Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Gáborík pomohol zdolať Tatarov Detroit

Na stredu bolo v zámorskej NHL naplánovaných deväť zápasov, no pre tropickú búrku sa jeden zrušil a tak sa ich odohralo osem. V nich sa predstavilo päť Slovákov, pričom bodoval len jeden – Marián Gáborík.

Marián Gáborík zaznamenal gól a asistenciu, Henrik Lundqvist zaznamenal 35 zákrokov a Rangers zdolali Detroitu 5:1 v stredajšom prípravnom zápase. Gáborík otvoril skóre zápasu svojim tretím gólom v príprave a pridal asistenciu pri treťom góle svojho tímu, ktorý strelil Mike Sauer. Strelecky sa presadili aj Sean Avery, Derek Stepan a Michael Del Zotto. Lundqvista prekonal len Brian Rafalski. V zápase hral aj Tomáš Tatar, ktorý odohral necelých desať minút a zaznamenal dve trestné minúty za nedovolené bránenie.

Nicklas Backstrom strelil dva góly a brankári Capitals zlikvidovali 25 striel, aby Washington zdolal Boston 4:1. Andrew Gordon a Matt Bredley zvýšili vedenie tímu z hlavného mesta USA na 4:0. Čestný úspech Bruins dosiahol v 49. minúte Mark Recchi. Obranca Zdeno Chára odohral takmer 23 minút, ale na svoje konto si pripísal iba jeden mínusový bod.

Islanders odohrali v stredu dve stretnutia. Vo Philadelphii prehrali 1:3, keď Dwayne Roloson inkasoval v prvej tretine tri góly z hokejok Jamesa van Riemsdyka a Jeffa Cartera (dva). Sergej Bobrovsky by vychytal čisté konto, ak by ho v 47. minúte neprekonal Krys Kolanos. Ruský brankár zaznamenal 32 zákrokov. Tomáš Marcinko, ktorý odohral viac ako šesť minút, ho neohrozil ani raz. Ani v Saskatoone Newyorčania neuspeli a podľahli Calgary 2:3. Za Flames sa presadili Stefan Meyer, Curtis Glencross a Aleš Kotalík. Calvin de Haan a Trevor Gillies strelili góly Islanders. V zápase hral aj obranca Milan Jurčina.

Článok pokračuje pod reklamou

Samostatné nájazdy rozhodlo o víťazovi duelu medzi Edmontonom a Coyotes. Napokon sa z víťazstva tešili domáci, keď sa v nájazdoch presadili Dustin Penner a Aleš Hemský. Edmonton, ktorého gól strelili Sam Gagner, Alexandre Giroux a Colin Mcdonald, mohol vyhrať aj v normálnom hracom čase, ak by sa Scottiemu Upshallovi nepodarilo v 59. minúte vyrovnať. Za Coyotes sa presadili aj Lee Stempniak a Kyle Turris.

Nazem Kadri strelil dva góly, pridal jednu asistenciu a Toronto porazilo Ottawu 4:3, keď v 59. minúte strelil víťazný gól Phil Kessel. Skóre stretnutia otvoril Nikolaj Kulemin. Maple Leafs viedli 2:0, no potom sa Ottawe podarilo otočiť stav zápasu zásluhou Milana Michálka, Chrisa Campoliho a Daniela Alfredssona.

David Legwand sa presadil v strede tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Nashvillu 4:3 nad Atlantou. Martin Erat strelil dva góly a pridal jednu asistenciu, Ryan Suter sa tiež presadil strelecky a Anders Lindback zaknihoval 25 zákrokov. Prekonali ho Nigel Dawes, Freddy Meyer a Ben Eager.

V poslednom zápase privítalo San Jose Vancouver. Sharks boli v zápase aktívnejší a napokon aj vyhrali pomerom 6:2. Za víťazné mužstvo sa presadili Joe Pavelski, Logan Couture, Jamie McGinn, John McCarthy, Dany Heatley a Andreas Lilja. Oba góly Canucks strelil Raffi Torres.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 22:42 0 0 0 -1 0 0
Tomáš Tatar (DET) 09:47 0 0 0 0 0 2
Marián Gáborík (NYR) 16:30 1 1 2 +1 1 2
Tomáš Marcinko (NYI) 06:15 0 0 0 -1 0 0
Milan Jurčina (NYI) - 0 0 0 - - -



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies