SlovakNHL.sk

Tortorella: Postúpil lepší tím

Hlavný tréner New Yorku Rangers John Tortorella nie je mimoriadne odolný voči kritizovaniu svojich hráčov, ale počas play-off odmietol kritizovať Ricka Nasha a vyjadril svoju lásku k Bradovi Richardsovi po tom, čo ho poslal na tribúnu.

Po piatom zápase série proti Bostonu Bruins, v ktorom jeho mužstvo vypadlo, priznal, že sa z postupu tešil lepší tím a nepriamo naznačil, že viac očakával od kľúčových hráčov svojho tímu, s ktorým by sa podľa viacerých špekulácií mohol v lete rozlúčiť.

„Nemyslím si, že sme sa dostali na úroveň, na ktorej sme potrebovali byť. Myslím si, že mali väčšiu hĺbku v zostave ako my, takže sme potrebovali hrať na inej úrovni. Potrebovali sme získať množstvo odlišných vecí od odlišných hráčov viac konzistentne. Zaslúžili si vyhrať. Boli lepším tímom,“ skonštatoval Tortorella, ktorý však vinu za neúspech zobral na seba.

„V tejto sezóne sme sa trápili s nadobudnutím našej identity. Myslím si, že aj v tejto sérii jedná dôležitá vec bola, že som nedokázal – a to spadá podo mňa – prinútiť našich najlepších hráčov, aby hrali vyrovnane. Je to veľká súčasť mojej práce a ja som to nedokázal urobiť.“

Nash a Richards mali byť lídrami tímu v kľúčových okamihoch sezóny, no v play-off spolu strelili len dva góly, hoci bývalý kapitán Columbusu pridal aj štyri asistencie. Najproduktívnejším hráčom tímu boli Derick Brassard (12 bodov), Mats Zuccarello (7 bodov) a Carl Hagelin (6 bodov).

Hoci na hviezdne duo by sa aj dala zniesť vlna kritiky, určite by si ju nezaslúžil brankár Henrik Lundqvist, bez ktorého by dnes Rangers možno neboli ani tam, kde sa nakoniec dostali. Švédsky brankár udržal svoj tím v hre vo viacerých dueloch, no výsledok sezóny je preňho stále ten istý – neúspech v play-off.

„Očakával som od nás viac, dúfal som vo viac. Teraz sú to pocity prázdna a sklamania. V niektorých sezónach skutočne nemáte šancu ísť tak ďaleko v play-off, ale tvrdo bojujete. Myslím si, že tento rok sme mali dosť dobrý tím, ale odohrali sme niekoľko zápasov, v ktorých sme nedosiahli náš najvyšší potenciál,“ skonštatoval Lundqvist.

Rangers čakajú na svoj prvý Stanley Cup od roku 1994. Odvtedy sa do konferenčného finále dostali dvakrát, naposledy vlani, kedy podľahli New Jersey Devils. Tento rok končia už v semifinále s nádejou, že budúci ročník dopadne lepšie. Bude v ňom však stále na lavičke stáť Tortorella?

// Publikované: 26. 05. 2013
 

Posledný zápas

28. 04. 2024
WSH 
-
 NYR

2:4

(1:2, 1:0, 0:2)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

13. 04. 2024 - Český útočník Filip Chytil v piatok trénoval s Rangers, ale ešte stále nebol stanovený potenciálny termín návratu zo zranenia hornej časti tela. Chytil utrpel zranenie 26. januára a krátko na to tím informoval, že vynechá zvyšok základnej časti. V piatok sa zapojil aj do kontaktov.
30. 03. 2024 - Obranca Jacob Trouba by sa mohol vrátiť do akcie v sobotnom zápase Rangers proti Arizone. Kapitán New Yorku vynechal 11 zápasov pre zranenie dolnej časti tela, ale skôr počas tohto týždňa začal znova trénovať. Ak by v sobotu ešte nehral, v zostave by mal zostať Zac Jones. Hrať ešte nebude Erik Gustafsson, ktorý vynechal posledné dva zápasy pre zranenie hornej časti tela.
26. 03. 2024 - Obranca Erik Gustafsson vynechal pondelkový tréning Rangers pre zranenie hornej časti tela, ktorého stav sa posudzuje na dennej báze. Medzitým, obranca Ryan Lindgren sa vrátil do tréningového procesu, ale mal na sebe len dres zakazujúci kontakty. Pre zranenie nohy, ktoré sa malo posudzovať na týždennej báze, vynechal tri zápasy. Rangers v utorok privítajú Flyers.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Rangers Igor Liba, Peter Smrek, Zdeno Cíger, Ronald Petrovický, Richard Lintner, Jozef Balej, Marcel Hossa, Marián Gáborík a Adam Húska.

Reklama

O tíme v kocke

New York Rangers

Vznik: 1926
Aréna: Madison Square Garden (kapacita: 18 200)
Adresa: Madison Square Garden, 14th Floor, 2 Pennsylvania Plaza, New York, NY 10121
Oficiálny web: www.newyorkrangers.com
Farma(AHL): Connecticut Whale
Najväčšie úspechy: 4x Stanley Cup (1928, 1933, 1940, 1994)
Vyradené čísla: 1 (E.Giacomin), 2 (B.Leetch), 3 (H.Howell), 7 (R.Gilbert), 9 (A.Graves, A.Bathgate), 11 (M.Messier, V.Hadfield), 19 (J.Ratelle), 35 (M.Richter), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Igor Liba, Peter Smrek, Zdeno Cíger, Ronald Petrovický, Richard Lintner, Jozef Balej, Marcel Hossa, Marián Gáborík, Marek Hrivík, Adam Húska, Jaroslav Halák