Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Hossa strelil gól, Blackhawks zdolali Coyotes

V nedeľu sa v NHL odohralo osem zápasov, v ktorých sa predstavilo päť Slovákov. Marián Hossa strelil gól, Tomáš Kopecký asistoval a Peter Budaj inkasoval tri góly.

Jonathan Toews sa stal hrdinom Chicaga v nedeľnom domácom zápase proti Phoenixu. Okrem toho, že v normálnej hracej dobe strelil dva góly, premenil aj ako jediný samostatný nájazd, aby rozhodol o víťazstve Blackhawks 4:3. Patrick Kane zaknihoval dve asistencie a strelecky sa presadil aj Marián Hossa, ktorý má na svojom konte už 15 gólov. Corey Crawford zaknihoval 26 zákrokov a počas druhej tretiny ho prekonali Adrian Aucoin, Keith Yandle a Martin Hanzal. Iľja Bryzgalov zastavil 38 striel. Hossa uspel raz z piatich streleckých pokusov, ktoré vyslal na jeho bránu počas necelých 20 minút strávených na ľade. Zaznamenal aj dve trestné minúty. Tomáš Kopecký odohral v akcii necelých 13 minút a zaznamenal asistenciu pri prvom góle Toewsa. Okrem toho si svoje konto obohatil o plusový bod a dve strely.

Brandon McMillan sa presadil v 52. minúte počas presilovky a Anaheim vďaka tomu na domácom ľade porazil Colorado pomerom 3:2. Strelecky sa presadili aj Ryan Getzlaf a Todd Marchant, ktorý ukončil svoje 70-zápasové čakanie na gól. Dan Ellis zaknihoval 22 zákrokov a Bobby Ryan dve asistencie. Ducks boli strelecky aktívnejší a Peter Budaj musel vykonať 29 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Ľubomír Višňovský, ktorý odohral v akcii 24 a pol minúty. Počas tohto času zblokoval dve strely. Bol na však na ľade začiatkom tretej tretiny, kedy David Jones strelil druhý gól Colorada. Ten prvý zaknihoval v úvodnej časti hry Kevin Porter.

V akcii sa predstavil aj obranca Zdeno Chára, ktorý sa tešil z piateho víťazstva Bruins v rade, keď tentokrát „medvede“ zdolali Edmonton na jeho ľade tesne 3:2. O víťazstve rozhodol Rich Peverley, ktorý strelil svoj 15. gól v sezóne, prvý v drese Bostonu. Strelecky sa presadili aj Michael Ryder a Nathan Horton. Tuukka Rask opustil duel s 15 zákrokmi. Prekonať ho dokázali Aleš Hemský a Gilbert Brule, ktorí otvorili i uzatvorili skóre zápasu. Devan Dubnyk zaknihoval 37 zákrokov, no druhú prehru v rade neodvrátil. Štyrikrát ho strelecky ohrozil aj Chára, ktorý v zápase odohral 24 minút a zaznamenal aj jeden bodyček a jednu zblokovanú strelu. Duel po prvýkrát ponúkol stretnutie dvoch najvyššie draftovaných hráčov minuloročného draftu. Domáci Taylor Hall ani hosťujúci Tyler Seguin nebodovali.

Článok pokračuje pod reklamou

Martin St. Louis zaznamenal gól a asistenciu a Vincent Lecavalier strelil rozdielový gól, ktorým rozhodol o víťazstve Tampy Bay 2:1 nad New Yorkom Rangers vo svojom prvom zápase vonku od 21. januára. Uzavrela tak tohtosezónnu sériu proti newyorskému tímu štvrtým víťazstvom. Dwayne Roloson zastavil 22 striel a ako jediný ho prekonal Brandon Prust. Henrik Lundqvist zaznamenal 17 zákrokov a Rangers ukončili sériu víťazstiev na dvoch dueloch.

David Legwand zakončil trojgólovú tretiu tretinu Nashvillu víťazným gólom, ktorým rozhodol o víťazstve 3:2 nad Columbusom. Strelecky sa presadili aj Shea Weber a Janathon Blum, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Matt Calvert a Kris Russell sa presadili z hráčov hostí. Predators ukončili svoju sériu štyroch prehier a tiež sériu troch výhier Blue Jackers.

David Clarkson a Brian Rolston sa tešili z gólov a Martin Brodeur zastavil 25 striel pri svojom návrate do akcie po zranení, aby pomohli New Jersey k víťazstvu 2:1 nad Floridou. Devils majú bilanciu 17-2-2 v posledných 21 zápasov a na ôsmu Carolinu strácajú deväť bodov. Panthers, ktorých jediný gól vsietil Marty Reasoner, zaostávajú o osem bodov. Tomáš Vokoun zaknihoval 24 zákrokov.

Obranca Ron Hainsey strelil svoj druhý gól v sezóne, ktorým v predĺžení rozhodol o víťazstve Atlanty 3:2 nad Torontom. Atlanta prekonala dvojgólovú stratu a ukončila svoju sériu piatich duelov bez výhry. Strelecky sa presadili aj Andrew Ladd a Tim Stapleton. Chris Mason zaznamenal 22 zákrokov a prekonať ho dokázali len Nikolaj Kulemin a Phil Kessel.

Miikka Kiprusoff urobil 27 zákrokov, aby vychytal svoj piaty shutout v sezóne a doviedol Calgary k víťazstvu nad St. Louis, o ktorom rozhodol jediný gól strelený Davidom Mossom. Flames ukončili päťzápasovú sériu domácich zápasov s bilanciou 3-1-1. Blues prehrali štvrtý duel z posledných piatich. Ben Bishop zaknihoval 19 zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 29/32 - - - - - -
Ľubomír Višňovský (ANA) 24:32 0 0 0 0 1 0
Zdeno Chára (BOS) 24:07 0 0 0 0 4 0
Marián Hossa (CHI) 19:42 1 0 1 0 5 2
Tomáš Kopecký (CHI) 12:49 0 1 1 +1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies