Ruský tréner si zobral time-out a odvolal brankára. V čase 57:50 bol vylúčený ďalší český hráč a Rusi hrali šiesti na troch. O niekoľko sekúnd neskôr neudržal nervy Jevgenij Malkin, ktorý bol vylúčený za hrubosť. Rusi mali niekoľko šanci, no gól dali až v čase 59:25, kedy skóroval Pavel Daciuk. Česki hráči sa zomkli pred vlastným brankárom a nakoniec udržali jednogólový náskok. Zlaté medaile vyhrali Česi šiestykrát v ére samostatnosti!!!

ZÁPAS O BRONZ
Švédsko - Nemecko 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Zo zisku bronzových medailí sa radovali hokejisti Švédska, ktorí zdolali domácich hráčov 3:1. Autorom víťazného gólu bol Jonas Anderson, ktorý strelil dva góly.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies