Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Cháru dnes čaká 1000. zápas kariéry

Kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára odohrá v sobotu proti Los Angeles Kings svoj jubilejný 1000. zápas v Národnej hokejovej lige. Trenčianska „veža sily“ za to vďačí dobrému zdraviu, šťastiu, kondičke i hokeju.

Chára v NHL debutoval ako dvadsaťročný v drese New Yorku Islanders pod vedením trénerskeho tandemu Ricka Bownessa a Mikea Milburyho. A hoci od tohto momentu ubehlo už 15 rokov, stále si svoj debut presne vybavuje.

„Pamätám si všetko o tom prvom striedaní. Bolo to vhadzovanie v obrannom pásme na ľavej strane. Scott Lachance bol vľavo a ja vpravo. Je to jedna z tých vecí, na ktorú sa len ťažko zabudne. Bol to splnený sen, pretože to bol prvý zápas vo veľkej, naozaj veľkej lige. Je celkom úžasné, že o takmer 15 rokov neskôr si to vybavíte, akoby to bolo len včera,“ povedal Chára.

Už tridsaťpäťročný veterán získal v najprestížnejšej lige sveta všetko – individuálny úspech i tímový. Budúci člen Siene slávy získal Norris Trophy i Stanley Cup. vrchol kariéry prežíva v Bostone, odkiaľ prišiel ako voľný hráč z Ottawy. Jeho hokejová púť bola preslávená príbehmi tvrdej práce a odhodlania. Na začiatku outsider, v súčasnosti štvrtý Slovák s 1000 zápasmi na krku.

Článok pokračuje pod reklamou

„Vedel som, že som schopný to dosiahnuť, ale trvalo to roky a boli potrebné aj momenty šťastia. Tiež je potrebné dobré zdravie. Je to veľký míľnik. Vždy rozprávame o tom, aké ťažké je dosiahnuť to. Dokonca si to ani neuvedomujete, kým neodohráte sedem, osem alebo desať rokov. A to nie ste k tomu ani na polceste, pretože sú tu ešte zranenia a podobné veci,“ pokračoval Chára.

Mnohí by v jeho veku a po jeho úspechoch uvažovali pomaly nad koncom kariéry, no trenčiansky rodák na to ani zďaleka nepomýšľa. Hokej chce hrať tak dlho, ako bude cítiť, že je ešte schopný svojmu tímu pomáhať.

„Teším sa na akýkoľvek počet zápasov, ktoré ešte odohrám. Chcem hrať tak dlho, ako budem stále ešte efektívny. Milujem udržiavanie sa vo forme a tvrdú prácu. Milujem súťaženie. jednoducho milujem túto hru – mentálnu prípravu aj jej fyzickú náročnosť. Musíte to milovať, aby ste to mohli robiť. Je to ťažké, ale je privilégiom hrať v NHL. Je to jedná z tých vecí, o ktorých ako hokejista snívate,“ dodal Chára.

A hoci svoj jubilejný duel odohrá v Kalifornii, nezabudnú na neho ani doma v Bostone. V utorok tam Bruins odohrajú duel proti Tampe Bay Lightning, pred ktorým sa uskutoční krátky ceremoniál na jeho počesť. Ako posledný odohral svoj 1000. duel v drese Bostonu Glen Murray.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies