Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Komunita: Diskusia > MS 2021 - Lotyšsko (Riga)

Tému založil: slovak
26.04.2020 - 18:50:40
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021 budú 84. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa uskutočnia od 21. mája do 6. júna 2021 v Lotyšsku.

A-skupina (Olympijské športové centrum):
Rusko
Švédsko
Česko
Švajčiarsko
SLOVENSKO
Dánsko
Bielorusko
Veľká Británia

B-skupina (Aréna Riga):
Kanada
Fínsko
USA
Nemecko
Lotyšsko
Nórsko
Taliansko
Kazachstan

Program zápasov Slovenska na MS v hokeji 2021:

21. mája: Bielorusko – Slovensko
23. mája: Veľká Británia – Slovensko
24. mája: Slovensko – Rusko
27. mája: Švajčiarsko – Slovensko
29. mája: Slovensko – Dánsko
30. mája: Švédsko – Slovensko
1. júna: Slovensko – Česko

21.05.2021 - 22:22:07
avatar
Osobne som spokojný s dnešným výkonom a výsledkom. Predovšetkým by som vyzdvihol okrem skvelej prvej lajny aj premiérové výkony v seniorskej repre na MS od Pospíšila, Nemca a Slafkovského. Do ďalšieho zápasu by som však skúšil určite Húsku, pretože síce Konrád predviedol viaceré dobré zákroky, no celkovo na mňa pôsobil neisto. Taktiež som čakal viac od Skalického, Jánošíka a Lišku.
21.05.2021 - 22:25:18
avatar
Reakcia na: Zámčan, 21.05.2021 - 22:13:59
No na dnešný výkon sa naozaj dalo pozerať, najmä teda na útok, ktorý mal hlavu aj pätu, krátke a presné prihrávky a skvelá hra s pukom. Obrana bohužiaľ nebola úplne najlepšia, niekoľkokrát sme pustili Bielorusov do šancí, hoci sme ich vtedy mali zbúrať. V tom sme bohužiaľ posledné roky majstri - pokaziť takmer vyhratý zápas. Pospíšilov príklep bol to, na čo som sa naozaj tešil. Vo Fínsku mu namerali takmer 150 km/h, no a dnes opäť nesklamal. Švédsko-Fínska formácia celkovo jednoznačne najlepšia a bude nás musieť ťahať v útoku aj v ostatných zápasoch. Benjamínci si počínali dosť dobre. Slafkovský mal pár skvelých šancí a bol dôrazný. Škoda toho vylúčenia. Dúfam, že si disciplinárka za to nechutné nešportové gesto posvieti na Šarangoviča, ktorý sa zachoval ako chrapúň a hlupák a naparí mu stopku aspoň na 3 zápasy. Mal by som však otázku, dokonca dve. Za čo presne mal byť akože Konrád vylúčený? To nemôže brankár pustiť a znova prekryť puk? Videl som to už x-krát a nič sa nestalo. Druhá: Akože prečo dali Bielorusom trestné strieľanie za okamžité pustenie zlomenej hokejky? Aj keby bola VIDITEĽNE zlomená, neudeľujú sa za toto 2 minúty? Toto som už tiež videl x-krát. Aj v nižšej divízii MS.
∧ skryť ∧
tiež nechápem Konrádovo vylúčenie, no čo sa týka Ďalogovej hokejky, tak na českej TV hovorili, že je to úplne správne posúdené a šlo o to, že Ďaloga tú zlomenú hokejku zahodil do miesta hry, snažil sa ňou v podstate brániť v hre súpera a v takých prípadoch má prísť trestné strieľanie, aspoň tak som to pochopil
21.05.2021 - 22:41:09
avatar
Reakcia na: molsow, 21.05.2021 - 22:25:18
tiež nechápem Konrádovo vylúčenie, no čo sa týka Ďalogovej hokejky, tak na českej TV hovorili, že je to úplne správne posúdené a šlo o to, že Ďaloga tú zlomenú hokejku zahodil do miesta hry, snažil sa ňou v podstate brániť v hre súpera a v takých prípadoch má prísť trestné strieľanie, aspoň tak som to pochopil :D
∧ skryť ∧
Aha, jasné, na to pravidlo si spomínam. Nešlo teda o hranie, ale o hodenie hokejky. Pozriem si v zázname ako to okomentovali. Naši experti toto bohužiaľ nespomenuli. Preto mám rád českých komentátorov a hodnotiteľov. Vedia krásne vysvetliť chyby a situácie.
21.05.2021 - 23:23:17
avatar
Ach, dneska to boli nervy na konci..... zo 4:0 a prakticky vyhrateho zapasu sme zrobili znova dramu zbytocnymi chybami. Nasa narodna specialita.

Ale Bielorusi nepredviedli nic, cim by si zasluzili vyhrat. Vykonovo patrili do B-cka, a nebyt kvalitneho vykonu ich brankara, kludne to mohlo byt aj viac ako 4:0. Navyse tie ich nesportove fauly len zbytocne kazili dojem zo zapasu.

Rozhodcovia piskali velmi, velmi prisne. Ten prvy neuznany gol Bielorusov by som v pohode uznal. To zdrziavanie hry Konrada som vobec nepochopil.

Hadam proti Britanii to budu povinne body, a potom zacne boj o stvrtfinale.
21.05.2021 - 23:45:59
avatar
Reakcia na: Terminatoir, 21.05.2021 - 23:23:17
Ach, dneska to boli nervy na konci..... zo 4:0 a prakticky vyhrateho zapasu sme zrobili znova dramu zbytocnymi chybami. Nasa narodna specialita. Ale Bielorusi nepredviedli nic, cim by si zasluzili vyhrat. Vykonovo patrili do B-cka, a nebyt kvalitneho vykonu ich brankara, kludne to mohlo byt aj viac ako 4:0. Navyse tie ich nesportove fauly len zbytocne kazili dojem zo zapasu. Rozhodcovia piskali velmi, velmi prisne. Ten prvy neuznany gol Bielorusov by som v pohode uznal. To zdrziavanie hry Konrada som vobec nepochopil. Hadam proti Britanii to budu povinne body, a potom zacne boj o stvrtfinale.
∧ skryť ∧
Úprimne, po toľkých menej závažných priestupkoch by som ten gól asi neuznal. Státie v bránkovisku sa posledné roky neuveriteľne sprísnilo. Spomeňme si, ako neuznali gól Česku v roku 2015 proti Kanade a to sa vtedy ani netelefonovalo. A už som si aj zvykol, že z gólu sa nebudem tešiť predčasne, lebo vidím nášho hráča blízko bránkoviska. Ja viem. Je to na prd, ale takto to teraz je (ale hlavne že Dánom v roku 2014 proti Čechom uznali, hoci to bol učebnicový príklad bránenia brankárovi, a ani vtedy sa netelefonovalo).

Konrádovo vylúčenie som absolútne nepochopil ani ja. Asi chceli rozhodcovia zdramatizovať hru, inak si to vysvetliť neviem.

A ja som predsa pred MS hovoril, že tento tím patrí do B-čka. Nič poriadne nepredviedli, len špinavú hru a nešportové správanie. Ich nadutý kapitán si zaslúži po hube, decko jedno (má 22 rokov).
22.05.2021 - 00:14:57
avatar
Reakcia na: Zámčan, 21.05.2021 - 23:45:59
Úprimne, po toľkých menej závažných priestupkoch by som ten gól asi neuznal. Státie v bránkovisku sa posledné roky neuveriteľne sprísnilo. Spomeňme si, ako neuznali gól Česku v roku 2015 proti Kanade a to sa vtedy ani netelefonovalo. A už som si aj zvykol, že z gólu sa nebudem tešiť predčasne, lebo vidím nášho hráča blízko bránkoviska. Ja viem. Je to na prd, ale takto to teraz je (ale hlavne že Dánom v roku 2014 proti Čechom uznali, hoci to bol učebnicový príklad bránenia brankárovi, a ani vtedy sa netelefonovalo). Konrádovo vylúčenie som absolútne nepochopil ani ja. Asi chceli rozhodcovia zdramatizovať hru, inak si to vysvetliť neviem. A ja som predsa pred MS hovoril, že tento tím patrí do B-čka. Nič poriadne nepredviedli, len špinavú hru a nešportové správanie. Ich nadutý kapitán si zaslúži po hube, decko jedno (má 22 rokov).
∧ skryť ∧
Ale to statie v brankovisku je neuveritelna kravina. Kym vyslovene nebrani brankarovi v pohybe tak by gol mal platit. V NHL sa take nieco nepiska, a dobre vedia preco, lebo to len kazi hokej.

Ja si pamatam aj na Tatarov gol spred 2 rokov proti Kanade. Tiez nieco, co by som uznal, ale rozhodcovia boli ineho nazoru.

Ale tak na druhej strane, su to IIHF rozhodcovia na turnaji, kde moze kazde jedno zle rozhodnutie vyvolat vasne aj na politickej urovni (vieme, aky je fanusik Lukasenko, Putin, ale aj slovenski a ceski politici napriklad). Mozno aj kvoli tomu su tie pravidla tak prisne.
22.05.2021 - 00:22:00
avatar
Ja viem, že je to kravina. Rovnako ako trénerská výzva. IIHF sa inšpirovalo NHL-kou, ale hlavne, že sa nevedia inšpirovať tým, že góly, pri ktorých brankárovi NEBRÁNILI v hre, by mali byť uznané. Milimetrové ofsajdy posudzovať je blbosť. Kazí to hru.

Kašlem na politikov a hlavne na toho diktátora (Tak mu treba. Spôsobil, že MS sa v jeho krajine hrať nebudú, jeho vinou). Toto je šport, s politikou by nemal byť spájaný.
22.05.2021 - 00:41:24
avatar
Pri tom neuznanom gole ked bol hrac v brankovisku nejde len o to ze by super fyzicky branil nasmu brankarovi aby spravil zakrok. Ak stoji blizko k brankarovi tak mu cloni vyhlad, brankar tak musi ist hlbsie do brany aby mal lepsie zorne pole a kedze je hlbsie v brane, ma mensi kryci uhol. Ak je v pravidlach ze brankarovi sa moze clonit len pred brankoviskom, gol bol neuznany absolutne spravne. Tym clonenim urcite zneprijemnil chytanie nau brankarovi a to clonenie uz bolo mimo pravidiel...
22.05.2021 - 01:34:06
avatar
Bohužial zápas som nestihol (poondiata práca)...máte niekto záznam?
22.05.2021 - 07:39:55
avatar
Nestihol som ani ja, čiže ani nahrať som to nestihol , lebo keď som prišiel domov , tak záznam nešiel už , ale mám to nahraté iba z CT Sport.
22.05.2021 - 08:02:22
avatar
Reakcia na: flector, 22.05.2021 - 00:41:24
Pri tom neuznanom gole ked bol hrac v brankovisku nejde len o to ze by super fyzicky branil nasmu brankarovi aby spravil zakrok. Ak stoji blizko k brankarovi tak mu cloni vyhlad, brankar tak musi ist hlbsie do brany aby mal lepsie zorne pole a kedze je hlbsie v brane, ma mensi kryci uhol. Ak je v pravidlach ze brankarovi sa moze clonit len pred brankoviskom, gol bol neuznany absolutne spravne. Tym clonenim urcite zneprijemnil chytanie nau brankarovi a to clonenie uz bolo mimo pravidiel...
∧ skryť ∧
Ale aj tak som toho nazoru, ze najvacsi pruser pri tom neuznanom gole zrobil Daloga. Stal tam ako stlp bez dorazu, clonil vlastnemu brankarovi, a je da sa povedat hlavnym vinnikom situacie. Proti tomu Bielorusovi tam mal hrat s dorazom a odtlacit ho od brankara (alebo aspon sa snazit ho odtlacit). Takto si zarobil na pruser. Chudak Konrad nemal sancu nieco vidiet cez 2 hracov.

Druha hlupa chyba je ta jeho hokejka, ktorou sposobil trestne strielanie. Nesmierne hlupa chyba. Na to, ze je kapitan, by si mal toto odpustit. Je obrovske stastie, ze po tychto 2 hlupych chybach sme nemali inkasovane 2 goly.

Celkovo ale Daloga posobil velmi neisto vcera. Korculovanie je jedna vec, ale Nemec v jeho dvojicke zahral o triedu lepsie. Ten hral krasne s prehladom, par mensich chyb zrobil aj on, ale nemali zdaleka taky vplyv na zapas ako tie Dalogove.
22.05.2021 - 08:18:28
avatar
Reakcia na: ky7k0, 22.05.2021 - 01:34:06
Bohužial zápas som nestihol (poondiata práca)...máte niekto záznam?
∧ skryť ∧
V archíve RTVS: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/17454/272608
hodnost .
22.05.2021 - 09:09:48
avatar
dúfam, že Vy priatelia čo tu chodíte na tento portál a sledujete pravidelne NHL, neberiete výhru Lotyšov ako mega ultra giga veľké prekvapenie po víťažstve 2:0 nad Kanadou - kanada má najhorší výber na MS možno za 30 rokov (nerátajme posledné OH) + hráči totálne nezohratí, každý z iného klubu kde nehrá až taký ´prim´, lotyši cca 80% hráčov spolu hrajú celý rok, takže sa dokonalé poznajú ;) možno je prekvapivý výsledok 2:0, myslím tým to, že kanada ani gól nedala, ale výhra lotyšska až tak prekvapivá nie je - ja osobne som aj na niektoré portále písal, že kanada bude rada za postup zo skupiny a nie že ´favorit´ na medailu ;)
22.05.2021 - 09:27:21
avatar
Reakcia na: , 22.05.2021 - 09:09:48
dúfam, že Vy priatelia čo tu chodíte na tento portál a sledujete pravidelne NHL, neberiete výhru Lotyšov ako mega ultra giga veľké prekvapenie po víťažstve 2:0 nad Kanadou - kanada má najhorší výber na MS možno za 30 rokov (nerátajme posledné OH) + hráči totálne nezohratí, každý z iného klubu kde nehrá až taký ´prim´, lotyši cca 80% hráčov spolu hrajú celý rok, takže sa dokonalé poznajú ;) možno je prekvapivý výsledok 2:0, myslím tým to, že kanada ani gól nedala, ale výhra lotyšska až tak prekvapivá nie je - ja osobne som aj na niektoré portále písal, že kanada bude rada za postup zo skupiny a nie že ´favorit´ na medailu ;)
∧ skryť ∧
Trochu prekvapený som, lebo predsa len je to Kanada. Má lepší tím než Lotyšsko. V zápase aj dominovala. Je to zámorský hokej, ale rátal som s tým, že sa môže udiať nejaké prekvapenie, možno aj dve. Rusko podľa mňa to isté- niekto ich možno tiež porazí (dúfam že my).
22.05.2021 - 11:32:59
avatar
Reakcia na: Zámčan, 22.05.2021 - 09:27:21
Trochu prekvapený som, lebo predsa len je to Kanada. Má lepší tím než Lotyšsko. V zápase aj dominovala. Je to zámorský hokej, ale rátal som s tým, že sa môže udiať nejaké prekvapenie, možno aj dve. Rusko podľa mňa to isté- niekto ich možno tiež porazí (dúfam že my).
∧ skryť ∧
Nie je to absolútne žiadne prekvapenie, veď tí kanaďania sa medzi sebou videli prvý krát snáď až v tom zápase a navyše majú podpriemernú súpisku.. Kdežto Lotyši spolu hrali niekoľko rokov a zlí hráči to nie sú. Pozorný človek na tom zápase poriadne zarobil
22.05.2021 - 11:45:59
avatar
https://sport.aktuality.sk/c/498596/ms-v-hokeji-2021-ukazal-im-prostrednik-bielorusky-kapitan-sa-slovakom-ospravedlnil/

Krásne gesto od oboch chlapcov z New Jersey, klobúk dole. Obaja sú skvelí hokejisti a (zrejme) ešte lepší ľudia
22.05.2021 - 15:32:11
avatar
Keby bol skvelý človek, tak v prvom rade by ten vztýčený prostredník neukázal.
22.05.2021 - 23:04:21
avatar
Zápas Česko - Švajčiarsko som si vychutnal do sýtosti. Tie české reči a veľkohubé vyhlásenia pred MS ako idú suverénne na placku.. Tu to máte - 2 zaslúžené prehry, kedy vaši súperi dominovali na ľade v oboch zápasoch.

Inak, už som zachytil v diskusiách od Čechov, že MS ich nezaujíma a je to turnaj pre krajiny druhého sledu. Toto je práve tá nadutosť, pohŕdanie a neúcta k súperom či iným krajinám. Zároveň to je dôvod, prečo Čechov nemusím a bližší sú mi Fíni.

Keď sa prehráva, je to pre nich treťotriedny turnaj na úrovni Spengler Cupu a keď sa vyhráva tak zlatý česky ručičky, hoši z Nagana a podobne...

Česko práve padlo na dno.
22.05.2021 - 23:28:49
avatar
Reakcia na: slovak, 22.05.2021 - 23:04:21
Zápas Česko - Švajčiarsko som si vychutnal do sýtosti. Tie české reči a veľkohubé vyhlásenia pred MS ako idú suverénne na placku.. Tu to máte - 2 zaslúžené prehry, kedy vaši súperi dominovali na ľade v oboch zápasoch. Inak, už som zachytil v diskusiách od Čechov, že MS ich nezaujíma a je to turnaj pre krajiny druhého sledu. Toto je práve tá nadutosť, pohŕdanie a neúcta k súperom či iným krajinám. Zároveň to je dôvod, prečo Čechov nemusím a bližší sú mi Fíni. Keď sa prehráva, je to pre nich treťotriedny turnaj na úrovni Spengler Cupu a keď sa vyhráva tak zlatý česky ručičky, hoši z Nagana a podobne... Česko práve padlo na dno.
∧ skryť ∧
Určite aj mne vadí česká nadutosť a aj ja som čítal komentáre o tom, ako je to vraj ich najhorší štart na MS v histórii. Väčšina sa ale odvolávala na trénera Pešána, ktorého považujú za arogantného blbca. Ja ho hodnotiť nebudem. No netreba zabúdať, že Češi aj v roku 2010 prehrali s Nórskom a tiež so Švajčiarskom a všetci dobre vieme, ako to dopadlo. Oni sú absolútne nečítateľní a nikdy nevieš, čoho sú schopní.

A ešte k tým komentárom k placke, to je proste česká mentalita - vysoké sebavedomie, nulová skromnosť. A samozrejme ospravedlňovanie zlých výkonov a velebenie skvelých výkonov. No nie všetci sú takí. Netreba hádzať všetkých do 1 vreca. Niekto sa na to vie pozrieť aj objektívne bez veľkých rečí. Ostatné komentáre si netreba všímať. Sú to buď deti, zaslepení fanúšikovia alebo fanúšikovia, čo si myslia, že je rok 1998.

Ja som hlavne zvedavý, akým výsledkom sa skončia naše zápasy proti týmto súperom. Pokiaľ budú ešte horšie, tak my sme na tom ešte horšie ako na dne. Zajtra Briti - povinná jazda.
22.05.2021 - 23:32:42
avatar
Tak to že Pešán trénuje ten tím je extrém, ten človek je totálne mimo, absolútne nechápem čo tam robí

< 1 ... 14 15 16 17 18 19 ... 24 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies