SlovakNHL.sk

Má slovenské korene a je nešťastný: Coyotes pre mňa urobili veľa

Americký útočník so slovenským koreňmi Matthew Knies je nešťastný z toho, aká neistota je nad osudom tímu Arizona Coyotes.

„Je to dosť nešťastné. Coyotes pre mňa urobili veľa, keď som vyrastal. Miloval som chodiť na zápasy, bol to veľký dôvod, prečo som začal hrať hokej,“ povedal rodák z Phoenixu, ktorý hráva za Toronto.

„Táto situácia je mimo moju kontrolu. Mám nádej, že tam dokážu zostať, pretože to pre mňa znamená veľa. Asi si budeme musieť len počkať na to, čo sa stane.“

V stredu sa objavili informácie, že Coyotes by sa už pred novou sezónou mohli presťahovať do Salt Lake City z Utahu. K oznámeniu ohľadom sťahovania by mohlo dôjsť už po skompletizovaní základnej časti.

Arizona je domovom tímu NHL od roku 1996, kedy sa Jets presťahovali z Winnipegu do Phoenixu. Klub neskôr našiel domov v Glendale, kde ho však mesto v roku 2022 vysťahovalo z Gila Rever Arény.

Odvtedy sa majitelia snažili prísť s projektom novej arény, ale v Tempe im v tom zabránilo referendum a teraz ich mal čakať na aukcii boj o pozemok pri Phoenixe. Medzitým Coyotes hrávajú domáce zápasy v malej univerzitnej hale.

„Keď som vyrastal, nebola to hokejová liaheň ako Colorado, Chicago či Detroit, ale určite ste mohli vidieť potenciál. Myslím si, že veľkou súčasťou toho boli Coyotes. Určite sa to zlepšilo a poznám veľa detí, ktoré teraz začínajú chytať hokejky. Je dobré vidieť to,“ poznamenal Knies, ktorého hviezdny spoluhráč Auston Matthews tiež pochádza z Arizony.

„Keď som tam vyrastal, tak Coyotes boli veľkým dôvodom, prečo som sa dal na hokej. Bol by som rád, ak by to vyriešili. Tiež však rozumiete pozícii, v ktorej je NHL,“ povedal Matthews.

// Publikované: 12. 04. 2024
 

Posledný zápas

04. 05. 2024
BOS 
-
 TOR

2:1 PP

(0:0, 0:0, 1:1, 1:0)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

28. 04. 2024 - Tím Toronto Maple Leafs prehral oba domáce zápasy prvého kola play-off a v sérii proti Bostonu prehráva už 1:3 na zápasy. V sobotu bolo bádať frustráciu aj priamo na striedačke kanadského tímu, ktorý máva už roky problém dostať sa v play-off ďaleko. Medzi hviezdnymi Austonom Matthewsom, Mitchom Marnerom a Williamon Nylanderom došlo k horlivej debate, ktorá skončila odhodením rukavíc druhého menovaného. Tomu predtým Nylander adresoval slová: „Prestať k**va plakať, brácho. Toto nie je juniorka.“

24. 04. 2024 - Hviezdny útočník William Nylander by sa mohol vrátiť do zostavy Toronta v treťom zápase nerozhodnej série prvého kola play-off proti Bostonu, ktorý sa odohrá dnes. Švéd pre nešpecifikované zranenie vynechal prvé dva zápasy, ale pred druhým sa zúčastnil dopoludňajšieho rozkorčuľovania. Tréner Sheldon Keefe v utorok povedal, že jeho návrat je „možnosťou“.
22. 04. 2024 - Tím Toronto Maple Leafs deň po prehre v prvom zápase série prvého kola play-off proti Bostonu absolvoval dobrovoľné korčuľovania a dobrou správou bolo, že sa ho zúčastnil hviezdny útočník William Nylander. Ten otvárací duel play-off vynechal pre nešpecifikované zranenie, ktoré utrpel v poslednom zápase základnej časti proti Tampe. Toronto odohrá druhý zápas play-off už v pondelok, ale v nedeľu ešte nebolo známe, či v ňom Nylander nastúpi.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

marincinMartin
MARINČIN

obranca
#85

Reklama

O tíme v kocke

Toronto Maple Leafs

Vznik: 1917
Aréna: Scotiabank Arena (kapacita: 18 819)
Adresa: Scotiabank Arena, 40 Bay Street, Suite 400, Toronto, Ontario M5J 2X2
Oficiálny web: www.mapleleafs.com
Farma(AHL): Toronto Marlies
Najväčšie úspechy: 13x Stanley Cup (1918, 1922, 1932, 1942, 1945, 1947, 1948, 1949, 1951, 1962, 1963, 1964, 1967)
Vyradené čísla: 1 (T.Broda, J.Bower), 4 (H.Day, R.Kelly), 5 (B.Barilko), 6 (A.Bailey), 7 (K.Clancy, T.Horton), 9 (Ch.Conacher, T.Kennedy), 10 (S.Apps, G.Armstrong), 13 (M.Sundin), 14 (D.Keon), 17 (W.Clark), 21 (B.Salming), 27 (F.Mahovlich, D.Sittler), 93(D.Gilmour), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Miroslav Ihnačák, Peter Ihnačák, Marián Šťastný, Róbert Švehla, Richard Pánik, Martin Marinčin