Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Hossov príbeh má nakoniec šťastný koniec + video

Všetko to začalo v roku 2008 a po dvoch neúspešných finálových účastiach prišla tretia. Do tretice všetko dobré, hovorieva sa. Tentokrát sa staré známe porekadlo naplnilo. Hossov príbeh skončil so šťastným koncom.

Minulý rok sme 13. júna písali článok, v ktorom sme spomínali, že Hossov príbeh by bol námetom na dobrý hollywoodsky film. Vtedy však scenár nekončil šťastne. Teraz by sa jeho príbeh mohol sfilmovať naozaj. Má už pre to všetko potrebné. Aj populárny „happy-end“.

Teraz použijeme aj úryvky z pôvodného článku...

Hossa & Penguins

Prvé finále - neúspešné

Všetko sa začalo 4. júna 2008, kedy Pittsburgh prehral šiesty finálový zápas a Detroit sa stal šampiónom pre rok 2008. Hossa, ktorý bol do pennsylvánskeho tímu vymenený počas sezóny z Atlanty, mal za sebou skvelé play-off, v ktorom nazbieral 26 bodov za 12 gólov a 14 asistencií a po sezóne sa stal hlavnou prioritou generálneho manažéra Penguins.

O dva týždne po poslednom zápase sezóny informoval slovenský útočník vedenie Pittsburghu o tom, že vyskúša trh s neobmedzenými voľnými hráčmi. Ray Sherovi povedal, že Penguins sú zatiaľ jeho prvou voľbou.

Hossa bol najväčšou rybou medzi voľnými hráčmi a očakávalo sa, že by mal podpísať zmluvu hneď 1. júla. Nestalo sa tak, ale netrvalo dlho a už na druhý deň médiami prebleskla zaujímavá správa – Hossa podpísal jednoročný kontrakt s Detroitom!

„Chcel som si vybrať tím s najväčšou šancou na zisk Stanley Cupu a cítim, že Detroit je tým pravým tímom. Viem, že som mohol u iných tímov dostať viac peňazí, ale ja som sa pri rozhodovaní pozeral na šancu vyhrať Stanley Cup. Nebolo ľahké vzdať sa toľko peňazí, ale viem, že som urobil správne rozhodnutie. Verím, že som ho urobil,“ povedal vtedy ešte 29-ročný krídelník.

Fanúšikovia Red Wings sa potešili, no tí pittsburghskí sa nahnevali a už 2. júla niektorí vyjadrovali svoje názory na „zradcu“ minimálne na oficiálnom diskusnom fóre klubu. Cítili sa ukrivdení...

Hossa & Red Wings

Druhé finále - neúspešné

Svoj prvý súťažný duel odohral v otváracom stretnutí proti Torontu. Počas sezóny dosiahol dva cenné míľniky. Najskôr strelil svoj 300. gól, ktorý bol víťazný a prvý v drese Red Wings. Vo februári sa potom stal siedmym Slovákom, ktorému sa podarilo v NHL nazbierať 700 bodov.

Po prvýkrát nezažil bučanie od fanúšikov Penguins v play-off, ale už počas základnej časti, keď sa vo februári vrátil do Mellon Arény ako hráč Detroitu. Hossa vtedy strelil gól a stal sa druhou hviezdou zápasu. Vo finále takýmto spôsobom reagovať na bučanie nedokázal. Detroit prehral siedmy rozhodujúci zápas a Hossa sa opäť nedočkal.

V Detroite dúfali, že sa nejakým spôsobom tímu podarí predĺžiť so slovenským kanonierom zmluvu. Bolo to však prakticky nemožné. Hneď 1. júla sa dohodol na 12-ročnom kontrakte s Chicagom a po podpise kontraktu veril, že práve Blackhawks sú tým správnym tímom.

„Budeme sa určite snažiť čo najviac. Mohlo by byť skvelé byť opäť vo finále, ale je to naozaj dlhá cesta. Bude to tvrdá práca, a budeme musieť postupovať krok po kroku. Určite sa na to veľmi teším. S týmto mladým tímom plným talentu máme dobrú šancu,“ povedal vtedy Hossa.

Hossa začiatok sezóny zmeškal pre operáciu ramena a počas leta sa veľa diskutovalo aj o jeho lukratívnej zmluve. Jeho premiéra v drese Blackhawks sa konala 25. novembra v San Jose a vyšla mu na jednotku. Strelil dva góly.

„Snažil som sa len dostať do zápasového tempa a pokúšal som sa robiť dobré akcie. Chcel som veci robiť jednoducho. Kto by povedal, že vyhráme 7:2? Každý odohral skvelý zápas a moje rameno bolo fajn. Dostal som pár bodyčekov a bolo to v poriadku,“ povedal šťastný Hossa.

Základnú časť ukončil s 24 gólmi a 27 asistenciami, ktoré dokázal nazbierať v 57 zápasoch. Stihol odohrať svoj 800. duel v NHL. Darilo sa aj jeho tímu. Chicago skončilo po základnej časti ako druhý najlepší tím Západnej konferencie a ako jeden z najväčších favoritov na zisk Stanley Cupu.

Hossa & Blackhawks

Tretie finále? Už úspešné...

Cesta za titulom sa začala rodiť po víťazstve v prvom kole nad Nashvillom. Chicago prešlo aj cez Vancouver, aby napokon získalo konferenčný titul po triumfe nad San Jose, najlepším tímom Západu po základnej časti.

„Chcem sa dotknúť nasledujúcej trofeje. Je to určite skvelý pocit postúpiť opäť do finále, ale tentokrát ho chcem ukončiť oveľa pozitívnejším spôsobom. Ľudia hovoria, že je to jedinečná šanca. Dobre, je to moja tretia, takže by bolo skvelé, ak by som ho už získal,“ povedal pred začiatkom finále Hossa.

Vo finálovej sérii sa Blackhawks stretli s prekvapením play-off, Philadelphiou. A Hossa sa stal prvým hráčom v histórii, ktorý sa dostal do finále trikrát za sebou a vždy s iným klubom. Napokon trvalo šesť finálových zápasov, kým si Hossa, ktorý v play-off zaznamenal 15 bodov, mohol povedať: „Som tak šťastný, že som to dokázal.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies