Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Kopecký asistoval, Budaj chytal

V ôsmich piatkových prípravných dueloch kanadsko-americkej NHL nastúpili štyria Slováci, z ktorých sa do kanadského bodovania zapísal len Tomáš Kopecký, ktorý asistoval na jeden gól. Peter Budaj sa objavil v bráne Avalanche.

Brnakár Peter Budaj odchytal dve tretiny zápasu, v ktorom hralo jeho Colorado proti Dallasu. Počas štyridsiatich minút smerovalo naňho štrnásť striel, z ktorých dostal len jeden gól, ktorého autorom bol James Neal. V 47. minúte zaknihovali Stars druhý gól (Steve Ott), no v bráne Colorada stál už Jason Bacashihua. 45 sekúnd pred koncom 60. minúty skóroval Patrick Bordeleau a Avalanche prehrali tesne 1:2. Kari Lehtonen odchytal prvý prípravný zápas a zaknihoval 34 úspešných zákrokov.

Ako jediný sa zo Slovákov do bodovania zapísal útočník Tomáš Kopecký, no z víťazstva sa netešil, keďže Blackhawks podľahli Detroitu tesne 2.3. Autorom víťazného gólu bol Henrik Zetterberg, ktorý skóroval v 25. minúte. Ostatné dva góly Red WIngs dosiahli Jan Mursak a Tomas Holmström. Kopecký asistoval pri góle Jememyho Morina (druhá tretina), ktorého na začiatku tretej dvadsaťminútovky napodobnil Brandon Pirri. Odchovanec trenčianskeho hokeja odohral vyše devätnásť minút. Nazbieral aj jeden plusový bod a jeden strelecký pokus. V drese Detroitu nastúpil Tomáš Tatar, ktorý strávil na ľadovej ploche vyše trinásť a pol minúty, počas ktorých dvakrát ohrozil gólmana Chicaga.

Posledným Slovákom, ktorý hral v nočných prípravných zápasoch, bol obranca Philadelphie Andrej Meszároš. Počas takmer dvadsiatich minút, ktoré strávil na ľade, si na svoje konto pripísal štyri strelecké pokusy a jeden plusový bod. Meszároš a aj jeho spoluhráči sa nakoniec radovali z výhry, keďže porazilo Toronto 4.3 po trestných strieľaniach. Autorom víťazného nájazdu bol Danny Briere, ktorý vyrovnával v základnej hracej dobe na 3:3. Dvakrát skóroval za Flyers Nikolaj Žerdev a za porazené mužstvo sa presadili Kris Versteeg, Phil Kessel a Doon Phaneuf.

Článok pokračuje pod reklamou

Carolina Hurrcanes sa v zápase proti Nashvillu Predators dostala do vedenia 1:0, keď v sedemnástej minúte úvodnej dvadsaťminútovky skóroval Patrick O'Sullivan. Bol to však jediný gól, ktorý Hurricanes zaznamenali. Vo zvyšných dvoch dvadsaťminútovkach sa do čierneho trafili David Legwand a Jordin Tootoo, ktorý rozhodol o výhre Predators. Anders Lindbäck a Mark Dekanich chytili spolu 16 striel, Justin Pogge 21.

Nádejný český útočník Tomáš Kubalík z Columbusu zaznamenal v nočnom dueli proti Pittsburghu hetirk, no jeho tímu k víťazstvu nepomohol. Penguins totiž vyhrali 5:4. Ďalší gól Blue Jackets strelil Kyle Wilson. Za tím, ktorý trikrát získal Stanley Cup, postupne skórovali Arron Asham, Michael Rupp, Chris Kunitz, Nick Johnson a Mike Comrie. Najväčšie hviezdy Penguins, Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, nehrali.

V kanadskom derby medzi Montrealom a Ottawou sa z výhry tešili Montrealčania, ktorý na vlastnom ľade zvíťazili 4:2. Víťazný gól strelil v 36. minúte Mathieu Darche a o ostatné presné zásahy Canadiens sa postarali P.K. Subban, Andrej Kosticyn a Dustin Boyd. Za Ottawu sa presadili Mike Fisher a Ryan Keller. V bráne Montrealu boli Alex Auld (11/12) a Robert Mayer (18/19), za Senators chytal Pascal Leclaire (24/28).

Ty Conklin, náhradný gólman St. Louis, vychytal všetkých 21 striel Minnesoty a zaknihoval shutout. Jeho tím vyhral pomerne hladko 5:0. Prvá tretina skončila 0:0, no v druhej tretine skórovali Brett Sonne a Alex Steen, ktorý dal gól aj v tretej tretine. V nej sa dvakrát do streleckej listiny zapísal David Perron. Tri z piatich presných zásahov dosiahli Blues v početnej výhode. Jaroslav Halák v zostave St. Louis nefiguroval.

V poslednom piatkovom zápase porazil Anaheim San Jose tesne 5:4. Víťazný gól si do štatistík zapísal Dan Sexton. Ostatné góly Ducks dosiahli Corey Perry, ktorý strelil tri presilovkové góly, a Jake Newton. Dany Heatley, John McCarthy, Tommy Wingels a Torrey Mitchell boli autormi štyroch gólov San Jose. Diváci videli v zápase až šesť pästných súbojov (päť v prvej tretine). Najviac trestných minút dostal Aaron Voros z Anaheimu. Až 22.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 13/14 - - - - - -
Tomáš Kopecký (CHI) 19:20 0 1 1 1 1 0
Tomáš Tatar (DET) 13:44 0 0 0 0 2 0
Andrej Meszrášos (PHI) 19:55 0 0 0 1 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies