Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Komunita: Diskusia > NHL Play-Off 2015

Tému založil: Shini
14.04.2015 - 11:14:57
Keďže playoff je vrcholom sezóny a určite ich budeme všetci intenzívne sledovať, myslím že je zmysluplné založiť samostatnú diskusiu (až sa divím že ešte nieje).

Čiže priebeh playoff, vaše názory na výkony tímov a hráčov počas playoff sem .

14.04.2015 - 11:24:26
avatar
Je to aj Váš pocit, že po najvyrovnanejšej základnej časti a vôbec jej finiši nás čaká pravdepodobne najvyrovnanejšie playoff za posledné roky?

V podstate zo 16 klubov má minimálne 10 úplne reálnu šancu a schopnosti vyhrať titul
14.04.2015 - 11:34:50
avatar
Myslím, že sa dá súhlasiť, bude to ako vždy mastenica
14.04.2015 - 12:09:49
avatar
No vyzerá to na fakt ťažké PO, veľmi vyrovnané, Centrálna divízia je absurdne silná, a a k tomu neskutočne vyrovnaný východ...

A hneď začnem pár myšlienkami čo ma napadli pri browsovaní súpisiek tímov v playoff a zamýšlaní sa nad šancami jednotlivých tímov:

1. Pittsburgh má skutočne najhoršiu obranu v playoff, je mi zle keď sa nato vôbec pozerám. Bez Letanga, Ehrhoffa, Maatu, Poulliota a s Paulom Martinom ako lídrom obrany a Scuderim jediným ďalším obrancom čo odohral aspoň 40 zápasov. Fuj. Keď ktomu pripočítame katastrofálnu bottom 6 a slabú formu Fleuryho posledné týždne, neviem si predstaviť ako by tento tím mohol niečo výrazné v PO dokázať.

2. Jediný tím v Pacifiku ktorý mal slušnú hĺbku v útoku - LA Kings - je mimo playoff. 3 Postupujúce sú tímy ktoré mi svojim stavaním prídu veľmi plytké. Akože CGY a Vancouver majú po jednej hratelnej lajne. Calgary aspoň má produkciu z obrany. Vancouver má len troch hráčov s 40+ bodmi, to je úplný vtip. Majú šťastie že až do finále konfernecie sa nestretnú s nikým z top 4 z centrálnej divízie. Práve Chi,Stl,Nsh, Min majú najhlbšie útoky v konferencii, NSh možno trochu zaostáva je Nsh, ale kompenzujú to potenciálne najlepšou obranou.

3. V týcho playoff budé štartovať množstvo brankárov ktorí nezačínali ako jednotka tímu. Hammond, Mrázek a Allen sú dokonca rookies, Dubnyk je prvý krát v playoff, plus za Vancouver by mohol štartovať náhradník Lack. Za Flames asi jasná jednotka Hiller po Ramovom zranení, Myslím si že žiaden z týchto brankárov nebude schopný priniesť svoj tím do finále.

4. Dvaja najlepší brankári v playoff, Price a Lundqvist, hrajú za týmami z najhoršíimi posession stats v ich konferencii. Koho to trápi, keď oba tieto tímy sú víťazmi svojich divízii, a jeden z nich aj víťaz President Trophy. (vlastne trápi to mňa, lebo tieto tímy nemám rád a dúfam že vypadnú najneskôr v druhom kole )

5. Asi najproduktívnejšia lajna zo všetkých tímov - Johnson - Kucherov - Palát, dokopy odohrala 9! zápasov playoff - a táto chýbajúca skúsenosť by mohla byť problém. (Majú však hafo skúseností z AHL playoff, kde sa Johnson s Palátom dva krát prebojovali do finále. )

6. Chicago má absurdne hlboký útok, zvlášť ak Kane skutočne stihne game 1.

7. NY Islanders majú až prekvapivo ofenzívne hlboký tím, so 6 40+ bodovými útočníkmi a troma 30+ bodovými obrancami. Zároveň si ako jeden z mála tímov držali nadpriemerné posession stats po celú sezónu. Hrajú síce celkom otvorený hokej, ale ak Jaro ukáže (znova) že v playoff vie vystupňovať svoju hru, tak majú podľa mňa obrovské šance.

8. Washington mal najlepšiu presilovku ligy. Islanders majú najhorší penalty kill z postupujúcich tímov. Ouch. Ale pozor, ku koncu sezóny sa penalty kill Islanders výrazne zlepšil, a patril k najlepším k lige, mali aj sériu 26 hier počas ktorých mali 90.6% úspešnosť. Zároveň sú Islanders najmenej vylučovaným playoff tímom východnej konferencie.

14.04.2015 - 12:25:36
avatar
Reakcia na: Shini, 14.04.2015 - 12:09:49
No vyzerá to na fakt ťažké PO, veľmi vyrovnané, Centrálna divízia je absurdne silná, a a k tomu neskutočne vyrovnaný východ... A hneď začnem pár myšlienkami čo ma napadli pri browsovaní súpisiek tímov v playoff a zamýšlaní sa nad šancami jednotlivých tímov: 1. Pittsburgh má skutočne najhoršiu obranu v playoff, je mi zle keď sa nato vôbec pozerám. Bez Letanga, Ehrhoffa, Maatu, Poulliota a s Paulom Martinom ako lídrom obrany a Scuderim jediným ďalším obrancom čo odohral aspoň 40 zápasov. Fuj. Keď ktomu pripočítame katastrofálnu bottom 6 a slabú formu Fleuryho posledné týždne, neviem si predstaviť ako by tento tím mohol niečo výrazné v PO dokázať. 2. Jediný tím v Pacifiku ktorý mal slušnú hĺbku v útoku - LA Kings - je mimo playoff. 3 Postupujúce sú tímy ktoré mi svojim stavaním prídu veľmi plytké. Akože CGY a Vancouver majú po jednej hratelnej lajne. Calgary aspoň má produkciu z obrany. Vancouver má len troch hráčov s 40+ bodmi, to je úplný vtip. Majú šťastie že až do finále konfernecie sa nestretnú s nikým z top 4 z centrálnej divízie. Práve Chi,Stl,Nsh, Min majú najhlbšie útoky v konferencii, NSh možno trochu zaostáva je Nsh, ale kompenzujú to potenciálne najlepšou obranou. 3. V týcho playoff budé štartovať množstvo brankárov ktorí nezačínali ako jednotka tímu. Hammond, Mrázek a Allen sú dokonca rookies, Dubnyk je prvý krát v playoff, plus za Vancouver by mohol štartovať náhradník Lack. Za Flames asi jasná jednotka Hiller po Ramovom zranení, Myslím si že žiaden z týchto brankárov nebude schopný priniesť svoj tím do finále. 4. Dvaja najlepší brankári v playoff, Price a Lundqvist, hrajú za týmami z najhoršíimi posession stats v ich konferencii. Koho to trápi, keď oba tieto tímy sú víťazmi svojich divízii, a jeden z nich aj víťaz President Trophy. (vlastne trápi to mňa, lebo tieto tímy nemám rád a dúfam že vypadnú najneskôr v druhom kole :-P ) 5. Asi najproduktívnejšia lajna zo všetkých tímov - Johnson - Kucherov - Palát, dokopy odohrala 9! zápasov playoff - a táto chýbajúca skúsenosť by mohla byť problém. (Majú však hafo skúseností z AHL playoff, kde sa Johnson s Palátom dva krát prebojovali do finále. ) 6. Chicago má absurdne hlboký útok, zvlášť ak Kane skutočne stihne game 1. 7. NY Islanders majú až prekvapivo ofenzívne hlboký tím, so 6 40+ bodovými útočníkmi a troma 30+ bodovými obrancami. Zároveň si ako jeden z mála tímov držali nadpriemerné posession stats po celú sezónu. Hrajú síce celkom otvorený hokej, ale ak Jaro ukáže (znova) že v playoff vie vystupňovať svoju hru, tak majú podľa mňa obrovské šance. 8. Washington mal najlepšiu presilovku ligy. Islanders majú najhorší penalty kill z postupujúcich tímov. Ouch. Ale pozor, ku koncu sezóny sa penalty kill Islanders výrazne zlepšil, a patril k najlepším k lige, mali aj sériu 26 hier počas ktorých mali 90.6% úspešnosť. Zároveň sú Islanders najmenej vylučovaným playoff tímom východnej konferencie.
∧ skryť ∧
Môžem len súhlasiť, ako som už písal pod dnešným článkom o ZČ, centrálna divízia bola najviac vyrovnanou divíziou v ZČ zo všetkých a tam aj v PO čakám veľkú mastenicu, tam to bude veľmi tuhý boj, kde sa asi aj bude tipovať najhoršie, všetci 4 majú veľkú šancu siahnuť na Cup Myslím si, že Cup bude patriť jednému z tých štyroch...a keď nie, tak potom Islanders
14.04.2015 - 13:29:25
avatar
Ja favorizujem Blues. Uz roky su jednym z najsilnejsich klubov ligy, maju za sebou dalsiu silnu zakladnu cast, konzistentne vykony a konecne ich nemoze vyradit obhajca

Chcelo by sa niekomu posharovat dojmy z Caps? Ja neviem byt k nim objektivny, ale podla mna jeden z najkomplexnejsich (a v obrane najhlbsi po Preds) timov PO. S cielom daleko presahujucim Isles
14.04.2015 - 14:57:49
avatar
St.Louis sú aj pre mňa možno kandidát č.1. Naozaj vyrovnaný a dobre poskladaný tím, snáď konečne niečo ukážu aj v play off.
Celkovo nemožno odpísať prakticky nikoho, stačí keď brankár chytí šialenú formu a tím môže ísť ďaleko.
14.04.2015 - 17:33:14
avatar
Canucks vs. Flames
Pre mna su favoritom Kosatky, myslim si, ze maju skusenejsi a vlastne i lepsi tim. Osobne som nazoru, ze Calgary neudrzia fazonu a ze az teraz sa naplno prejavi absencia Giordana. Ako pisal Shini, Canucks maju velky rozdiel medzi prvou lajnou a zvyskom timu, no kompenzuju to ciastocne tym, ze kazda z nich je schopna skorovat.

Preds vs. Blackhawks
Tu su mojim favoritom Hawks, o to viac, ze Kane sa moze vratit uz pocas tejto serie. Blackhawks prakticky nemaju slabinu, nemyslim si, ze su v tejto serii neporazitelni, no Preds sa budu musiet rozpamatat na vykony z prvej polovice sezony, brankara maju elitneho, obrana ani nehovorim, utok je diskutabilny, no myslim si,ze zakladne ingrediencie na uspech tam su, len to dat vsetko dokopy.

Blues vs. Wild

Pre mna stretnutie naj favorita Zapadu a cierneho kona celeho playoff. Blues maju skvelo vyvazeny tim. Tri uderne utoky, skvela obrana, ktorej prakticky nechyba ziaden atribut, mozno brankari mozu byt slabina. Wild su na tom velmi podobne, no v mojom ponimani v o nieco mensej miere. Dubnyk vsak podla mna moze opat zaziarit a kedze Wild su doma hrozne silni, mozu prekvapit a Blues porazit.

Ducks vs. Jets
Srdce mi hovori Jets, no rozum favorizuje Ducks. No sanca na prekvapenie je tu stale velka. Jets su dost podcenovani, no oni mali dobry zaklad a skvele sa posilnili pred TD a posledne zapasy ukazovali svoju pravu silu. Ohromne dolezity bude pre nich brankarsky post. Pozname Pavelca, no v poslednej dobe predvadzal ohromne vykony,ak to udrzi, vsetko je mozne. U Ducks mam zvlastne pocity, moc im neverim, no nemam to nejako rozumne odovodnene.
14.04.2015 - 18:42:16
avatar
Reakcia na: Jake, 14.04.2015 - 13:29:25
Ja favorizujem Blues. Uz roky su jednym z najsilnejsich klubov ligy, maju za sebou dalsiu silnu zakladnu cast, konzistentne vykony a konecne ich nemoze vyradit obhajca :D Chcelo by sa niekomu posharovat dojmy z Caps? Ja neviem byt k nim objektivny, ale podla mna jeden z najkomplexnejsich (a v obrane najhlbsi po Preds) timov PO. S cielom daleko presahujucim Isles
∧ skryť ∧
Jake, Capitals nemajú cieľ, ktorý ďaleko presahuje Islanders...rozdiel 1 boda a veľmi vyrovnaná bilancia v regular season naznačuje obtiažnosť odhadnúť výsledok série...
14.04.2015 - 21:26:51
avatar
Vyrovnané tímy. Islanders boli konzistentnejší, Caps mali silnejší finish. Halák už raz Capitals s Ovim vychytal, toto sú ale iní Capitals. Ak si Boychuck s Leddym poradia s Ovim, a Jaro bude silný, môžu vyhrať Isles, ale, ak sa Capitals podarí pokryť Tavaresa a Holby zachytá, tak Caps...
14.04.2015 - 23:24:34
avatar
https://pbs.twimg.com/media/CClG_l4W0AAjCde.png

Kurzy na Conn Smyth
15.04.2015 - 08:11:22
avatar
Kuwo, Caps maju najsilnejsi tim od.. minimalne od 2010, podla mna aj viac. Ovi hra najlepsi hokej v kariere a len malo trenerov ma viac odcoachovane v playoff ako Trotz. Po dlhej dobe je na Vychode situacia bez favorita a kazdy vie porazit kazdeho. V takom kontexte som mal na mysli, ze mame vysoke ambicie, ospravedlnujem sa ak to vyznelo ze podcenujem Isles, seria to bude napinava (: ale dufam, ze pre nas len prva seria, nie vrchol celej snahy
15.04.2015 - 08:51:39
avatar
Reakcia na: majohaas, 14.04.2015 - 23:24:34
https://pbs.twimg.com/media/CClG_l4W0AAjCde.png Kurzy na Conn Smyth :D
∧ skryť ∧
Trafiť MVP play off je ešte ťažšie ako tipnúť víťaza SC.
Škoda, že tento rok play off neuvidím, sme dočasne v podnájme a káblovka je len základná...
15.04.2015 - 08:56:12
avatar
To som jediny pre koho je obrovskym favoritom Vychodu a vlastne celeho PO Rangers.?
15.04.2015 - 09:00:34
avatar
To som jediny pre koho je obrovskym favoritom Vychodu a vlastne celeho PO Rangers.?
15.04.2015 - 10:08:12
avatar
Reakcia na: Jake, 15.04.2015 - 08:11:22
Kuwo, Caps maju najsilnejsi tim od.. minimalne od 2010, podla mna aj viac. Ovi hra najlepsi hokej v kariere a len malo trenerov ma viac odcoachovane v playoff ako Trotz. Po dlhej dobe je na Vychode situacia bez favorita a kazdy vie porazit kazdeho. V takom kontexte som mal na mysli, ze mame vysoke ambicie, ospravedlnujem sa ak to vyznelo ze podcenujem Isles, seria to bude napinava (: ale dufam, ze pre nas len prva seria, nie vrchol celej snahy
∧ skryť ∧
predovšetkým, Caps by mali byť plne zdraví podľa posledného info...Isles bude chýbať minimálne Hamonic, čo by samo o sebe nebola katastrofa, čo však katastrofa je, že bude pravdepodobne hrať najhorší bek v NHL (bez hyperboly a doslovne) Brian Strait...

http://s21.postimg.org/agvxtir6d/Vis_Hick_Boych_hero.png

http://s22.postimg.org/hd6q954hb/Hamonic_Leddy_Donovan_Hero.png

http://s7.postimg.org/lblpp4tah/De_Haan_Strait_Hero.png

Pre úspech Isles bude nevyhnutné - ešte benevolentnejší meter rozhodcov oproti regular (čo už je čo povedať, lebo meter je hnoj), lepšiu prípadnú PK z posledných týždňov, vysokú vyťaženosť Holtbyho, 5v5!!!...

Islanders sú lepší tím 5v5 podľa väčšiny štatistických ukazateľov. CF%, FF%, score adjusted F, shot differential...Wash sú o niečo lepší tím defenzívne a kvapku aj v bránkovisku, ale 5v5 Isles sú jeden z top tímov v lige. Čím viac 5v5 hry v sérii, tým viac šancí pre Isles. Čím viac special tíms a Brian Strait, tím viac šancí pre Caps. Zvedavý som na brankárov. Tipnem si nie menej ako 6 zápasov a 2 predĺženia...

good luck

not really
15.04.2015 - 11:14:33
avatar
Reakcia na: laik, 15.04.2015 - 08:56:12
To som jediny pre koho je obrovskym favoritom Vychodu a vlastne celeho PO Rangers.?
∧ skryť ∧
Nie si jediny tiez tipujem NYR
15.04.2015 - 11:49:45
avatar
Vyrovnané PO to bude bezpochyby moje tipy by som teda videl takto:


Západná konferencia:


STL-MIN 4:2

Jednoznačne tipujem STL ktoré podľa mňa dokráča do finále konferencie po poslednom neúspechu sú skúsenejší .


NSH-CHI 2:4

Tu tipujem Chicago je to proste kvalitný tím na každom poste v PO za posledné sezóny ma nahraté neskutočne vela + návrat Kanera.


ANA-WPG 4:1

V tejto sérií si myslím že neni o čom a WPG bude rád ak vybojuje jeden zápas.


VAN-CGY 3:4

Tak jedna z najvyrovnanejších sérií a asi najhoršie tipujúcich neviem čo čakať od týchto tímov v PO ale myslím že CGY po tuhom boji postúpi ..


Východná konferencia:


MTL-OTT 3:4

Myslím že v tejto sérií vznikne senzácia a OTT bude písať svoje vstanie z popola ďalej .. majú skvelú formu a MTL je proste MTL no.


TBL-DET 3:4

Priznám sa že ako fanúšik v tejto sérií neviem byť moc objektívny ale dúfam a pevne verím že DET v tomto vyrovnanom súboji nakoniec postúpi... obe mužstvá sú menej skúsené a mladé bude to tuhý boj.


NYR-PIT 4:1

Myslím že toto bude tiež patriť k tým rýchlejším sériam. Tučniaci nemajú dobrú sezónu, obrana,brankár,Crosby. Naopak NYR Prezidentova trofej.


WSH-NYI 2:4

No tuna mi tiež trošku objektivita ako fanúšikovi Jara bude chýbať ale podľa mňa NYI má na to WSH poraziť... Holtbymu osobne príliš neverím naopak Jaro ukázal že sa vie v PO vybičovať k skvelým výkonom. Pokiaľ ostrovana ubránia presilovky respektíve budú málo vylučovaný uvidíme ich v ďalšom kole.


Trošku amatérskejšie tipy a zhrnutie no ale som zvedavý koľko z toho mi víde
15.04.2015 - 16:00:55
avatar
Reakcia na: elbarto, 15.04.2015 - 11:49:45
Vyrovnané PO to bude bezpochyby moje tipy by som teda videl takto: [enter] [B] Západná konferencia: [/B] [enter] STL-MIN 4:2 [enter] Jednoznačne tipujem STL ktoré podľa mňa dokráča do finále konferencie po poslednom neúspechu sú skúsenejší :). [enter] NSH-CHI 2:4 [enter] Tu tipujem Chicago je to proste kvalitný tím na každom poste v PO za posledné sezóny ma nahraté neskutočne vela + návrat Kanera. [enter] ANA-WPG 4:1 [enter] V tejto sérií si myslím že neni o čom a WPG bude rád ak vybojuje jeden zápas. [enter] VAN-CGY 3:4 [enter] Tak jedna z najvyrovnanejších sérií a asi najhoršie tipujúcich :D neviem čo čakať od týchto tímov v PO ale myslím že CGY po tuhom boji postúpi :).. [enter] [B] Východná konferencia: [/B] [enter] MTL-OTT 3:4 [enter] Myslím že v tejto sérií vznikne senzácia a OTT bude písať svoje vstanie z popola ďalej :).. majú skvelú formu a MTL je proste MTL no. [enter] TBL-DET 3:4 [enter] Priznám sa že ako fanúšik v tejto sérií neviem byť moc objektívny :D ale dúfam a pevne verím že DET v tomto vyrovnanom súboji nakoniec postúpi... obe mužstvá sú menej skúsené a mladé bude to tuhý boj. [enter] NYR-PIT 4:1 [enter] Myslím že toto bude tiež patriť k tým rýchlejším sériam. Tučniaci nemajú dobrú sezónu, obrana,brankár,Crosby. Naopak NYR Prezidentova trofej. [enter] WSH-NYI 2:4 [enter] No tuna mi tiež trošku objektivita ako fanúšikovi Jara bude chýbať ale podľa mňa NYI má na to WSH poraziť... Holtbymu osobne príliš neverím naopak Jaro ukázal že sa vie v PO vybičovať k skvelým výkonom. Pokiaľ ostrovana ubránia presilovky respektíve budú málo vylučovaný uvidíme ich v ďalšom kole. [enter] Trošku amatérskejšie tipy a zhrnutie no ale som zvedavý koľko z toho mi víde :D
∧ skryť ∧
ja to mám dosť podobne len s jednou výnimkou že Tampu mám 4:0 nad DET
15.04.2015 - 18:44:09
avatar
Reakcia na: Mirec66, 15.04.2015 - 16:00:55
ja to mám dosť podobne len s jednou výnimkou že Tampu mám 4:0 nad DET :-P
∧ skryť ∧
Uvidíme v akej forme prídu do PO Dats a Zets snáď sa DET zobudí myslím že TBL je prijateľný súper
17.04.2015 - 12:12:40
avatar
mužstva ktoré postupia podla mna do druhého kola: Minnesota, Chicago, Calgary, Anaheim, Montreal, NYI, NYR, Tampa,

1 2 3

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies