Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

MSJ 2013: Slováci budú bojovať o záchranu

Slovenskí juniori si na svetovom šampionáte zahrajú v skupine o udržanie. Rozhodol o tom pondelkový duel s USA, ktorý zverenci Ernesta Bokroša prehrali hladko 3:9. V ostatných stretnutiach zvíťazili Česi, Švédi a Kanaďania.

USA – SLOVENSKO 9:3 (5:2, 3:0, 1:1)
Góly: 5. Bardreau (Hartman, Gibson), 6. McCabe (Vesey, Miller), 9. Gaudreau (Gostisbehere), 12. Reilly (Vesey, Miller), 14. Trouba (Kuraly, Galchenyuk), 25. Gaudreau (McCabe, Trocheck), 27. Trocheck (Gaudreau), 30. Trocheck (Biggs, Lucia), 57. Galchenyuk (Murphy) - 5. Matis (Kolena), 19. R. Mráz (Čerešňák, Nechala), 50. Matis (Kolena, Uhrík)

Oba tímy otvorili hru a v úvode zápasu sa hra prelievala z jednej strany na druhú. V štvrtej minúte pohrozili naši juniori, prvý útok sa dostal do prečíslenia a Gibson bol v pozore. O pár sekúnd neskôr sa Američania ujali vedenia po góle Bardeaua, ktorý sa dostal do úniku a Nagya prekonal strelou pod brvno. Vzápätí odpovedal z podobnej situácie Matúš Matis, ktorého skvele vysunul Kolena. V úvode šiestej minúty inkasoval náš gólman druhý gól, tentoraz ho prekonal McCabe. USA vystupňovali tlak a tretí presný zásah zaznamenal Gaudreau, ktorý poslal Nagya na striedačku. Do bránky Slovenska sa postavil Romančík a hneď čelil niekoľkým strelám. Čisté konto držal iba do 12. minúty, kedy Reilly dosiahol štvrtý americký gól. Daňo zbytočne fauloval a z následnej presilovej hry pridávajú favoriti zápasu už piaty presný zásah. Slovenskí juniori rezignovali, ale v závere prvej časti mali výbornú šancu po tom, čo rozhodcovia poslali pod sprchy Gostisbeherea, ktorý pichol Matisa. Z ďalšej početnej výhody sme mohli vyťažiť viac ako jeden gól, ktorého autorom bol Richard Mráz.

Úvod druhej časti sme začali v pokračujúcej presilovke, ale ani zhruba dve minúty nevyužili Slováci na strelenie tretieho gólu. Naopak, šťastie stálo pri nás, keď Biggs netrafil puk do opustenej bránky. V 24. minúte poľahky Gaudreau vnikol do pásma, obrancovia pred ním len ustupovali, a tak nikým neatakovaný zvýšil na 6:2. Následne si druhý raz v zápase išiel sadnúť na trestnú lavicu Daňo a Trocheck spomedzi kruhov zaznamenal siedmy gól. Slovákom sa naskytla možnosť znížiť v presilovej hre o dvoch hráčov, ale skóre sa však nezmenilo. Žiaľ, gólostroj USA pokračoval. Po chybe našej obrany sa druhýkrát presadil Trocheck. Američania mali šancu zvýšiť svoj náskok onedlho pri vylúčení Bireša. Potom dvakrát faulovali aj oni, no slovenskí hráči gól streliť nedokázali. V 35. minúte sa zaskvel brankár Romančík, na ktorého sa rútili dvaja Američania, no on ich pokus zneškodnil. V záverečnej minúte zlikvidoval ďalší únik súpera.

Článok pokračuje pod reklamou

Už v úvode záverečného dejstva fauloval Bagin a Slováci hrali v oslabení. Proti ležérnejšie hrajúcim Američanom sa ubránili. Hráči severoamerického mužstva sa už moc dopredu nehrnuli a diváci videli len nudný hokej, pretože nebojovali ani mladí Slováci, ktorí už sa s prehrou zmierili. V 50. minúte dokázal znížiť aspoň na rozdiel piatich gólov Matúš Matis. O dve minúty neskôr putoval Daňo po tretí raz na trestnú lavicu, no tentokrát súper gól nedal. Slovensko hralo ešte tri oslabenie a pri tom treťom, kedy bol na lavici hanby opäť Daňo, strelili Spojené štáty deviaty gól. Jeho autorom bol Alex Galchenyuk. Ten dal bodku za stretnutím.

Zostava Slovenska: Nagy (Romančík) - Čerešňák, Nechala, Rusina, Bagín, Bajaník, Korim, Buri - Mikúš, Daňo, Reway - R. Mráz, Bíreš, B. Mráz - Kolena, Uhrik, Matis - Hudec, Rapáč, Fujerik

Zostava USA: Gibson (Gillies) – Murphy, Reilly, Trouba, Gostibehere, Jones, McCabe, Sieloff, Bardreau – Barber, Galchenyuk, Kuraly - Vesey, Gaudreau, Miller - Trocheck, Biggs, Lucia - Grimaldi, Hartman, Pietila

OSTATNÉ ZÁPASY

SKUPINA A
Švajčiarsko – Česko 3:4 PP (1:1, 0:2, 2:0, 0:1)
Tomáš Hertl sa stal hrdinom českého tímu po tom, čo v druhej minúte predĺženia rozhodol o víťazstve nad Švajčiarskom i postupe do štvrťfinále, v ktorom naši západní susedia vyzvú Američanov. K výhre viedli aj presné zásahy Berana, Šviháleka a Hyku. Česi vyhrávali v polovici tretej tretiny už 3:1, ale Bertschy a Simion vymazali dvojgólový náskok. Bartošáka prekonal aj Marti. Helvéti si vo vyraďovacích bojoch zahrajú s domácimi Rusmi.

Švédsko – Fínsko 7:4 (3:1, 2:2, 2:1)
Švédom išlo v severskom derby proti Fínsku iba o prestíž, no „Suomi“ by sa výhrou posunuli na postupové miesto. To sa však nestalo a po vysokej porážke v pomere 4:7 budú po štyroch rokoch bojovať o záchranu medzi elitou. Na štvrtej výhre „troch koruniek“ v rade sa najvýraznejšie podieľal Arvidsson, ktorý zaznamenal dva góly a jednu asistenciu. Strelecky sa presadili aj Wennberg, Hagg, Rask, Forsberg a Molin. Fíni dokázali vyrovnať z 0:3 na 3:3 vďaka dvom presným zásahom Armiu a jednému Ristolainena. Jarvelainen tiež skóroval.

SKUPINA B
Rusko – Kanada 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Mimoriadne sledovaný zápas medzi domácimi Rusmi a Kanaďanmi zvládla lepšie zámorská reprezentácia, ktorá po víťazstve 4:1 mieri priamo do semifinále. Rusov čaká štvrťfinálový súboj proti Švajčiarsku. Scheifele dosiahol v 16. minúte víťazný gól, Nugent-Hopkins trikrát asistoval a brankár Subban urobil 21 zákrokov. Gól mu strelil iba Kučerov, ktorý v závere prvej tretiny znížil na 1:2 z pohľadu domácej „zbornej“. Makarov mal viac práce ako jeho náprotivok a čelil až 47 strelám. Góly inkasoval aj z hokejok Hamiltona a Drouinona. Huberdeau dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies