Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Višňovský dúfa, že sa Ducks v ďalšej sezóne zotavia

Slovenský obranca Anaheimu Ducks Ľubomír Višňovský zažil vlani svoju najlepšiu sezónu v kariére, keď sa stal najproduktívnejším obrancom základnej časti. V tomto ročníku sa mu nedarilo podľa jeho predstáv, takisto ako Ducks, ktorí budú druhýkrát za posledné tri roky chýbať v play-off.

„Každý hokejista má jeden sen a tým je zisk Stanley Cupu. Nie je to vždy možné, pretože v NHL je 30 tímov a len 16 hrá v play-off. Teraz je to pre nás veľmi frustrujúce,“ povedal topoľčiansky rodák, ktorý prežíva jednu zo svojich najhorších sezón v kariére.

Anaheim mal ešte začiatkom tohto týždňa šancu postúpiť do play-off, no nepomohla mu ani stredajšia výhra nad divíznym rivalom zo San Jose, pretože v ten istý deň zvíťazili aj Dallas a Los Angeles, ktorí tiež bojujú o play-off.

„Lepšie sme začali hrať po dvoch až troch mesiacoch. Mali sme šancu dostať sa do play-off, hrali sme dohre mesiac, mesiac a pol. Potom sme išli opäť nadol,“ pokračoval Višňovský, ktorý záver lanskej sezóny dohral so zranením.

Článok pokračuje pod reklamou

Aj napriek tomu, že mal zranené obe ramená, nastupoval v play-off a po vyradení Ducks, posilnil slovenskú reprezentáciu na svetovom šampionáte, ktorého dejiskom bolo premiérovo Slovensko.

Zranenie mu výrazne zmenilo letný tréning a pred sezónou sa musel vyrovnať aj s obrovskou tragédiou, ktorá postihla celý hokejový svet. Na začiatku septembra zahynul v Rusku pri leteckom nešťastí jeho dobrý priateľ Pavol Demitra.

„Nemal som veľmi dobrú sezónu. Od minulého roka, keď som prišiel do tréningového kempu. Musel som zmeniť svoj letný program a nemohol som nič robiť s ramenom. Stratil som trochu zručnosti. Ak nehrám dobre s pukom, nepomáham nášmu tímu. Ja viem, aký bol problém v tejto sezóne. Môžem premýšľať o tej nasledujúcej,“ poznamenal tridsaťpäťročný bek.

Týždeň pred koncom základnej časti má na svojom konte iba 27 bodov za šesť presných zásahov a 21 asistencií. V nedeľu ukončil svoje najdlhšie strelecké suchoty (29 zápasov) odvtedy, ako bol v marci 2010 na konci prestupového obdobia vymenený z Edmontonu do Anaheimu.

„Po tom, ako som neskóroval dva mesiace, pozrel som nahor a povedal: 'Ďakujem Bože za gól'. Mal som pár dobrých striel v prechádzajúcich zápasoch. Trafil som tri alebo štyri žŕdky, ale nedokázal som skórovať. Každý hokejista sa cíti oveľa lepšie, keď strelí gól.“

Višňovský dúfa, že on aj Ducks sa v budúcej sezóne zotavia a fanúšikovia uvidia od hráčov dobré výkony počas celého ročníka: „Máme veľmi talentovaných chlapcov a dobrý tím. Neviem, prečo nám to nefungovalo v tejto sezóne. Ak chcete myslieť na play-off, potrebujete dobrý začiatok a hrať celú sezónu dobre.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies