Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
NYR
CAR
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Chára sa s vyliečenou rukou pokúsi vrátiť na vrchol

Pre väčšinu obrancov by 44 kanadských bodov a 23 plusových bodov znamenalo skutočne dobrý rok. Zdeno Chára však nie je ako väčšina obrancov. Kapitán Bruins má za sebou nevydarenú sezónu, ktorú si bude chcieť vynahradiť už v blížiacom sa ročníku.

Cháru v minulej sezóne strelil len sedem gólov, čo bola zhruba tretina toho, čo dosiahol v predchádzajúcej sezóne (19), po ktorej získal Norris Trophy. Sedem gólov bolo najmenej od jeho posledného roku s Islanders, kedy strelil iba dva góly. Chára sa snažil, strieľal, no pukom chýbala jeho sila.

Muž s najtvrdšou strelou v NHL strieľal presne, strieľal častejšie, no góly neprichádzali. Dôvodom bolo predovšetkým zranenie malíčka, ktoré utrpel 20. novembra, keď sa jeho ruka dostala medzi jeho nohu a mantinel pri bodyčeku Toniho Lydmana.

„Samozrejme, že som nemohol vtedy strieľať tak ako predtým. Prakticky som držal hokejku troma prstami čo nebolo najpríjemnejšie. Nechcem to však brať ako výhovorku. Ja som sa rozhodol, že budem hrať so zranením a pokúsil som sa urobiť, čo som mohol,“ povedal Chára.

Článok pokračuje pod reklamou

Zranenie znížilo Chárov vplyv aj v tom smere, že nemohol byť takým obávaným súperom ako predtým. Zhodiť rukavice jednoducho nemohol a tak protivníci vedeli, že si proti nemu a jeho menším spoluhráčom môžu dovoliť viac ako v minulosti.

„Keď som tam mal dlahu, tak som sa nemohol biť. Počas tých 9-10 týždňov a dokonca aj potom to bolo nemožné. Ak by som sa pobil s dlahou, mohol by som byť suspendovaný. Bolo to tak jednoduché. Potom to bolo možné, snažil som sa, no na bitku potrebujete dvoch ľudí,“ povedal Chára, ktorý sa 18. marca pobil s Mikeom Ruppom z Pittsburghu.

Chára strávil v NHL už 13 sezón a jeho kariéra môže pomaly naberať zostupnú tendenciu. No aj napriek tomu, že ročník 2008/09 bol jeho vrcholom, nemusí to znamenať, že stále nemôže byť medzi najlepšími obrancami ligy aj v niekoľkých ďalších rokoch. Už v najbližšej sezóne sa pokúsi zabudnúť na uplynulý ročník.

Boston medzitým pracuje na tom, aby podpísal nové zmluvy s Chárom i Patriceom Bergeronom. Obaja by sa po budúcom ročníku mohli stať voľnými hráčmi. Trenčiansky rodák prišiel do klubu v roku 2006, kedy podpísal päťročný kontrakt na 37,5 milióna dolárov.

„Máme medzi sebou rozhovory, nedávne rozhovory, a budeme v nich aj naďalej pokračovať. Uvidíme, kam budú veci smerovať,“ povedal generálny manažér Bruins Peter Chiarelli.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies