Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Perry, Sedin a St. Louis finalistami Hart Trophy

Aj tento rok už poznáme troch finalistov na zisk Hart Memorial Trophy, čo je trofej určená pre najužitočnejšieho hráča základnej časti NHL. Sú nimi Corey Perry, Daniel Sedin a Martin St. Louis, pričom po prvý raz za posledných minimálne 50 rokov sú nominovaní traja krídelníci.

COREY PERRY (ANAHEIM DUCKS) - Dvadsaťpäťročný pravý krídelník viedol ligu s 50 presnými zásahmi, pričom s 98 bodmi skončil celkovo tretí v kanadskom bodovaní. V posledných 16 dueloch základnej časti si pripísal 19 gólov a 11 asistencií, čím pomohol tímu dostať sa z hranice postupu do play-off na štvrté miesto v Západnej konferencii. Perry tiež zaznamenal tri hetriky a strelil 11 víťazných gólov, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov. Jeho priemerný 22-minútový pobyt na ľade je najdlhší zo všetkých útočníkov.

DANIEL SEDIN (VANCOUVER CANUCKS) - Tridsaťročný ľavý krídelník je tohtoročným veľkým favoritom na zisk ocenenia, keďže jeho 104 bodov mu zaistilo víťazstvo v kanadskom bodovaní NHL. V poradí strelcov sa so 41 gólmi umiestnil na štvrtej priečke, v poradí nahrávačov skončil s počtom 63 tretí. Celkovo strelil 18 presilovkových gólov, čo je najviac v tejto sezóne, a s 30 plusovými bodmi prekonal všetkých útočníkov. Zaznamenal tiež 10 víťazných presných zásahov. Daniel by určite chcel priniesť do rodiny druhú Hartovu trofej, keďže ju minulý rok získal jeho brat Henrik.

MARTIN ST. LOUIS (TAMBA BAY LIGHTNING) - Tridsaťpäťročný skúsený pravý krídelník nazbieral v tejto sezóne 99 bodov, čím len o jeden zaostal za 100-bodovou hranicou, ktorú o dva body prekonal v ročníku 2006/07. V kanadskom bodovaní skončil druhý, rovnako ako aj v poradí nahrávačov, keď asistoval 68-krát, pričom z posledných ôsmych sezón šesťkrát prekonal hranicu 30 strelených gólov. Priemerne strávil na ľade 21 minút a nazbieral len 12 trestných minút, čo mu minulý rok zaistilo zisk Lady Byng Memorial Trophy pre najslušnejšieho hráča NHL.

Víťaz bude známy po slávnostnom odovzdávaní cien 22. júna v Las Vegas.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies