Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Slováci v NHL

Počet Slovákov v NHL rapídne klesá

Preč sú tie časy, keď v NHL Slovensko zastupovali desiatky hráčov. Ak sa pozriete dnes na súpisky tímov Národnej hokejovej ligy, uvidíte tam iba dvanásť slovenských mien, z toho dvoch brankárov.

Potešujúci je aspoň fakt, že väčšina z nich patrí k absolútnym lídrom svojich tímov. Či už je to Jaroslav Halák, Zdeno Chára, Ľubomír Višňovský, Michal Handzuš a najmä dvojica Mariánov - Hossa a Gáborík.

Zvyšní hráči – Peter Budaj, Milan Jurčina, Andrej Sekera, Boris Valábik, Andrej Mezsároš a Tomáš Kopecký nepatria k absolútnym hviezdam svojich tímov, resp. ani nemajú isté miesto v základnej zostave.

A ďalej? Nuž, to je všetko. Počet Slovákov v slávnej profilige dramaticky klesá, od sezóny 2003/2004 klesá každoročne. V spomínanej sezóne nás v NHL reprezentovalo tridsaťpäť hokejistov. V minulej sezóne ich bolo už iba osemnásť, túto sezónu ich je dokonca len dvanásť! Slovensko zaznamenalo v priebehu siedmich rokov vyše 50-percentný prepad hráčov pôsobiacich v NHL!

Áno, je pravdou, že počet Európanov ako takých neustále klesá, v prípade Slovákov je však ten pokles obrovský. Pýtate sa na dôvod? Iste, môže zato i KHL, ktorá „schmatla“ viacerých Slovákov spoza veľkej mláky, no netreba zabúdať na slabú prácu s mládežou, na veľké problémy v juniorských kategóriach a celkové postavenia hokeja v našej spoločnosti.

Zo dňa na deň sa nič nezmení. Zostáva nám už len veriť v lepšiu budúcnosť a tvrdo pracovať, pretože čo i len pomyslenie na fakt, že nás (nielen) v počte hráčov v NHL čochvíľa môže predbehnúť Dánsko, nám na sebavedomí určite nepridá.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies