Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Sieň slávy privítala Ciccarelliho i prvé ženy

TORONTO – V pondelok boli uvedení do Siene slávy ľadového hokeja noví členovia. Medzi nimi aj prvé ženy – Kanaďanka Angela Jamesová a Američanka Cammi Granatová. Okrem nich sa pocty dočkali Dino Ciccarelli, Jim Devellano a Daryl Seaman.

Ženský hokej sa dočkal jedného z najväčších úspechov, keď jeho hráčky boli v pondelok po prvý raz v histórii uvedené do prestížnej Siene slávy, ktorá od tohto roku pripravila aj kritéria pre vstup žien.

„Myslím si, že toto je historický večer a myslím, že je to skvelé pre hokej na všetkých úrovniach. Obe, Angela i Cammi, sú inšpiráciou, sú raz a znova pioniermi. Čo dokázali v hokeji do tohto bodu je úžasné a myslím, že sú skvelými vzormi pre iné dievčatá a ženy, ktoré sa chcú venovať tomuto športu,“ povedal komisár NHL Gary Bettman.

Granatová pomohla Spojeným štátom americkým k zlatej olympijskej medaile v Nagane 1988, kým Jamesová bola hviezdou kanady na svetových šampionátoch. Obe sú zástupkyne dvoch dominantných národov vo svete ženského hokeja.

Do siene bol uvedený aj legendárny útočník Dino Ciccarelli, ktorý v NHL strelil 608 gólov a zaznamenal tiež 1425 trestných minút. Minnesota North Stars, Detroit Red Wings, Washington Capitals, Florida Panthers a Tampa Bay Lightning boli tímami, ktorých dres si obliekol počas 19 sezón v NHL.

Ďalšími dvoma osobnosťami vstupujúcimi medzi najväčšie legendy sú dlhoročný člen vedenia Red Wings Jimmy Devellano a zakladateľ Calgary Flames Daryl Seaman.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies